Frica de moarte

10-05-2017
Alecsandra27
Nu este medic/terapeut
Alecsandra27
Buna tuturor !!
De ceva timp am o frica inexplicabila de... moarte. Cred ca totul a început cu o depresie, din cauza despărțirii de fostul iubit.. Acum ma confrunt cu aceasta frica. Îmi este teama sa nu am vreo boala și sa mor. Merg la psiholog și așa am realizat ca odată și odată tot se va întâmpla (oricum știam asta dar nu acceptam) și parca este mai rău.. Mi-a recomandat un psihiatru, sa iau pastile, dar momentan nu as vrea.. Credeți ca m-aș simți mai ok cu pastile, mi-ar dispărea aceste gânduri și as putea avea o viața normala ? Tot ce fac zi de zi, ora de ora compar cu moartea..
5 comentarii
1
11-05-2017, ora 07:45
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
De obicei psihoterapia cognitiv-comportamentală dă rezultate în astfel de situații.. Nu menționezi ce formare are psihologul la care mergi și nici câte ședințe ai făcut. Probabil că nu au fost suficiente. Dar rezultatele nu se obțin peste noapte. Trebuie să ai răbdare.
0
11-05-2017, ora 08:43
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
De fapt despartirea despre care vorbiti este o...pierdere, la fel ca si moartea. O pierdere de altul, o pierdere de sine. In spatele acestei frici se afla de fapt un tip de relatie nepotrivita si nesanatoasa, de cele mai multe ori de tip dependenta...
Functioneaza si alte feluri de psihoterapie, totul este sa gasiti un psihoterapeut cu care sa rezonati.
0
11-05-2017, ora 10:10
Alecsandra27
Nu este medic/terapeut
Alecsandra27
Dna psiholog este "psiholog, Personal Coach, Trainer, Logoped ". Fac aceste sedinte de cateva luni. Dar credeti ca ar fi mai bine daca as lua si medicamente? Dar imi este frica sa nu devina o dependenta de ele si sa nu mai pot sta fara..
0
11-05-2017, ora 13:51
Psihologie, Bucuresti
Ar fi recomandat sa aflati daca dna in cauza este psihoterapeut (ce formare) coachingul in astfel de situatii nu stiu ce efect poate avea. Formarea ca psihoterapeut inseamna ani de zile de studiu, cea de coach, doar cateva zeci de ore...
0
25-05-2017, ora 16:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Uneori teama legata de moarte, anxietatea, are nevoie si de sprijinul unei medicatii specifice. Daca ati primit aceasta recomandare din partea medicului, va sugerez sa o respectati si sa incepeti tratamentul.

In paralel puteti incepe si sesiunile de psihoterapie cu o persoana calificata.
Odata ce nivelul dvs de anxietate dvs o sa fie stapanit corespunzator, o sa puteti renunta la tratamentul medicamentos si probabil o sa ramaneti o perioada doar cu sesiunile de psihoterapie, pentru a consolida rezultatele.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frica la nivel molecular
  • Câteva semne că ai putea fi ipohondru
  • Semnalele organismul, esențiale pentru creier în reglarea sentimentului de frică
  • Cerebelul contribuie la apariția anxietății sau a comportamentului de frică
  • Răspunsurile de frică declanșate de experiențe traumatice anterioare sunt menținute de un receptor specific de serotonină
  • Mecanismele fricii generalizate induse de stresul acut, dezvăluite de cercetători
  •