Sperietura foarte mare
Buna ziua, azi dimineata m-am trezit brusc cu nod in gat si in primul moment parca ma innecase cu acea chestie din gat. Am incercat sa vorbesc si abia dupa 1-2 secunde am reusit, apoi am tusit, am varsat si m-am mai calmat putin. Eu acum 2 saptamani am avut hemoptizie din cauza unei tuse, pe care am tratat-o, si nu am mai avut probleme sa expectorez sange. Dar din ce am citit pe net, am vazut ca poti sa te axfisiezi in somn din cauza asta. Si acum mai simt acea chestie in gat, chiar daca am incercat sa o elimin cu multa apa. In trecut am mai patit sa ma trezesc cu atacurid e panica, cu senzatii de genu, cu dispnee, sa am stare de panica si asa mai departe, dar acum m-a speriat faptul ca am simtit ca si cum m-as fii innecat. Credeti ca este pe sistem nervos? Sau am ceva pe trahee, gen expectoratii?
Tin sa mentionez ca de o saptamana am o teama sa ies din casa, ma simt depresiv, am stari proaste.
Tin sa mentionez ca de o saptamana am o teama sa ies din casa, ma simt depresiv, am stari proaste.
4 comentarii
Buna ziua,
Avand in vedere problema medicala de hemoptizie, este posibil sa fi dezvoltat si o problema de ordin psihic (anxietate, panica). Mai ales ca descrieti si un istoric in declansarea atacurilor de panica. Foarte posibil sa fiti o persoana mai anxioasa si sa va speriati mai usor de simptomele fizice. De exemeplu, persoanele care sufera de tulburare de panica se sperie atanci cand se confrunta cu o senzatie de nod in gat crezand ca se vor sufoca. Respiratia sacadata, hiperventilatia apare atunci cand facem efort, alergam. Senzatia de nod in gat poate sa mai apara in stres si anxietate din cauza faptului ca muschii gatului se tensioneaza.
Evitati sa va diagnosticati singur cu informatiile gasite prin internet pentru ca mai mult va anxietati. Va recomand sa apelati la medicul pneumolog care v-a evaluat, astfel veti primi un raspuns adecvat si va veti linisti sau daca este cazul veti trata in continuare problema. Pentru vindecarea problemelor de anxietate si panica, apelati la sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala. Altfel riscati ca si aceste simptome de depresie (izolare sociala, tristete intensa, irascibilitate etc) sa se cronicizeze si acutizeze.
Sper ca aceste recomadari sa va fie utile.
O zi buna!
Roxana Patrascu psihoterapeut
Avand in vedere problema medicala de hemoptizie, este posibil sa fi dezvoltat si o problema de ordin psihic (anxietate, panica). Mai ales ca descrieti si un istoric in declansarea atacurilor de panica. Foarte posibil sa fiti o persoana mai anxioasa si sa va speriati mai usor de simptomele fizice. De exemeplu, persoanele care sufera de tulburare de panica se sperie atanci cand se confrunta cu o senzatie de nod in gat crezand ca se vor sufoca. Respiratia sacadata, hiperventilatia apare atunci cand facem efort, alergam. Senzatia de nod in gat poate sa mai apara in stres si anxietate din cauza faptului ca muschii gatului se tensioneaza.
Evitati sa va diagnosticati singur cu informatiile gasite prin internet pentru ca mai mult va anxietati. Va recomand sa apelati la medicul pneumolog care v-a evaluat, astfel veti primi un raspuns adecvat si va veti linisti sau daca este cazul veti trata in continuare problema. Pentru vindecarea problemelor de anxietate si panica, apelati la sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala. Altfel riscati ca si aceste simptome de depresie (izolare sociala, tristete intensa, irascibilitate etc) sa se cronicizeze si acutizeze.
Sper ca aceste recomadari sa va fie utile.
O zi buna!
Roxana Patrascu psihoterapeut
Buna ziua, am avut si in trecut probleme de genul acesta, cu atacurile de panica. Am urmat un tratament, si mi-a ameliorat foarte mult simtomele, aproape scapasem de ele. Tratamentul l-am intrerupt, iar la 2 luni distanta am patit chestia cu plamanii, unde mi s-a dat un tratament cu antibiotice, si alte medicamente sa-mi stopeze sangerarile. De atunci am stat cu teama, nu am mai iesit din casa si simptomele de anxietate au revenit. Teama mea este sa nu am vreo problema grava la plmani, chiar daca radiografia a iesit bine, si consultul la fel :(. Multumesc mult pentru raspuns!
GreenAlex, pare ca l-a fiecare cateva zile reveniti cu cate o teama, cu ceva simptome. Toate au aceeasi sursa si v-am mai recomandat sa va ganditi la asta. Tulburarea pe care o aveti "naste" fel de fel de boli si suferinte. Incercati sa rezistati; dupa cum a spus si colega mea, si alti colegi in trecut, incercati si varianta psihoterapiei. Va poate ajuta sa gestionati mai bine problemele pe care le aveti. Altfel la fiecare trei zile veti reveni cu simptome noi...
Multumesc, o sa consult un medic psihiatru in zilele care urmeaza...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15Schizofrenie sau anxietate??
- 8anxietate?
- 14Psihoterapeu/Psiholog sau Psihiatru
- 4tahicardie
- 3Anxietate/ Hipocondrie/ Atacuri de panica
- 0Colesterol LDL
- 6Anxietate severa?
- 9Anxietate sau altceva?
- 2Anemic, dureri de burtă, frică de moarte(boală)
- 9Buna ziua. Imi e frica de boli incurabile, etc :) sunt oarecum ipohondru.
- 3Nu stiu cum mai rezist, ma simt rau si deja numa boli grave am in cap.
- 7Nu știu ce am!!!! Nu mai am chef de nimic...ma gândesc NON stop ca am vreo boala.
- 5Teama de boala(cancer)
- 1Intrebare - stări de ameteala si atacuri de panica dimineata
- 1Fac mereu atac de panică atunci când vreau să merg la medic
- 6Cum scapi de atacurile de panică și somatizările de anxietate?
- 3Anxietate excesivă
Mai multe informații despre: anxietatea de boala
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: