ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

sinuzita si hipertrofie de cornete nazale

182 comentarii 1 2 3456 7 Înainte ›
0
25-01-2011, ora 07:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ma intereseaza 1. rezultatul la Radiografie SAF
2 Ce interventie a fost facuta? polipectomie? rezectia cornetelor? sau alceva //
0
27-01-2011, ora 18:37
popelena
Nu este medic/terapeut
popelena
am facut polipectomie si cornete nu stiu sa spun exact deoarece doctoru meu nu prea stie sa dee relati sau nu vrea am si perforatie de sept se poate rezolva
0
27-01-2011, ora 19:19
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
faci o radiografie SAF.. o scanezi + biletul de iesire din spital si le trimiti pe mail
0
31-01-2011, ora 12:35
aly78
Nu este medic/terapeut
aly78
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, deoarece nu stiu ce sa mai fac.Am dureri groaznice de cap (in ceafa) cu stari de voma, ameteli, stari de nervozitate si mai nou imi amorteste capul(in ceafa).
Am facut un tomograf la sinusuri si am fost diagnosticata cu deviatie de sept nazal si hiper trofie de cornete nazal inferior drept.
D-nul doctor a spus ca nu este nevoie de operatie de sept(de la orl) dar in cazul in care ma deranzeaza foarte tare.
In schimb mi-a spuns sa fac si alte investigatii ca durerea sa nu vina din alta cauza.
Urmez si un tratament pentru hipertrofie si anume sinupret, aerius, nasonex.
Dar cu toate acestea durerea nu dispare si nu stiu ce investigatii sa mai fac.
Va implor daca stiti cumva la ce medic sa merg(specialitatea) care ma poate ajuta sa scap de aceasta durere e cap(ceafa care coboara spre gat si coloana).
Daca imi puteti recomanda un medic bun in Bucuresti.
Multumesc frumos.
0
31-01-2011, ora 13:37
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
rebuie sa faci consult la Neurologie si la Balneologi
poate fi din cauza problemelor la coloana cervicala.. sau dincauza problemelor de circulatie cerebrala
0
31-01-2011, ora 13:42
aly78
Nu este medic/terapeut
aly78
Multumesc din suflet.
Am sa consult un medic neurolog si revin.
Sanatate multa va doresc.
0
07-02-2011, ora 19:25
Vivi12
Nu este medic/terapeut
Vivi12
Domnul Doctor, va rog mult sa-mi rasundeti si mie in legatura cu diagnosticul fiului meu in varsta de 24 de ani, acela de Hipertrofie de cornete nazale, daca poate fi operat cu laser si daca ar recurge la laser este necesara tot anestezia generala sau locala sau daca este posibil numai cu radiofrecventa (si in cazul acesta e mai usor de realizat si fara anestezie ?). Va multumesc din suflet !
0
07-02-2011, ora 19:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cui laser se face in clinica cu internare de o yi
cu radiofrecventa se face in ambulator
anestezia numai locala
0
08-02-2011, ora 16:47
Vivi12
Nu este medic/terapeut
Vivi12
V-as mai ruga sa-mi spuneti daca pentru o operatie de deviatie de sept si hipertrofie de cornete nazale se poate apela la operatie cu laser sau radiofecventa. Va multumesc !
0
09-02-2011, ora 18:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cornetele DA
septul NU
0
10-02-2011, ora 08:36
Vivi12
Nu este medic/terapeut
Vivi12
Va multumesc foarte mult pentru deosebita Dvs amabilitate !
0
12-02-2011, ora 18:21
Vivi12
Nu este medic/terapeut
Vivi12
Domnul Doctor, am vazut in raspunsurile Dvs mai vechi ca recomandati pentru hipertrofie de cornete nazale si Protargol. La ce recomandati sa recurgem ? La Protargol sau la interventie cu radiofrecventa ? Va multumesc mult !
0
12-02-2011, ora 21:12
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
este normal sa incercati cateva tratamente locale pana a recurge la chirurgie
faceti tratament cu colargol sau protargol 10 zile.. daca este un rezultat pozitiv.. mai asteptai 10 zile si repetati tratamentul
daca nu este rezultat.. recurgeti la interventie
0
13-02-2011, ora 09:25
Vivi12
Nu este medic/terapeut
Vivi12
Va multumesc foarte mult, Domnul Doctor !
0
13-02-2011, ora 11:15
ciuf
Nu este medic/terapeut
ciuf
buna ziua.dom.doctor, problema mea este si o duc cu greu sinuzita dentara mai multe interventi am facut pe la dinti dar in concluzie ma simnt la fel, cu miros si curgeri nazale.spunetimi va rog, cu ce as putea trata aceasta boala.cu stima. Vali.din suceava.
0
13-02-2011, ora 21:17
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie clarificata foarte bine situatia
daca infectia dentara este vindecata total..se pot face punctii sinusale cu tratament local in sinus.. si se vindeca
daca problema dentara persista.. trebuie de mers la Iasi la maxilo_facial si de facut interventie chirugicala pe sinusul maxilar.. cu inlaturarea focarului de infectie de la radacina dintilor.
0
15-02-2011, ora 22:04
ciuf
Nu este medic/terapeut
ciuf
buna seara, am primit raspunsul de la dum.si va multumesc foarte f.mult, dar va mai rog daca puteti sami spuneti ce tratamen imi indicati sa eau.cu stima?
0
15-02-2011, ora 22:21
ciuf
Nu este medic/terapeut
ciuf
datimi raspuns va rog daca la cabinet la dum ati putea sami faceti o consultatie, am radiografie facuta la beteza din suceava.astept raspuns si va multumesc.
0
16-02-2011, ora 12:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
DA. la cabinet putem face si consultatii si punctii sinusale...
0744 196583 pentru programare
0
20-02-2011, ora 09:29
denis35
Nu este medic/terapeut
denis35
Buna ziua d-le doctor Flueraru!
As dori sa aflu daca este normal ca dupa o intreventie cu RF Elleman la un cornet sa inceapa sa imi curga secretii galben verzui su miros putin neplacut( nu ammai avut niciodata secretii mirositoare)...imediat a doua zi dupa interventie s-a produs scrurgerea se secretii si acum, la o saptamana tot mai am, mai ales dimineata...nasule ste tot infundat, ma gandesc ca este inca inflamat.Mentionez ca la SAF am sinusuri maxilare neomogene...deci cred ca o sinuzita aparuta in urma hipertrofiei de cornete, dar care nu m-a deranjat pana acum.
Am luat zilnic 2 Augumetin antibiotic si 3 spalari fosa nazala cu apa de mare si vit A uleioasa.Este normal ce se intampla?Si cam la cat timp scade inflamatia de la interventie si se micsoreaza cornetul?...Multumesc anticipat de raspuns...mentionez ca dl.doctor ce a intervenit vine abia peste 1 sapt. deoarece e plecat in strainatate si nu am cui sa ma adresez...
0
20-02-2011, ora 09:50
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 sinuzita era prezenta si inainte dar nu drena din cauza cornetului hipertrofiat, dupa interventei cornetul sa retras si a inceput sa dreneze sinusul, asta ar fi o expliucatie logica la ce se intam[ppla
trebuie sa folositi catreva zile vibrocil.. sa desfundati bine nasul inainte de acele spalaturi.. ca intradevar sa puteti elimina secrettiile
0
20-02-2011, ora 12:23
denis35
Nu este medic/terapeut
denis35
va multumesc de raspuns
eu de respirat puteam si inainte in anumite momente, cand imi puneam picaturi nazale..si atunci nu se drena sinusul... s nu stiud e ce...dar poate ca interventia asta a facut mai mult de atat
este normal ca la o sapt de la interventie sa am nevoie in continuare de picaturi nazale?...inca mai e inflamata zona, de-aia nu respir deocamdata cum trebuie?...eu folosesc in cont picaturi ca nu pot sta infundata...
credeti ca e nevoie de o interventie la sinusurile maxilare?...sau va trece cu antibiotic?
multumesc anticipat
0
22-02-2011, ora 11:43
victoritza
Nu este medic/terapeut
victoritza
buna ziua..!am o mare rugaminte la dumneavoastra, acum 2 ani am suferitit 2 interventi la nas, , una pt o rinaoplastie pt am corecta deviatia de spt si alta pt cornete nazale
, , acuma am inceput iarasi sa apara simptomele de raceala, , de 2 ori pe saptamana, , cu stranuturi, , repetate, , febra, si dupere de cap la nivelul cefei, nu mai stiu ce s amai fac, , sunt si eu studenta la medicina anul 2, si mi-e foarte greu sa merg tot tumpul in spital si sa stranut si sa fiu cu nasul plin mereu, , testele alergologice le-am facut, , dar nu a iesit nimik, , ,
nu pot sa imi dau seama ce am, , va rog din suflet s ama ajutati...va multumesc
0
22-02-2011, ora 16:15
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie neaparat dupa 2 ani sa te vada un medic ORL.. in nas.
stranutul este o reactie de aparate a organizmului
trebuie vazut nasul in interior.. ca sa stim ce deranjeaza mucoasa.
poate se formeaza ceva sinechii dupa interventie?
0
23-02-2011, ora 12:36
victoritza
Nu este medic/terapeut
victoritza
multumesc
0
25-02-2011, ora 13:47
iudith1111
Nu este medic/terapeut
iudith1111
Buna ziua, am un baietel de 7 ani care a fost operat de amidalita, polipi si incizii in urechi + aerator transtimpanic pe urechea stinga, acum un an.In momentul de fata am facut un C.T. din cauza pierderii de auz in urechea dreapta si am primit urmatorul diagnostic : Sinusuri maxilare ocupate cvasitotal de un material cu densitati superioare fluidelor.Celule etmoidale, sinusurile frontale ( partial pneumatizate conform virstei) ocupate cvasitotal de continut fluid/Hemisinus sfenoidal sting cu ingrosare circumferentiala de mucoasa de pina la 5 mm; hemisinus sfenoidal drept opac. Ingrosare a peretelui rinofaringelui, relativ simetric, de pina la 10 mm, ce obtureaza fosetele Rosenmuller.
Cateva celule mastoidiene stangi cu continut fluid. Urechea medie stang prezinta continut fluid la nivelulepi si mezotimpanului.
Intrebarea e ce mai pot sa-i fac ? De pus un aerator transtimpanic pe urechea dreapta. As vrea sa stiu ce fel de anestezie va fi pt. aerator.Pt. sinuzita i-am dat 2 saptamini augmentin, colargol, troxevasin si ii voi face din nou o radiografie a sinusilor.
Multumesc
0
25-02-2011, ora 15:03
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
copilul trebuie internat in clinica specializata ORL.. unde se lucreaza cu endoscopul nazal.
acolo stiu ce au de facut
0
25-02-2011, ora 16:04
iudith1111
Nu este medic/terapeut
iudith1111
Operatia nu au fost facuta in tara.il voi programa la un control
Multumesc
0
26-02-2011, ora 01:56
victoritza
Nu este medic/terapeut
victoritza
..Domnul Dr ieri am fost la un control orl asa cum mi-ati recomandat dumneavoastra, dar din pacate medicul mi-a zis k e totul ok, ceva sinechi, nu e cazul, mi-a spus sa am grija sa nu racesc, , sincer nu stiu ce sa cred, , astazi m-au luat iarasi niste mancarimi la nivelul nasului si stranut de nu ma mai pot oprisi, , , va rog ce altceva imi mai recomandati?si operatia de cornete pe care am facut-o acum 2 ani nu a fost cu laser, sa fie oare din cauza aceasta, exista posibilitatea ca acestea sa creasca din nou?,
0
26-02-2011, ora 02:01
victoritza
Nu este medic/terapeut
victoritza
as putea sa incerc si eu protargol sau coralgol..?
Adaugă un comentariu / răspuns
182 comentarii 1 2 3456 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.