Schizofrenie

Vin si eu cu o problema.Totul a inceput acum 3 ani. E vorba de fratele meu cu care locuiesc si care are 44 de ani. In urma cu 3 ani, a inceput brusc sa aiba unele idei delirante, ca este urmărit, ca toți ii vrem raul, ca oamenii ii imita gesturile, ca se vede la tv, si multe altele.A refuzat categoric sa mearga la dr.. Cam dupa 2 saptamani de idei delirante, parea ca si a revenit, se comporta normal, asta a durat cam un an, apoi din nou a avut o cadere cu aceleasi ganduri, ca e urmarit, ca oamenii vor sa i faca rau, ca sunt conspiratii impotriva lui. La insistente f mari am mers cu el la dr, i a pus diagnoatic de episod psihotic, i a dat tratament, i a sugerat internare, dar a refuzat si tratamentul nu l a luat. Apoi din nou dupa un timp, parea ca si a revenit, a inceput sa lucrezd, se comporta normal. Asta a durat de data asta cam 1 an jumate. In seara asta, s a declansat un alt episod, mai rele ca toate.. A devenit violent, a început sa ma ameninte, sa dea cu pumnii in pereti, sa apuna ca lui nu i e frica sa omoare pe cineva.. M am speriat atat de tare, sincer, am crezut ca ma omoara.. Am sunat la salvare, au venit si l au internat fortat. Acum mi e fff frica, ca dupa ce il vor externa, chiar ca veni sa mi faca ceva rau, mai ales ca l am internat forțat.Cam dupa cat timp isi face tratamentul efectul? O sa il externeze doar cand va trece episodul psihotic? Sau e posibil sa l trimita acasa si nevindecat? Mi e ffff frica. Ce știți din experienta voastra sau a altora? Si inca o nelamurire.. Cum oare a trecut peste episoadele anterioare fara tratament? Si inca o intrebare.. Schizofrenia se manifesta in episoade psihotice, iar intre episoade pacientul se simte ok? Va multumesc. Sper din suflet sa mi raspundeti.. Sunt disperata..
8 comentarii

Seamana cu povestea fiicei mele, tot asa deliruri fara halucinatii, tot vreo 3 ani anterior, cu mers din cand in cand la psihiatru si luat/neluat tratamentul, perioade in care isi revenea singura si era capabila chiar de performante scolare sau profesionale, apoi iar recadea pana am internat-o si eu fortat dupa ce s-a exprimat si ea ca o sa omoare pe cineva. Tratamentul incepe sa-si faca efectul dupa cateva zile in spital, primeste doze mari de antipsihotic si chiar daca gandurile delirante nu-i dispar total (poate dura cateva luni sub tratament) sunt mult atenuate, nu dezvolta deliruri noi, nu mai e violent si nu mai prezinta amenintare pentru nimeni. Totul e sa ia tratamentul in continuare, constiincios. Fiica mea l-a luat si dupa vreo 6 luni medicul i-a scazut mult doza, a putut lucra si sa se poarte ca un om normal. Dupa 2 ani de tratament medicul i-a oprit tratamentul, nu mai trebuie nici sa mearga la control. De atunci au trecut cam 7 luni, e bine, delirurile nu i-au reaparut.
Cum e schizofrenia?! Asta, ce au ei, popular numita paranoia, nici nu e schizofrenie dupa unii medici, in America i se spune tulburare deliranta. Schizofrenie e in general cand ideile delirante sunt bizare, tin de ireal. Gen extraterestrii ma urmaresc, a intrat un sarpe in mine si ma roade, dracii ma inconjoara, chestii de-astea. Ca oamenii imi vor raul, inclusiv sor-mea, ca ma urmaresc serviciile secrete, astea nu-s bizarerii, se pot intampla, sunt posibile, plauzibile, chiar daca improbabile -deci n-ar trebui sa fie numita tulburarea asta schizofrenie. Dar depinde de scoala de psihiatrie, eu nu-mi mai bat capul cu clasificarile, m-am lamurit cu psihiatrii, nu conteaza ce zic ei ca este, conteaza sa-i dea tratament bun si pacientul sa aiba incredere in medic si sa mearga regulat la control.La unii revine boala dupa ani, la altii nu.
Sa te duci la spital cat de des poti -eu mergeam zilnic de doua ori- sa nu fie suparat pe tine, o sa inteleaga el ca e bolnav si n-ai avut incotro. Daca medicamentul i se va potrivi si il va lua, vei vedea ca ii vor disparea delirurile, poate redeveni un om normal. Daca insa nu ia tratamentul atunci cred ca va trebui sa va separati, sa nu mai locuiti impreuna. Da, te poate agresa si cum e si barbat, deci mai puternic...te poti gandi de pe acum la o solutie de separare, sa nu mai stai cu el, si apoi vezi daca e cazul sa recurgi la ea sau nu, dar, macar mental, sa fii pregatita de pe acum.
Cum e schizofrenia?! Asta, ce au ei, popular numita paranoia, nici nu e schizofrenie dupa unii medici, in America i se spune tulburare deliranta. Schizofrenie e in general cand ideile delirante sunt bizare, tin de ireal. Gen extraterestrii ma urmaresc, a intrat un sarpe in mine si ma roade, dracii ma inconjoara, chestii de-astea. Ca oamenii imi vor raul, inclusiv sor-mea, ca ma urmaresc serviciile secrete, astea nu-s bizarerii, se pot intampla, sunt posibile, plauzibile, chiar daca improbabile -deci n-ar trebui sa fie numita tulburarea asta schizofrenie. Dar depinde de scoala de psihiatrie, eu nu-mi mai bat capul cu clasificarile, m-am lamurit cu psihiatrii, nu conteaza ce zic ei ca este, conteaza sa-i dea tratament bun si pacientul sa aiba incredere in medic si sa mearga regulat la control.La unii revine boala dupa ani, la altii nu.
Sa te duci la spital cat de des poti -eu mergeam zilnic de doua ori- sa nu fie suparat pe tine, o sa inteleaga el ca e bolnav si n-ai avut incotro. Daca medicamentul i se va potrivi si il va lua, vei vedea ca ii vor disparea delirurile, poate redeveni un om normal. Daca insa nu ia tratamentul atunci cred ca va trebui sa va separati, sa nu mai locuiti impreuna. Da, te poate agresa si cum e si barbat, deci mai puternic...te poti gandi de pe acum la o solutie de separare, sa nu mai stai cu el, si apoi vezi daca e cazul sa recurgi la ea sau nu, dar, macar mental, sa fii pregatita de pe acum.

Am uitat ca spitalele sunt in carantina, asta complica lucrurile, nu cred ca poti sa-l vizitezi, de asemenea mai greu sa iei legatura cu medicul curant. Eu vorbeam aproape zilnic ori cu medicul ei curant, ori cu rezidenta, ori cu profesoara. Daca medicul lui are cumva consultatii undeva in sistem privat, poti merge sa vorbesti cu el, platind o consultatie.

@ star
Insistati sa fie tinut in spital minim o luna ca sa inceapa sa constientizeze boala si sa iasa din episod. Daca incepe sa constientizeze boala, isi va lua tratamentul singur si nu vor mai fi probleme. De obicei episoadele psihotice se fac cand se lasa de tratament. Dupa 3 episoade psihotice e necesar tratament toata viata.
Insistati sa fie tinut in spital minim o luna ca sa inceapa sa constientizeze boala si sa iasa din episod. Daca incepe sa constientizeze boala, isi va lua tratamentul singur si nu vor mai fi probleme. De obicei episoadele psihotice se fac cand se lasa de tratament. Dupa 3 episoade psihotice e necesar tratament toata viata.

În spital psihiatrul lucrează în echipă cu psihologul. Dacă puteți lua legătura cu acesta, ar fi bine pentru că ar putea avea în vedere și pregătirea psihologică a acestuia pentru reîntâlnirea cu dumneavoastră și să-l facă să înțeleagă faptul că tot ce ați făcut a fost spre binele lui. Spun asta pentru că am avut un caz în care tatăl îl internase pe fiul lui la Spitalul Obregia, iar întors acasă îl amenința pe tată în continuare. A fost adus la cabinet cu forța de două persoane și am reușit să ameliorez problema, iar după câteva ședințe a înțeles situația și a acceptat că luarea tratamentului e cea mai bună soluție.

Buna seara, spuneti ca fratele dumneavoastra are 44 de ani, totusi, este un caz destul de rar ca la aceasta varsta sa dezvolte aceasta boala, cand era mic, adolescent, sau dupa adolescenta a avut unele semne?ca in general dupa adolescenta apar semne de aceasta afectiune.De ce credeti ca a debutat?a fost stresat?a avut vreun soc?in familie exista vreun istoric in acest sens?

Nu stiu ce a cauzat aceasta boala.. A fost ok pana la 41 de ani când, intr adevar, a avut o perioada mai dificila, si a pierdut job ul si s a despartit si de prietena.. Dar nu cred totuși ca a fost un soc asa mare.. Asta ma mira si pe mn, pt ca am citit ca schizofrenia apare la varsta tineretii nu la maturutate., dar dr care l a tratat, a zis ca st cazuri cand apare si la varsta mai inaintata..

Sunt cazuri in care schizofrenia apare si dupa 40 de ani.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2schizofrenie sau nu?
- 5Cum sustinem apropiatii diagnosticati cu schizofrenie
- 12dificultate de a face orice, izolare si lipsa de rabdare
- 17marijuana mi-a provocat shizofrenie?
- 8mi s-a pus dg de schizofrenie afectiva
- 8schizofrenie - recomandare un camin/spital
- 19Schizofrenie?...am sanse sa-mi revin?
- 9uitati-va ce poate face un schizofrenic
- 4Solilocvie, schizofrenie, nebunie ?
- 2Am nevoie de un medic foarte bun in tratarea Schizofreniei
- 7Diagnostic greshit
- 7Exista?Despre Schizofrenie.
- 7As dori o informație despre schizofrenie
- 5Schizofrenie. Aud voci. Sunt de acord cu ele. Ajutor.
- 32Vreau sa fiu asistenta medicala. Sufar de schizofrenie, ma tratez.
- 2Orfiril, convulex sau depakine?
- 6Diagnostic gresit??
- 5Moștenire boala psihica
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: