fetita mea de 6 ani cu dinti iesiti in spatele celor de lapte

01-01-2012
ionutac
Nu este medic/terapeut
ionutac
buna ziua, fetita mea de 6 ani are dintii de lapte de sus cariati. de la 5 ani au inceput sa i se schimbe cu cei permanenti, deja in partea de jos are 4 dinti noi, frumosi. la dentist mi s-a spus ca pe la 6 ani jumate o sa inceapa sa ii iasa si cei de sus, ca nu are rost sa ii scoatem prea devreme, desi sunt cariati (de la biberon, lapte, etc). tocmai am observat ca in spatele a doi dinti de sus a plesnit gingia si au iesit ceilalti dinti cam de 1 milimetru. ma puteti ajuta cu un sfat? ma gandesc ca trebuie scosi cat mai repede dintii de lapte care ii opresc pe ceilalti sa iasa corect... va trebui poate aparat dentar? cand se poate pune? se poate face ceva inainte sa iasa complet dintii crescuti 'nelalocul' lor?
12 comentarii
0
01-01-2012, ora 14:03
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Chiar stiu un copil care a avut aceasta problema, medicul stomatolog i-a scos imediat dintii de lapte iar dintii permanenti au crescut normal la locul lor, fara aparat dentar.
Vorbeste cu medicul stomatolog ce sa faci apoi, in functie de situatie.
Dar nu trebuie sa amani scoaterea dintilor de lapte cariati, deoarece se pot caria si cei definitivi si in plus, pot sa ramana unde sunt acum. Cand sant in crestere, dintii pot migra la locul lor, daca au locul gol.
Dintii de lapte oricum trebuiau sa cada, fiind impinsi de cei definitivi.
Mergi la un stomatolog pediatru.
Daca esti din bucuresti, poti merge la Facultatea de stomatologie ( catedra de ortodontie si ortopedie dento faciala) de pe str Eforie, nu cea de pe Plevnei. Acolo se monteaza si aparate dentare, daca va fi nevoie.
0
01-01-2012, ora 15:26
ionutac
Nu este medic/terapeut
ionutac
multumesc mult !
0
20-01-2012, ora 22:06
suparici17
Nu este medic/terapeut
suparici17
Si eu am aceeasi problema cu fiica mea. Are 5 ani si 7 luni, i se misca un dintisor din fata, dar fff putin, dar de fapt cel nou era deja inmugurit. Ieri i s-a miscat rau si cand m-am uitat, cel nou era deja dat. Am fost urgent la stomatolog, i s-a scos, dar mare minune daca va ajunge in pozitia corecta. Mai mult, patim la fel si cu celalat de langa el, dar culmea se misca tot putin. Acum il fortez eu sa cada. Medicul a spus ca totul va fi bine, ca ea avand dentitia de lapte rara si mica, cel nou va avea spatiu sa ajunga la locul potrivit, dar... nu prea cred. As vrea si eu nista sfaturi, alte pareri, de cand trebuie pus aparat dentar, daca patim la fel si cu ceilalti dinti. Multe intrebari! In plus nu orice medic stomatolog intervine la copii.
0
21-01-2012, ora 22:26
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Cum am scris mai sus, daca esti din Bucuresti, poti merge la Facultatea de stomatologie ( catedra de ortodontie si ortopedie dento faciala) de pe str Eforie, nu de pe Plevnei.

Daca nu esti din bucuresti, vezi unde gasesti - ortodontie pediatrica - in orasul tau, dar sa ceri parerea mai multor medici, inainte de a lua o decizie.
Dintii permanenti sunt mai mari, iar daca au locul gol, migreaza singuri la locul lor, numai sa ii scoata din timp dintii de lapte.
Dintele de lapte daca nu este sub de cel definitiv, nu cade singur pentru ca nu are cine sa il impinga si trebuie sa urmaresti tu si la ceilalti dinti (sau masele) sa ii scoata imediat ce se vede varful celui definitiv.
Stomatologul poate decide daca este cazul sa il scoata mai inainte de a erupe. Nu este asa simplu, deoarece daca face extractia prea devreme, dintele de langa el poate migra si ocupa locul, iar cel definitiv nu mai poate iesi la locul lui.
In nici un caz nu trebuie amanata extractia. Discuta toate variantele cu medicul ortodont.
0
11-07-2012, ora 22:49
stomatologie.moderna
Identitate neconfirmată
stomatologie.moderna
Dintii erup prin "rotatie" ca sa zic asa. Nu va speriati de orientarea lor pana ce eruptia nu este completa. Un aparat dentar se poate pune in jurul varstei de 7-8 anisori cand deja are cativa dinti permanenti.
Dintii de lapte nu trebuiesc scosi inainte devreme deoarece ei sunt un fel de mentinatori de spatiu pentru cei permanenti. Daca ii scoateti pe cei de lapte inainte sa erupa cei permanenti ceilalti dinti ramasi vor migra si vor inchide spatiul pentru dintele respectiv si atunci va erupe stramb.
Cu dintii de lapte cariati este o problema pentru ca ei reprezinta o sursa de infectie atat pentru dintii permanenti aflati in gurita cat si pentru mugurii dintilor permanenti care nu au erupt si se afla imediat sub cei de lapte. Daca mai este mult pana sa erupa dintele permanent echivalentul lui de lapte trebuie tratat.
0
08-04-2014, ora 21:35
kristinaily
Nu este medic/terapeut
kristinaily
Buna seara,
Baiatul meu in varsta de 3 ani si 3 luni a căzut si s-a lovit la gura, in urma acestui incident i-a cazut un dinte din fata din partea de sus. Dintele a iesit cu tot cu radacina. Pana va erupe dintele permanent mai sunt vreo 3 ani. Ce considerati ca este de facut? Bineinteles ca vom merge si la un cabinet stomatologic de copii, dar pana ajungem, as vrea sa aflu o părere avizata.
Multumesc!
0
15-04-2014, ora 09:54
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Buna seara! Trebuie verificati si ceilali dinti pentru a vedea gradul lor de mobilitate si tratati sau urmariti, dupa caz. Dintii trebuie periati, cu o periuta moale, chiar daca zona poate fi usor sensibila. Mentinatoarele de spatiu nu-si au rostul in aceasta zona, asa ca zona va ramane fara dinte pana la eruptia celui definitiv. O radiografie de control poate fi binevenita pentru a vedea avulsia dintelui in intregime sau fractura lui. Sanatate si grija la cazaturi!
0
15-04-2014, ora 14:28
kristinaily
Nu este medic/terapeut
kristinaily
Va multumesc!
0
14-12-2014, ora 21:28
anacodrucel
Nu este medic/terapeut
anacodrucel
bun ziua.fetitei mele I-am căzut un dintişor de sus in luna iunie 2014.acum suntem decembrie şi tot nu a crescut. intre timp I-au mai căzut inca doi dintişori tot de sus dar nici acestia nu dau semne sa crească.aştept un răspuns urgent.va multumesc. pediatrul mia zis sa i dau osteocare 14 zile şi vor începe se crească. Doamne ajuta sper sa fie aşa.
0
29-12-2014, ora 12:15
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua! Este important de stiut ce varsta are fetita dumneavoastra. Incisivii frontali maxilari ( cei de sus ) apar in jurul varstei de 7 ani. Pot sa apara si la mai mult de 6 luni de pierderea celui de lapte. Daca tot nu erup, trebuie facuta o radiografie pentru verificarea starii mugurelui dentar si lucrurile o sa fie mai clare.
0
08-07-2019, ora 16:48
DoraTaby
Nu este medic/terapeut
DoraTaby
Buna ziua. Fetita mea are 5 ani si i-a iesit in spate 2 maselute langa cele de lapte ! Ce ma sfatuiti si de ce i-a iesit masele si nu dintisorii primi??
0
12-07-2019, ora 09:17
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua, este o situatie atipica, poate nu va dati seama si este altceva ( un cuspid mai proeminent aal molarului de lapte sau o bucatica fracturata din molarul de lapte ). Mergeti cu copilul la un consult stomatologic/ pedodontic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Beneficiile alăptării asupra dentiției copiilor
  •