ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

sinuzita si hipertrofie de cornete nazale

182 comentarii 1 23 ..... 6 7 Înainte ›
0
30-04-2009, ora 12:21
dacido
Nu este medic/terapeut
dacido
Va rog sa-mi spuneti cum pot rezolva urmatoarele : rinosinuzita, hipertrofie de cornete nazale (operate de 2 ori) si chisturi mucoide maxilare (de 28mm si 16 mm - depistate atit la RMN cit si la radiografii). Mentionez ca am facut si operatie de deviatie de sept. Respir foarte greu, am toate consecintele unor astfel de necazuri, de peste 30 ani folosesc picaturi de la rinofug, bixtonim, nazomer etc. Cu toate tratamentele facute cu ani in urma situatia nu s-a imbunatatit. Pentru inlaturarea chisturilor interventia este laborioasa? Va multumesc anticipat! - Craiova
0
02-05-2009, ora 12:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Cred ca o interventie endoscopica nazala.. ar rezolva multe din probleme !
LA SPIT. MUNICIPAL CLUJ NAPOCA.. ESTE O SE SECTIE DE ENDOSCOPIE NAZALA !
0
06-05-2009, ora 18:30
ileana roth
Nu este medic/terapeut
ileana roth
buna ziua!in urma cu 5 sapt.am suferit o operatie de deviatie de sept si de cornete si cu ocazia asta, si o remodelare a nasului.inainte de operatie, am fost ani de zile dependenta de olynt, nu putem respira aproape deloc.acum, dupa operatie, cu partea stanga respir foarte greu iar partea dreapta se infunda mai ales noaptea.e normal, avand in vedere ca au trecut doar 5 sapt.de la operatie?ce pot face sa respir mai bine?mentionez ca sunt din resita iar operatia am facut-o in arad.va multumesc!
0
06-05-2009, ora 19:25
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
INterventiile chirurgicale cu modelare plastica a nasului.. se vindeca in totalitate in 3-6 luni de zile.
Ca soluti ede moment pentru respiratie nasala mai buna.. va recomand sa luati.. NOSTAMINE.. cate 2-3 pic la nevoie... si COLARGOL 1% cate 3-4 pic la 8 ore 10 ziel ( se prepara in farmacie )
0
06-05-2009, ora 23:30
ileana roth
Nu este medic/terapeut
ileana roth
va multumesc mult!
0
28-05-2009, ora 18:50
airoh
Nu este medic/terapeut
airoh
Stimate Domnule Doctor,
In urma cu 1 an am avut 1 episod de sinuzita acuta care a trecut cu antibiotice. Dar am ramas cu o sensibilitate care se traduce prin respiratie dificila pe nas, formarea unor cruste mereu in interiorul foselor nazale si secretii, mai ales dimineata, dar de culoare alba, nu purulente. Mentionez ca radiografia SAF arata sinusurile curate ca si tomografia computerizata. Un medic ORL mi-a zis ca am o decviatie de sept care nu necesita insa operatie cat si o hipertrofie de cornete si sa ma operez cu laser iar un alt medic ORL mi-a zis ca trebuie sa ma operez de deviatie de sept si a zis ca problema cornetelor e de la scurgerile continue peste ele si pina una alta mi-a dat un tratament cu aerosoli cu un aparat special. Eu m-am dus la al doilea medic vazand pe internet ca acesta opereaza cornetele si cu radiofrecventa intrucat am considerat ca tratamentul cu radiofrecventa este superior celui laser. In urma mai multor sedinte cu aerosoli nu am observat o imbunatatire a respiratiei. Sunt anumite zile cand insa mi-e mai bine dar si altele cand se formeaza multe cruste si respir mai greu. Mi-e teama ca operandu-ma la cornete (de ex. cu laser) nu voi rezolva problema daca aceasta este cumva cauzata de o sinuzita cronica ??V arog dati-mi un sfat. Va multumesc anticipat.
0
28-05-2009, ora 21:16
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu am inteles.. care a fost concluzia sau sfatul medicului care opereaza cu Radiofrecventa! ???
Sfatul pe moment este sa.ti hidratezi bine mucoasa nazala ca sa nu mai formeze cruste... cu Vit A sau Vit E uleioasa. cate 4-5- pic din 4 in 4 ore !
0
29-05-2009, ora 10:44
airoh
Nu este medic/terapeut
airoh
Multumesc pt raspunsul prompt. Al doilea medic a concluzionat ca ar fi necesara operatia de deviatie de sept, dar ca nu este urgenta si deocamdata sa fac inhalatii cu aerosoli cu un aparat special si deci nu a dorit sa-mi faca reductia cu radiofrecventa a cornetelor spunand ca trebuie eliminata cauza. De unde as putea sa procur o astfel de solutie pt aerosoli? (mentionez ca de la acel medic am cumparat de 2 ori, dar aveau compozitii diferite, ceea ce m-a surprins, dar nu am pus intrebari). Va consult daca sa fac sau nu operatia de turbinoplastie laser recomandata de primul medic pentru a respira mai bine, sau nu voi rezolva mare lucru? Am observat ca recomandati si tratament cu protargol, poate fi o solutie si pt mine?
0
30-05-2009, ora 18:57
luiza 73
Nu este medic/terapeut
luiza 73
Buna ziua!In luna februarie am efectuat un RMN si la rezultat a aparut sinuzita etmoidala si leziuni demielinizate milimetrice frontal bilateral.Pentru sinuzita am primit tratament cu Augmentin 10 zile.Am repetat dupa 3 luni RMN si acelasi rezultat.Va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti cum sa scap de aceasta sinuzita ce tratament sa urmez.Va multumesc.
0
31-05-2009, ora 20:15
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
AIROH.

Colargolul o sa.ti usuce mucoasa si mai tare.
solutie poti gasi sau face la comanda in farmacie( care are laborator de preparare)
ducand sticluta cu formula medicamentului !

luiza!
sinusul etmoidal este asemanator unor scoici.. se elimina greu infectia de acolo.
ajuta foarte mult sedintele de Aerosoli sau Inhalatii in conditii de domiciliu.
si Spalaturi nazale in fiecare seara !
0
19-09-2009, ora 13:54
Romana
Nu este medic/terapeut
Romana
Va rog frumos sa-mi spuneti cat de grave complicatii poate avea o sinuzita netratata. Prietenul meu are de mult timp dureri groaznice de cap. A aflat de curand ca are sinuzita si a inceput un tratament. 5zilea facut ceva injectii dimineata si seara, aerosoli si i-au bagat sarme in nas.Probleme este ca nu elimina nimic si durerile de cap sunt la fel. Se streseaza foarte tare si spune ca va muri. Doctorul i-a spus ca apre ceva ciudat deasupra nasului o pata ceva... nu i-a spus nimic sigur, a zis prima data sa faca tratamentul asta :(... Cat de grele sunt interventiile chirugicale ?... ce complicatie poate fi :(?
0
19-09-2009, ora 19:23
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pot sa.ti raspund la intrebari.. numai dupa ce o sa scanezi radiografia si o vei trimite pe mail
tre sa vad despre ce fel de sinuzita este vorba
0
19-09-2009, ora 22:39
Romana
Nu este medic/terapeut
Romana
Marti merge sa faca iar radiografie... a facut cele 5 zile de sarme, aerosolii si injectiile dar nu a curs nimic din nas. Azi l-au lasat putin durerile, dar cum se supara putin reapar. Stiu ca atunci cand avea dureri mari parca i se umflau vasele de sange de la tample si ochii. Lua un algocalmin si lua caciula in cap si adormea. Dar acum durerile sunt prea persistete. Sper sa fie bine. Pana marti nu stiu nimic sigur. Multumesc frumos.
0
21-09-2009, ora 11:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
din cele descrise( dureri la suparare si cu inflarea vaselor de sange).. reese ca durerile de cap sunt neurologice.. NU din cauza sunuzitei.
la suinuzita.. durerile sunt permanente, la frunte si mafilar, cu secretii si miros urat din nas.
0
21-09-2009, ora 16:31
Romana
Nu este medic/terapeut
Romana
medicul i-a zis ca are sinuzita... maine va spun mai multe... durerile de cap aparea inainte, doar cand se supara rau... de cateva saptamani au inceput sa fie in fiecare zi :(, chiar daca era linistit. Am citit acum pe net despre neurologie si ma sperie mai rau gandul. Sper sa fie o simpla sinuzita. Multumesc frumos.
0
22-09-2009, ora 18:32
Romana
Nu este medic/terapeut
Romana
a fost azi la spital si i-a mai dat inca 5 zile de sarme si aerosoli. A zis ca radiografie nu o mai are, nu am inteles exact unde e... si i-a zis ca nu e nevoie sa-i faca alta ca tratamentul e bun. I-a dat trimitere la neurologie. Durerile de cap nu-l lasa deloc :((... de la ce pot fi asa de puternice?... ce poate avea :(( ?
0
18-02-2010, ora 15:26
noname3
Nu este medic/terapeut
noname3
Buna...am fost operat anul trecut de deviatie de sept la un particular.medicul care ma operat sa mirat de volumul cornetelor si a mai redus din el.au trecut 8 luni de la operatie si nici acum nu respir bine.tot timpul am o nara infundata (parca ar fi ceva mobil care se muta de pe o nara pe cealalta), si mai am si secretii nazale.
Am revenit la medicul care ma operat dupa 2luni de la operatie si iam spus ca inca nu respir bine...mia facut din nou un control si mia zis ca as avea polipi de copii.
Apoi am fost la alt medic si mia zis ca nu am polipi, insa e ceva minor.
MINOR!.eu respir greu si cand intru intr-o atmosfera rece simt cum mi se taie respiratie si ma mia ia si dureri de cap

Apoi am decis sa ma duc la Iasi la Spitalul Sf. Spiridon pt un control.Acolo mi sa spus ca am niste prelunigiri de cornete si trebuie luat din varfuri si mai trebuie rearanjat-cel putin asa sa expprimat medicul.

Secretia nazala continua poate fi provocata de acele cornete nazale prelungite?
E cam jenant sa port permanent servetele la mine si sa imi curat nasul permanent
0
18-02-2010, ora 16:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
deaca sunteti din judetul iasi..
puteti veni la Pascani sa vedem despre ce este vorba.
coada de cornet se poate micsora in ambulator.. cu Radiofrecventa!
0
26-02-2010, ora 19:57
city
Nu este medic/terapeut
city
Buna, mi-am facut radiografie SAF pe care scrie Hipertrofie de cornate nazale, sinusuri maxilare cu transparenta diminuata si mucoasa ingrosata Imi spuneti va rog ce inseamna asta???Eu am o rinita alergica, dar usoara, doar dimineata imi curge putin nasul cu secretii transparente, apoase.Va multumesc.
0
27-02-2010, ora 09:06
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
rezultatul vorbeste despre o rinita cu hipertrofie de cornet( poate si alergica).. care impedica aeratia sinusului maxilar si acolo este o inflamatie catarala.. cu ingrosare demucoasa.
NU este o sinuzita in sensul adevarat al cuvantului. NU necesita tratament cu antibiotic
trebue sa rezolvati cu rinita..
si o sa se rezolve si cu mucoasa sinusului.
0
27-02-2010, ora 12:44
city
Nu este medic/terapeut
city
Va multumesc de raspuns.
0
13-03-2010, ora 11:30
mihaela.roxana
Nu este medic/terapeut
mihaela.roxana
buna ziua!!eu am fost diagnosticata cu sinuzita conica...am facut un tratament cu antibiotice de 7 zile, dar nu a dat rezultate..apoi dl. doctor o.r.l.-ist mi-a recomandat sa fac fizioterapie..inka nu am terminat aceasta fizioterapie, dar sper k va da rezultate.as vrea sa stiu ce imi recomandati sa fac in cazul acestei bolii?de ce sa ma feresc?..am auzit k nu este bine sa imi fac baie in timpul aceste fiozoterapii..este adevarat?
0
13-03-2010, ora 15:46
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Seara inainte de culcare, daca e cald in casa si te usuci bine cu uscatorul de par.. se poate,
NU se poate sa faci baie si sa esi afara !!!
pentru sinuzita trebue sa faci inhalatii cu ceai de musetel + ulei de eucalipt 3-4 pic. sa faci spalaturi nazale cu acelas ceai dupa ce se mai raceste. Sa nu stai cu mainile in apa rece !!!
0
23-03-2010, ora 23:53
ileana roth
Nu este medic/terapeut
ileana roth
buna seara!as avea nevoie, inca o data, de o a doua opinie...in urma cu aprox.o luna am suferit o a doua operatie de septo-rino-plastie si nici acum respiratia mea nu e cum ar trebui sa fie.ba, mai mult, dintr-o nara imi curge o secretie(nu abundenta)galben-verzuie;dimineata, uneori, ma trezesc cu nasul umflat si cu dureri de cap si de nas.nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac!sa fie, oare, de vina faptul ca ani de zile am fost dependenta de picaturi?orl-istul din resita mi-a spus ca dupa 3 saptamani o sa fie ok, dar au trecut 5 si nu e.d-voastra ce ma sfatuiti a fac? va multumesc!
0
24-03-2010, ora 11:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
faci o radiografie SAF. posibil sa ai o sinuzita!
0
19-05-2010, ora 23:25
luci20
Nu este medic/terapeut
luci20
mi sa spus ca am hipertrofiate cornetele inferioare si as dori sa stiu cam cat costa tratamentul cu Radiofrecvente, totodata am si rinita alergica, daca afecteaza si aceasta respiratia. am avut deviatie de sept, reparata chirurgical, si inca am probleme cu respiratia.
0
20-05-2010, ora 05:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
interventia cu radiofrecventa costa de la oras la oras diferit.. si de la clinica la clinica..
de unde esti?
0
22-05-2010, ora 14:18
luci20
Nu este medic/terapeut
luci20
din timisoara
0
03-06-2010, ora 01:21
sorins
Nu este medic/terapeut
sorins
Buna seara! Din cate m-am interesat eu, se pare ca am o sinuzita frontala: la inceput aveam dureri la nivelul fruntii. si simteam o presiune in acea zona (presiune care nu mai e chiar asa sacaitoare) si de asemenea din nara dreapta imi curge cateodata o solutie urat mirositoare. Am inteles ca ar trebui sa urmez un tratament cu antibiotice, infuzii, spray-uri nazale.
Va rog frumos domnule doctor sa imi recomandati un tratament.
Va multumesc.
0
03-06-2010, ora 08:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ati inteles Gresit !
trebuie sa faceti o Radiografie SAF.. unde o sa se confirme ce fel de sinuzita este.. daca e una maxilara si veche.. e posibil sa fie cazulsi de punctii sau consult la stomatolog.. pentru a vedea daca sinuzita nu are origine la radacina unui dinte de sus.
daca e numai Frontala.. e suficient si antibiotic cui tratament local
Adaugă un comentariu / răspuns
182 comentarii 1 23 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.