Sindrom Eagle

17-10-2019
Lucian270494
Nu este medic/terapeut
Lucian270494
Buna ziua! Ma puteti ajuta cu niste informatii in legatura cu sindromul Eagle? Din ce m-am documentat am inteles ca singura cale de vindecare este prin rezectia varfului procesului stiloid. Cunoastesti cumva unii doctori care au mai facut interventii de genul sau alti pacienti care s-au confruntat cu sindromul asta si au gasit alte remedii inafara de operatie. Va multumesc foarte mult o zi placuta!
2 comentarii
0
17-10-2019, ora 19:07
Lucian270494
Nu este medic/terapeut
Lucian270494
Ma confrunt de cativa ani buni cu urmatoarele simptome: intepaturi puternice si pocnituri, furnicaturi in urechea stanga la miscarea capului, macarime in zona urechii stangi care se duce pana in maxilar, senzatia ca partea stanga a fetei este mai grea decat partea dreapta. Am fost la mai multi medici la consult si am facut 2 investigatii si anume ecografie in zona cervicala la care s-au constatat urmatoarele: ganglioni cu aspect inflamator intraparotidieni si ganglioni inflamatori cu axul scurt infracentimetric jugular mijlocii bilateral, jugulari stangi si submandibulari stangi si explorare CT craniu + cervical la care s-a constatat ca am apofizele stiloide alungite bilateral simetrice de aproximativ 45 mm (normal fiind <30mm) si acestea sugereaza aspect pentru sindromul Eagle. Din ce m-am documentat am vazut ca multe dintre simptomele pe care le da acest simptom se aseamana cu cele pe care le am eu. Ma puteti ajuta cu niste informatii in legatura cu sindromul Eagle? La ultimul consult ORL la care am fost am inteles ca singura cale de tratament este prin rezectia varfului procesului stiloid dar doctorul m-a sfatuit ca mai bine stau cu disconfortul decat sa fac operatia. Vreau sa mai cer si alte pareri de asta am ajuns si pe acest forum sa vad daca gasesc raspuns la problema mea, daca mai este cineva care s-a confruntat cu acest sindrom si simptome si daca stiti cumva medici care au efectuat asemenea interventii. Va multumesc mult, o zi placuta!
0
17-10-2019, ora 19:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Sindrom se numește un complex de simptome asociate
asa ca acele simptome.. pot fi date si de alte boli..si nu cred ca e cazul de garbit cu operatia
1 se exclud problemele de coloana cervicala (artroza, ciocuri, hernii)
2 se exclude un reflux gastro eosfagian, hernie hiatala, purtator helicobacter
3 se exclud problmele dentare si artoza temporo-mandibulara prin radiografii la chirirgia maxilo-faciala. a radacinii dintilor si a articulatiei separat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul