Frica de moarte
Buna tuturor !!
De ceva timp am o frica inexplicabila de... moarte. Cred ca totul a început cu o depresie, din cauza despărțirii de fostul iubit.. Acum ma confrunt cu aceasta frica. Îmi este teama sa nu am vreo boala și sa mor. Merg la psiholog și așa am realizat ca odată și odată tot se va întâmpla (oricum știam asta dar nu acceptam) și parca este mai rău.. Mi-a recomandat un psihiatru, sa iau pastile, dar momentan nu as vrea.. Credeți ca m-aș simți mai ok cu pastile, mi-ar dispărea aceste gânduri și as putea avea o viața normala ? Tot ce fac zi de zi, ora de ora compar cu moartea..
De ceva timp am o frica inexplicabila de... moarte. Cred ca totul a început cu o depresie, din cauza despărțirii de fostul iubit.. Acum ma confrunt cu aceasta frica. Îmi este teama sa nu am vreo boala și sa mor. Merg la psiholog și așa am realizat ca odată și odată tot se va întâmpla (oricum știam asta dar nu acceptam) și parca este mai rău.. Mi-a recomandat un psihiatru, sa iau pastile, dar momentan nu as vrea.. Credeți ca m-aș simți mai ok cu pastile, mi-ar dispărea aceste gânduri și as putea avea o viața normala ? Tot ce fac zi de zi, ora de ora compar cu moartea..
5 comentarii
Bună dimineața!
De obicei psihoterapia cognitiv-comportamentală dă rezultate în astfel de situații.. Nu menționezi ce formare are psihologul la care mergi și nici câte ședințe ai făcut. Probabil că nu au fost suficiente. Dar rezultatele nu se obțin peste noapte. Trebuie să ai răbdare.
De obicei psihoterapia cognitiv-comportamentală dă rezultate în astfel de situații.. Nu menționezi ce formare are psihologul la care mergi și nici câte ședințe ai făcut. Probabil că nu au fost suficiente. Dar rezultatele nu se obțin peste noapte. Trebuie să ai răbdare.
De fapt despartirea despre care vorbiti este o...pierdere, la fel ca si moartea. O pierdere de altul, o pierdere de sine. In spatele acestei frici se afla de fapt un tip de relatie nepotrivita si nesanatoasa, de cele mai multe ori de tip dependenta...
Functioneaza si alte feluri de psihoterapie, totul este sa gasiti un psihoterapeut cu care sa rezonati.
Functioneaza si alte feluri de psihoterapie, totul este sa gasiti un psihoterapeut cu care sa rezonati.
Dna psiholog este "psiholog, Personal Coach, Trainer, Logoped ". Fac aceste sedinte de cateva luni. Dar credeti ca ar fi mai bine daca as lua si medicamente? Dar imi este frica sa nu devina o dependenta de ele si sa nu mai pot sta fara..
Ar fi recomandat sa aflati daca dna in cauza este psihoterapeut (ce formare) coachingul in astfel de situatii nu stiu ce efect poate avea. Formarea ca psihoterapeut inseamna ani de zile de studiu, cea de coach, doar cateva zeci de ore...
Uneori teama legata de moarte, anxietatea, are nevoie si de sprijinul unei medicatii specifice. Daca ati primit aceasta recomandare din partea medicului, va sugerez sa o respectati si sa incepeti tratamentul.
In paralel puteti incepe si sesiunile de psihoterapie cu o persoana calificata.
Odata ce nivelul dvs de anxietate dvs o sa fie stapanit corespunzator, o sa puteti renunta la tratamentul medicamentos si probabil o sa ramaneti o perioada doar cu sesiunile de psihoterapie, pentru a consolida rezultatele.
Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
In paralel puteti incepe si sesiunile de psihoterapie cu o persoana calificata.
Odata ce nivelul dvs de anxietate dvs o sa fie stapanit corespunzator, o sa puteti renunta la tratamentul medicamentos si probabil o sa ramaneti o perioada doar cu sesiunile de psihoterapie, pentru a consolida rezultatele.
Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ameteala, ma sperii repede, ma doare dupa cap
- 3din copilarie am ramas cu frica de intuneric
- 3frica, emotiva, retrasa
- 3de ceva timp am avut stari de lesin, emotii, atacuri de panica, frica intensa
- 4Frica de mine
- 4Teama inexplicabila
- 1Este nevoie de vaccinare?
- 1In legatura cu distonia neurovegetativa si fasciculul posterior stang.
- 8Ipohondrie
- 6Anxietate severa?
- 3Nu stiu cum mai rezist, ma simt rau si deja numa boli grave am in cap.
- 9Știe cineva ce am??? stare de frica exagerata in corp
- 3Ipohondrie si somatizari
- 1Poate ma ajutați sa îmi dau seama ce problema am...
- 5Ipohondrie?
- 12Palpitații, oboseala, leșin, colon iritabil, balonare, confuzie
- 1Anxietate
- 3Disconfort în zona inimi
- 6Cum scapi de atacurile de panică și somatizările de anxietate?
Mai multe informații despre: frica anxietatea de boala
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: