Interpretare CT stanca temporala

21-11-2022
Griselda Blanco
Nu este medic/terapeut
Griselda Blanco
Buna ziua,

Imi poate interpreta cineva rezultatul unui CT stanca temporala? Nu cer un diagnostic, vreau doar sa stiu la ce sa ma astept, ce ar putea sa insemne. Mai am mult de asteptat pana ajung la medic.
CT STANCA TEMPORALA (MASTOIDA+ URECHE MEDIE+ URECHE INTERNA) BILATERAL NATIV SI CU SUBSTANTA DE CONTRAST INTRAVENOS: Reducerea pneumatizarii normale pe aria de proiectie a catorva celule mastoidiene de partea dreapta, la nivelul varfului piramidei osoasa temporale de aceasta parte, prin acumulare de densitati fluide si parafluide, hipodensa omogena. Membrana timpanica dreapta discret ingrosata. Ureche medie, lant osicular, canale semicirculare bilateral, CAI bilateral cu aspect CT normal. Celule mastoidiene de partea stanga normal pneumatizate, membrana timpanica stanga cu aspect CT normal. Se mentine formatiunea pseudonodulara, descrisa anterior, hipodensa spontan, neomogena, bine conturata, cu diametre axiale maxime de 17.7/12mm, iodofila, pe aria de proiectie a varfului piramidei osului temporal de partea dreapta- de urmarit.
Am facut si o audiograma si impedanta, dar de acolo mi-au spus ca ar fi iesit in regula. O sa merg cu rezultatele catre ORL. Ca si simptome am niste acufene de un an in ambele urechi, le si simt in cap, cu pauze de 2 - 3 luni, apoi senzatia apare iar si persista 2-3 luni. Am facut anterior si RMN cu substanta de contrast si Angio RMN plus CT craniu, daca e nevoie scriu si rezultatele acelea. La consultul ORL mi s-a spus ca urechea arata bine in interior si timpanul de asemenea.
2 comentarii
0
21-11-2022, ora 18:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Unele schimbări inflamatorii din ureche dreapta.. Posibil au ca di cauza un reflyx gastroesofagian în somn
2. Acufene le au ca di cauza un ficat gras. Intestine intoxicate.. Care produc un sânge gros. Vâscos. De proasta calitate care nu oxigenează creerul
Asa ca pana ajungeți la orl.. Mergeți și faceți investigații la Gastrologie
0
21-11-2022, ora 19:30
Griselda Blanco
Nu este medic/terapeut
Griselda Blanco
Mulțumesc pentru raspuns! Dar acea formatiune pseudonodulara inseamna ceva rau întotdeauna? Sau se poate sa fie ceva inofensiv?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul