De câteva zile am o problema! stare nasoala, parca e un leșin din capul pieptului

16-05-2023
Adrian279
Nu este medic/terapeut
Adrian279
Bună ziua, ma numesc Adrian, am 27 de ani, am 1, 70, 106 kg, nu sunt pufos sunt un tip mai solid, de mic am fost asa. Ideea este ca, acum câteva zile când m am trezit, am aprins o țigară nici nu ma ridicasem bine din pat, nu știu ce a fost cu mine ca eu nu făceam asa ceva niciodată, apoi când am ajuns sa beau cafeaua după ce am luat vreo 2-3 guri ma luat o durere în piept mai exact pe centru peptului care ma ținut vreo 3 zile, apoi durerea sa dus în partea dreapta și radia în spate, acum mi a trecut nu mai am nici o durere, dar în ziua aceea, dupa aceea durere am intrat sa caut pe net eu deștept fiind sa caut ce ar putea fi, am văzut acolo niște dinalea de ma luat capu ca infact ca nu știu ce... Apoi la ceva timp după aia după 10 minute ma luat o amețeala puternica și îmi tremurau mâinile, am sunat la ambulanță și în timp ce vorbeam cu ei m am liniștit și după aia am avut o stare de oboseala în ziua aceea, eu am și probleme cu somnul când dorm bine dorm, mai am și zile în care dorm 4 ore pe noapte, în fine, ideea este ca mi a trecut durerea tot, dar uneori am asa o stare de panica ca stau și ma gândesc acolo și parca începe sa ma ia iar. Mi am monitorizat tensiunea de doua zile și este foarte ok, nu ma mai tine nimic, dar am stările alea asa uneori, e o stare nasoala nu știu cum sa spun, parca e un leșin asa din capul pieptului, da nu am amețeala sau dureri de cap nimic. La efort se întâmplă nimic, am făcut și treaba pe aici și nu sa întâmplat nimic, am luat extravalerian cardio asa cand mai apăreau stările, ideea este ca dacă ma pun în pat când începe sa ma ia asa îmi trece. Si cand fumez o țigară ma gândesc ca am ceva și îmi vine iar starea aceea... Asa și la cafea dacă beau încep sa ma gândesc ca am ceva de la cafea și iar începe sa vina dar trece în maxim 5 minute. Ce poate fi... Menționez ca fumez de vreo 10 ani, m am mai lăsat le am luat iar. A da și cu o zii înainte sa se întâmple asta, am ieșit afara transpirat era și oleacă de vânt, am și fumat vreun pachet de țigări în vreo 4 ore ca m am enervat cu un parchet care nu se îmbină deloc, este posibil sa fi făcut un atac de panica? Și sa am urmări în urma treceri acestuia? Menționez ca stările alea asa de leșin vin doar când ma gândesc la ele. Dar în ultima vreme ma gândesc mai mereu, rămân asa blocat și ma gândesc acolo și poc da semne ca o ia inima la trap... Doresc un răspuns dacă se poate, mulțumesc!
9 comentarii
1
16-05-2023, ora 14:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti intai la cardiolog pentru niste analize.
0
16-05-2023, ora 15:03
Adrian279
Nu este medic/terapeut
Adrian279
Am sa merg zilele astea
1
27-06-2023, ora 20:59
Alexandruu21
Nu este medic/terapeut
Alexandruu21
Ai fost la cardiolog? Cum te mai simti??
1
04-07-2023, ora 18:36
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Am mai spus de nenumarate ori dar o sa mai repet si acum. Sunt vindecat de atacuri de panica si depresie de 4 ani de zile. Cum am facut asta? Am citit urmatoarele carti.

Edmund J Bourne - anxietate si fobie
Stephen Briers - Tcc
Brett A Moore - cun sa nu te mai ingrijorezi.
David carbonell - atacul de panica, 'incazul in care te iau palpitatiile, dureri in piept, stari de spaima etc.
Albert Ellis - am uitat cum se chema, dar orice de albert ellis este bun.
Robert Glover - Gata cu baiatul bun.

In timp ce le citesti, aplica in viata ta ideile de acolo si personalizeaza.le. fa sport, creeaza un scop, tine un jurnal, noteaza ce succese ai avut, ce ai facut gresit, cum sa iti schimbi felul in care te comporti, atitudinea, cum gandesti. Etc
Iti doresc succes, si sper sa ne auzim cu bine.
0
10-07-2023, ora 05:00
Adrian279
Nu este medic/terapeut
Adrian279
Buna dimineata, eu am fost la cardiolog, mi-a facut un ekg, o ecocardiografie. mi-a spus ca nu am nimic la inima, mi-au mai trecut episoadele alea de acum o luna si ceva, dar nu pot pune totul pe seama anxietati si al atacurilor de panica, deoarece si alte boli pot da anxietate si atacuri de panica, inca nu am ajuns sa fac analizele de sange... nu pot spune ca nu sunt mai bine fata de atunci, starile alea se accentueaza daca beau cafea... eu am eliminat cafeaua din obiceiurile mele, ma simt ok pot spune acum, pastile nu am luat decat ocazional magneziu... dar mi sa recomandat o cura cu magneziu, asa si cam atat o sa spun mai multe dupa analizele de sange si eventuala radiografie pulmonara !
0
10-07-2023, ora 05:04
Adrian279
Nu este medic/terapeut
Adrian279
acum vad ca am si o problema de umar care ma tine pana in spate dar chestia este ca nu imi fac griji ca ar putea fi de la inima ca ma dor muschi la mobilitate, la incordare si la miscare ma dor muschi pana in stern, asta stiu ca o am deoarece am muncit mult cu acel umar... nu poti pune totul pe seama anxietati, chiar daca sunt tanar. acuma la un ekg si o ecografie nu exclud alte probleme din corp... alea sunt analize de uzura, abia dupa ce faci o radiografie abdominala, un control la plamani si analizele de sange poti exclude ceva boli. pana atunci... asteptam :)) o sa revin cu detalii
0
31-07-2023, ora 23:27
Adrian279
Nu este medic/terapeut
Adrian279
Au trecut de la sine aritmiile probabil a fost o răceală sau ceva nici eu nu știu ce. am mâncat sănătos, mișcare ca un om normal, suplimente cu magneziu și alte vitamine și sa rezolvat. Pot bea și cafea acum, dar am renunțat la ea acum 2 luni când mi sa întâmplat episoadele urate. Acum mulțumesc lui Dumnezeu sunt bine. La țigări trebuie sa renunț neapărat. Multă sănătate tuturor.
1
30-08-2023, ora 21:47
Raluuuu
Nu este medic/terapeut
Raluuuu
Buna, ai mentionat mai sus despre faptul ca ai iesit afara transpirat si era vant (cu o zi inainte sa faci atacul de panica). Este foarte posibil ca durerea ta in piept sa fi fost o nevralgie (junghi) din cauza ca a intrat frigul in corp. Starile de lesin si restul simptomelor sunt asociate anxietatii pentru ca mintea umana are obiceiul de a da comenzi corpului in functie de gandurile negative.
0
08-09-2023, ora 18:38
Adrian279
Nu este medic/terapeut
Adrian279
Da pai acum nu mai am nici o stare. Exact asta mi a spus și cardiologul, ca poate fi junghi intercostal. Si da eram foarte transpirat ca m am chinuit cu parchetul ala care nu se îmbina, bătea și vântul era și răcoare umpic... Pe moment nu am simțit... A doua zii când m am trezit din somn ma luat durerea în piept. Am luat magneziu și vitamine și au dispărut stările de atunci.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câteva semne că ai putea fi ipohondru
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •