ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

sinuzita si hipertrofie de cornete nazale

182 comentarii 1 2 34 ..... 6 7 Înainte ›
0
03-06-2010, ora 12:33
sorins
Nu este medic/terapeut
sorins
Multumesc pentru raspuns.
Nu are cum sa fie o sinuzita veche.adica de mai multi ani cum am auzit la unele persoane. Asta iarna am fost racit..dar nu prea am dat importanta, am luat cateva pastile obisnuite. Nu am mai avut aceste simptome pana acum. O sa incerc un tratament cu antibiotice. Dar inainte cred ca o sa fac si o radiografie SAf cum spuneti dumneavoastra. Ma puteti indruma catre ce sectie medicala fac astfel de radiografii? Boli respiratorii sau cum? scuze dar nu cunosc..nu prea am avut contact cu sistemul medical pana acum.
Va multumesc.
0
03-06-2010, ora 12:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la Radiologie !!!!!
0
04-06-2010, ora 17:04
luci20
Nu este medic/terapeut
luci20
imi puteti recomanda un tratament, as dori sa nu ma operez. multumesc anticipat
0
04-06-2010, ora 20:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
citeste ce am postat la Rinite.. sau sinuzite.. si alege un tratament care crezi ca.l poti face.
0
16-06-2010, ora 10:52
sorins
Nu este medic/terapeut
sorins
Buna ziua domnule doctor!!!
Cate capsule de cefalexina 500mg se pot lua pe zi.
am citit prospectul si nu ma lamureste absolut deloc.
va multumesc.
0
16-06-2010, ora 11:00
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
depinde de forma sinuzitei..
se poate incepe 5 zile cu 1 la 8 ore si inca 5 zile cu 1 la 12 ore.
0
16-06-2010, ora 11:18
sorins
Nu este medic/terapeut
sorins
Am inteles.
si in acelasi timp se pot pune si picaturi (PInosol) si se pot efectua si inhalatii ?
sau doar tratamentul cu antibiotic?
0
16-06-2010, ora 11:20
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu ca se pot..
este obligatoriu sa faci si tratamentele locale.. altfel NU obtii rezultat.
0
16-06-2010, ora 11:28
sorins
Nu este medic/terapeut
sorins
Va multumesc mult.
O zi buna domnule doctor.
0
25-06-2010, ora 10:17
georgiana67
Nu este medic/terapeut
georgiana67
Buna Ziua,
In atentia domnului doctor...
Am o rugaminte - doresc si opinia dumneavoastra de medic ORL.
Sotul meu are probleme cu o ureche de 1 an si ceva - anume ca nu mai aude ff bine cu urechea stanga si are in permanenta un fosnet "de fond". Am inceput investigatiilesi:
1 - a facut audiograma si la urechea stanga graficul pleaca de la 23 si ajunge la 72.
2 - a facut test bera si scrie cam asa: "trasee evocate prin sincronizare diminuata a fibrelor auditive bilaterlar tup central de conducere in limite normale in limite normale bilaterale"
3 - a facut RMN - ingrosare polipoida a mucoasei sinusurilor maxilare cu chist retentional in portiunea inferioara a celui stang; ingrosare cu aspect inflamator a mucoasei celuleror etmoidale.
IRMevocator de:
-abiotrofie cerebrala discret discordanta in raport cu varsta
-sinuzita maxilara si etmoidala
4 - fibroscopie = granulatii de tip inflamator in ambele fose Rosenmuller / epifasigita
face tratament cu ketonal, paracetamol si picaturi biorinil - rezultat = incepe sa respire mai bine, sforaie mai putin, auzul e mai clar, fosnetele usor diminuate
revine la control si face iar fibroscopie ii mai gaseste ceva, ar nu mai am foaia sa va descriu, insa ii recomanda CT sinusuri
5 - CT sinusuri cu rezultat - si in concluzii scrie
-rinosinuzita cronica maxilara bilaterala (pseudopolipoasa) si etmoidala
bilaterala
- deviatie de sept osos
- hipertrofie de cornete nazale stangi

Intrebarea si rugamintea mea este ce recomandati dumneavoastra si in ce consta recoamndarile.
Multumesc anticipat.
0
25-06-2010, ora 10:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Problema cu nasul este grava.. cred ca tratamentul chirurgical endoscopic ar fi unul corect.
despre auz.. nu pot sa zic nimic pana nu vad audiograma completa( aer + os0.. asa din ce ati descris NU se intelege.. ca este hipoacuzie de transmisie ( din cauza nasului) sau este Neurosenzoriala( din cauza afectarii nervului auditiv)
trimiteti audiograma pe mail
0
01-07-2010, ora 15:23
ada.ro
Nu este medic/terapeut
ada.ro
Fiind diagnosticata ca avand hipertrofierea cornetelor nazale, am fost operata prin cauterizare cu laser, de aprox. 2 sapt la Sf Spiridon. Deja am fost o data la control. Ce ar trebui sa fac, sa nu se formeze din nou?
0
23-11-2010, ora 17:19
andreeafilo
Nu este medic/terapeut
andreeafilo
Buna ziua,
Am o intrebare: am fost diagnosticata in 2006 cu deviatie de sept si cornete nazale hipertrofiate din cauza filosirii indelungate de Bixtonim.
M-am operat in primavara 2006 de deviatie si in toamna de cornete, cu laser.
Totul a fost ok, nu am mai racit atat de repede de atunci, nu am mai folosit bixtonim.
Acum, dupa aproape 5 ani, mi-au reaparut probabil., caci am probl;eme cu respiratia in special in timpul somnului (sforai si respir greu- e destul de neplacut)
Nu as dori sa ma oreepez din nou.
As putea folosi COLARGOL sau PROTARGOL pt cauterizarea cornetelor?
E nevoie sa ma prezint la medic din nou?
Va multumesc anticipat.
0
23-11-2010, ora 19:37
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Da poti folosi 10 zile COlargol de 2-3 % 10 ziel si daca nu ai rezultat sa mergi la ORL
0
28-11-2010, ora 12:19
andreeafilo
Nu este medic/terapeut
andreeafilo
Multumesc pentru raspuns.
Din pacate am incercat la vreo 6 farmacii si mi-au spus ca nu se mai fabrica, e scos de pe piata.
Nu este ceva inlocuitor?
0
29-11-2010, ora 10:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
in iasi si pascani se prepara.
deci aveti farmacisti comozi.. care pentru 3 lei ( ca atata costa) nu vor sa munceasca !!!
0
09-12-2010, ora 13:10
andreeafilo
Nu este medic/terapeut
andreeafilo
Deci singura solutie ar fi comanda prin internet. Multumesc
0
07-01-2011, ora 17:44
rodvoda
Nu este medic/terapeut
rodvoda
buna ziua
cu ceva timp in urma va spuneam ca am o senzatie de infundare in ureche iar medici la care am fost puneau aceasta chestie pe seama faptului ca nervul audiv este afectat. dar eu in tot acest timp in fiecare luna AM FACUT INFECTII IN GAT SI LUAM ANTIBIOTICE iar in decembrie pe 20 a fost o infectie urata pe tot gatul si am fost la urgente. medicul de acolo mi+a dat antibiotic pe cale bucala 7 zile si injectabil gentamicina 6 fiole in 3 yile.Am scapat de infectie. dar am ramas in gat pe partea cu o durere care iradiaza in ureche sicare nu este continua cateodata simt simt ca ma mananca in gat si i ureche. cert este ca senyatia de infundare s+a atenuat.foarte foarte mult
Pe 4 ianuarie am facut un CT la cate a iesit
+hipertrofie a amigdalei liguale dar pe stanga nu pe dreapta unde am eu probleme,
+deviatie de sept nayal dreapta si un chist mucoid 7 mm pe peretele postero lateral sinus maxilar -drept, (care nu era cand am facut SAF in septembrie)
-modificari degenerative la nivelul coloanei
Pe paertea dreapta n-a iesi nimic in conditile in care pe mine ma doare in continuare in gal si si pe sterno cleido matoidian
Iar pe 5 ianuarie am facut ASLO 230 VSH 14 FBRINOGEN 361 PROTEINA C 0, 07
in afara de ASLO NICIO VALOARE NU ESTE MARE
dvs ce sfat im dati ce sa fac sa scap de durea din git si de pe sternocleidomatoidian
0
07-01-2011, ora 19:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
durerile din Gat pot fi de la o faringita iritativa legata de o gastrita hiperacida ( posibil ca reactie la medicamente )
1 regim alimentar strict fara muraturi, otet, bors, mere si fructe citrice fara sucuri acidulate.. minim 3 saptamani
2 gargara dupa fiecare masa cu ceaiuri si multe lichide calde de baut
3 pansament gastric ( redigest pana la masa, almagel dupa masa)
4 voseptol, propolis cu echinacee de supt dupa gargara
in acst caz o sa se linisteasca gatul..si ao sa se micsoreze si amigdalka linguala in volum
TRebuie sa vezi cat de majora este acea deviatie de sept( daca impedica mult respiratia nazala.
cu chistul din sinus tre sa mergi si la stomato. sa nu fie de la radacina unui dinte de sus pe acea parte

Cel mai ingrijorator este acea modificare degenerativa ;a coloana.
poate sa, ti influenteze mult in rau starea de sanatate daca progreseaza.
tre sa mergi la reumatologie
0
08-01-2011, ora 14:54
rodvoda
Nu este medic/terapeut
rodvoda
multumesc mult,
dar mai am ceva de adaugat, ceva ce am uitat in mesajul trecut sa scriu si anume referitor la amigdala linguala dreapta, pe langa hipertrofie mai este adaugat si faptul ca are calcifieri punctiforme in interior, cu aspect inflamator cronic
.Daca acest lucru este un aspect important care modifica ceva din recomandarile dvs va rog sa ma ajutati pentru ca intradevar eu simt o senzatie de corp strain e partea stanga de mult timp, dar am legat-o de factori de stres si nu i+am dat importanta.
Va doresc un sfersit de saptamana frumos alaturi de familie si putere de munca in continuare pentru a sunteti un om intradevar deosebit
0
15-01-2011, ora 16:01
rodvoda
Nu este medic/terapeut
rodvoda
buna ziua
vreau sa va intreb cat timp trebuie sa fac tatamentul cu redigest, almagel si voseptol. Am luat deja 5 zile, mai continui?
0
15-01-2011, ora 16:27
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul gastric minim 3 saptamani pana la 3 luni
tratamentul local pentru gat. pana la 10-14 zile
0
15-01-2011, ora 19:55
rodvoda
Nu este medic/terapeut
rodvoda
multumesc dar consider necesar sa va informez ca v+am vorbiot despre ultima infectie pe care am avut-o in gat si mi+am amintit ca orl-istul a denumit-o amigadalita pseudo membranoasa. As vrea sa+mi spuneti pe scurt daca este ceva grav ca am citit pe net despre aceasta afectiune si m+am cam speriat.
0
19-01-2011, ora 12:10
liva
Nu este medic/terapeut
liva
Buna ziua,
Am 36 de ani si acum cinci ani am inceput sa am unele probleme de genul, imi curgea nasul, ma infundam, asemanatoare virozelor respiratorii.Am ajuns si la medicul alergolog, mai exact la trei medici, care mi-au pus diagnostic de rinita alergica, dar nu mi-au facut teste ci doar datorita analizelor de sange (imi spuneau ca am eozinofille crescute) si de atunci m-am tratat aproape fara intrerupere cu aeriur, claritine, nasonex, olynt.
In decembrie 2010 am fost la ORL deoarece avem senzatie ca mi se infunda si desfunda urechea ca si la schimrarile de altitudine..La ORL mi s-a spus ca am complicati la ureche, ca mi s-a infundat un canal, din cauza rinitei alergice.Am facut trei sedinte cu laser si tratament cu clarinase, in urma carora am inceput sa respir mai usor si mi s-a spus sa tratez cauza, respectiv alergia.M-am reintors la alergolog, de data aceasta mi s-au facut si testele, si s-a dovedit ca nu sunt alergica, medicul alergolog spunandu-mi ca am sinuzita cronica si hipertrofie de cornete.
Deci, urmeza sa ma intorc la ORL.Mentionez ca nu am dureri de cap, de ochi ori altfel de dureri.Imi currge nasul dar lichid apos, clar, deranjant de mult, eozinofilele imi ies tot timpul marite la analize, (din pacate ultimul buletin de analize l-am lasat la medicul de familie si nu pot sa va spun exact valorile.)
Este oare o problema de ORL?Am citit undeva ca"¢ Eozinofilele (celule ale sistemului imunitar) pot duce in anumite conditii la inflamarea sinusurilor. Oare aceasta este acuza manifestarilor mele care ma impiedica sa-mi desfasor activitatile intr-un mod normal?Va multumesc anticipat.
0
19-01-2011, ora 12:24
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
starea alergica acre o prezinti prin secretiile apoase nazale.. pot sa se datoreze si problemelor renale sau problemelor de intestin
cand organizmul nu poate elimina toxinele pe caile naturale.. cauta alte cai.
adopta un regim alimentar strict fara alergeni euri, coloranti, condimente s.a
cure de dezintoxicare pentru intestine si rinichi
0
19-01-2011, ora 12:47
liva
Nu este medic/terapeut
liva
Va multumesc mult pentru sfaturi.Referitor la eozinofilele acelea marite credeti ca nu ar trebui sa-mi fac probleme?
0
21-01-2011, ora 11:47
M746
Nu este medic/terapeut
M746
Buna ziua. In noiembrie 2009 am facut o operatie de sclerozare cu radiofrecventa a cornetelor nazale numai ca sunt perioade cand simt ca in fundul nasului se pune ca un dop care imi afecteaza respiratia. Ce ar putea fi ca deja ma dispera ca trebuie sa scot anumite zgomote ca sa se regleze cumva ? O alta problema este ca in fiecare dimineata(vara, iarna nu conteaza) imi curge nasul la cateva minute dupa ce ma trezesc. La fel patesc cand ies afara si aerul este putin mai rece.Multumesc!
0
21-01-2011, ora 12:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
a mai ramas marita in volum parte posteriaora a cornetului ( coada cornetului) care marinduse da senzatie de dop
se poate micsora prin administrarede Colargol
prin cauterizare chimica cu Nitrat de argint.. sau sa repetati manevra cu radiofrecventa.. pe coada cornetului
0
21-01-2011, ora 13:28
M746
Nu este medic/terapeut
M746
Multumesc pentru raspuns. Iar legat de faptul ca imi curge nasul zilnic are legatura tot cu cornetele?
0
24-01-2011, ora 19:05
popelena
Nu este medic/terapeut
popelena
bunaziua pane de curand am am avut polipoza rinita hipertrofica bilatarala cornete marite am fost operata dar dupa 1 luna ma simt la fel ca inainte cu nasu infundat am dureri de cap si dor dinti dar tin sa spun dantura este pusa la punct as dori un raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns
182 comentarii 1 2 34 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.