Durere dinte dupa plombare
Deci am avut 2 carii, o carie la incisivul lateral( aici e problema) si unul la incisivul central, bun.
Am decis sa merg la dentist sa-mi rezolv cariile, mi s-a pus o plomba previzorie deoarece mi se scosesera nervul apoi dupa 2 zile am mers pentru a mi se pune una definitiva, a fost bine mi s-a pus, am venit acasa dupa 3 ore am mancat si mi-a cazut o parte din plomba(o parte in care nici eu nu credeam ca o sa stea mult acolo) dar tousi a mai ramas din ea, a doua zi cand am baut apa rece am simtit o intepatura de nesuportat, apoi am lasat apa sa se incalzeasca deoarece si tatal meu mi-a spus ca e normal sa te doara de la apa rece.
Dupa ce s-a incalzit apa am baut si tot ma doare! si daca apas pe el putin la fel. Cand aveam plomba previzorie nu aveam problemele astea dar acum ma doare..adica nu ma doare in general dupa 5 sec. maxim imi trece, dar nu suport.
De la ce este problema? si mai am o intrebare cand se scoate nervul plomba se pune si inauntrul canalului sau doar la carie? pentru ca ma mai doare si cand zambesc deoarece aerul rece se loveste de acel dinte.
Am decis sa merg la dentist sa-mi rezolv cariile, mi s-a pus o plomba previzorie deoarece mi se scosesera nervul apoi dupa 2 zile am mers pentru a mi se pune una definitiva, a fost bine mi s-a pus, am venit acasa dupa 3 ore am mancat si mi-a cazut o parte din plomba(o parte in care nici eu nu credeam ca o sa stea mult acolo) dar tousi a mai ramas din ea, a doua zi cand am baut apa rece am simtit o intepatura de nesuportat, apoi am lasat apa sa se incalzeasca deoarece si tatal meu mi-a spus ca e normal sa te doara de la apa rece.
Dupa ce s-a incalzit apa am baut si tot ma doare! si daca apas pe el putin la fel. Cand aveam plomba previzorie nu aveam problemele astea dar acum ma doare..adica nu ma doare in general dupa 5 sec. maxim imi trece, dar nu suport.
De la ce este problema? si mai am o intrebare cand se scoate nervul plomba se pune si inauntrul canalului sau doar la carie? pentru ca ma mai doare si cand zambesc deoarece aerul rece se loveste de acel dinte.
7 comentarii
sunteti sigur/a ca s-a scos nervul? durerea pe care o descrieti este specifica unui dinte cu terminatiile nervoase expuse
Da sunt sigur pentru ca mi-a facut gaura in dinte, o simt si acum daca pun limba in spatele dintelui si mi-a bagat tot felul de chestii, injectii si cand mi-a pus plomba definitiva mi-a curatat canalul iar, dupa cum am spus cand aveam plomba previzorie nu m-a durut deloc, nu am avut probleme dar dupa ce mi s-a pus plomba definitiva a doua zi durerile au inceput..nu stiu de la ce..poate stomatologul nu a omorat nervul cum trebuie? sau nervul de la incisivul central il afecteaza pe cel lateral? pentru ca si pe cel central mi l-a plombat(nu stiu daca e definitiv sau previzoriu)
Buna.Am si eu o intrebare...Am avut o carie intr-o masea, m-am dus la stomatologie, si mi-a pus o plomba provizorie, dar ma doare foarte tare.Va rog sa imi spuneti daca este normal asa ceva.
Va multumesc!!!
Va multumesc!!!
Raspuns pentru doamna Anca Porumb. Probabil ca procesul carios este unul profund, in urma indepartarii tesutului alterat sa ajuns aproape de camera pulpara sau uneori se poate chiar deschide. Se poate incerca pastrarea vitalitatii prin plasarea de substante protectoare pulpare, daca simptomatologia pesista se va recurge la devitalizare.
Buna ziua. Am si eu o problema.. De ceva timp fac vizite la dentist pentru a plomba dinti/masele. Nici o problema si nimic de obiectat pana astazi. Inainte sa ii plombeze, cei doi dinti pricipali din fata erau cariati si sparti. Acum sun ok, plombati, frumosi...Tin sa mentionez ca la absolut nici o carue nu mi-a scos nervul pentru ca..spunea dansa, nu e cazul. Ei bine, astazi, de cand m-am trezit ma dor acei doi dinti. Nu pot manca rece sau cald. Nu pot bea rece sau cald. Simt o intepatura destul de deranjanta. Chiar si cand respir pe gura ma dor. Care poate fi cauza? Nu mi se pare ceva normal...
Buna ziua, dar v-a efectuat o radiografie inainte de plombare? Probabil ca ati ramas cu o sensibilitate dentara. la cat timp a aparut durerea? si eu mi-am plombat niste masele, dar e normal sa simtim un disconfort dupa vizita la dentist, mai ales daca a deranjat gingia.Cred ca cel mai bine va adresati unui medic stomatolog. ----------*
(*modificvat de admin)
(*modificvat de admin)
Buna ziua,
Nu este normal sa mai doara la rece sau cald.Dupa scoaterea nervului si obturatie de canal poate aparea sensibilitate cand musti pe dinte, sensibilitate care va disparea in cateva zile.Dupa ce se scoate nervul se va face obturatie de canal, pe canalul unde a fost nervul si abia apoi se pune plomba, acolo unde a fost caria si trebuie sa reconstituim dintele si sa inchidem obturatia aceea de canal pe care am facut o inainte.
In primul rand va sugerez sa va intoarceti intr-un cabinet stomatologic cat mai curand cu putinta, dar cu o radiografie facuta in prealabil, localizata pe acel dinte.Si sa va asigurati ca aveti un tratament de canal corect facut si abia apoi sa se faca reconstituirea dintelui cu plomba sau ce altceva vi se potriveste acolo, pentru ca in cazul dintilor fara nerv plomba nu este o solutie buna deloc.
Nu este normal sa mai doara la rece sau cald.Dupa scoaterea nervului si obturatie de canal poate aparea sensibilitate cand musti pe dinte, sensibilitate care va disparea in cateva zile.Dupa ce se scoate nervul se va face obturatie de canal, pe canalul unde a fost nervul si abia apoi se pune plomba, acolo unde a fost caria si trebuie sa reconstituim dintele si sa inchidem obturatia aceea de canal pe care am facut o inainte.
In primul rand va sugerez sa va intoarceti intr-un cabinet stomatologic cat mai curand cu putinta, dar cu o radiografie facuta in prealabil, localizata pe acel dinte.Si sa va asigurati ca aveti un tratament de canal corect facut si abia apoi sa se faca reconstituirea dintelui cu plomba sau ce altceva vi se potriveste acolo, pentru ca in cazul dintilor fara nerv plomba nu este o solutie buna deloc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23masea cu nerv extirpat si gingie dureroasa
- 4este oare normal sa simt o asemenea durere dupa plomabre?
- 5Chiuretaj subgingival fara anestezie, fara durere?
- 3caderea incisivilor permanenti la 13 ani
- 10radiografie curata, dureri insuportabile. cauza?
- 3Dureri incisiv la atingere
- 5Dureri ciudate dupa plombare
- 8Dupa detartraj, incisivii au o mica mobilitate
- 1Mici probleme la un incisiv plombat
- 1incisivii si caninii sunt putin mai lati decat i-am avut inainte
- 3Masea care doare dupa obturatie
- 1Durere premolar plombat
- 7Coroana pe un sg dinte
- 1incisiv lateral inferior
- 2Durere slaba dupa aplicarea plombei
- 3Durere de masea dupa picarea plombei provizorii
- 4Durere dupa obturatie