Schizofrenie. Aud voci. Sunt de acord cu ele. Ajutor.

02-05-2021
cristi84nu
Nu este medic/terapeut
cristi84nu
Buna ziua. As dori sa vorbesc si eu despre problema mea deoarece de obicei evit sa fac asta prin alte locuri din mai multe considerente.

M-am preocupat cu spiritualitatea si obisnuiam sa fiu foarte credincios pana acum doi ani cand am avut primul episod si mi s-a declansat boala. Am inceput deodata sa aud pe cineva discutand cu mine (in capul meu) despre viata, si, fiind si cam singuratic, initial am fost fascinat. Am crezut ca e un zeu care imi vorbeste.

La scurt timp, dupa cateva zile, am observat ca nu mai tace si nu puteam adormi din cauza vocii si a inceput sa ma enerveze. Dupa alte cateva zile a inceput sa ma scoata din sarite. Nu mai tacea. M-am enervat foarte tare si am inceput sa-l injur (in capul meu). Si l-am injurat ore intregi. Zile. Aceasta voce si-a schimbat si ea discursul dupa mine si daca la inceput era o voce relativ neutra, a devenit un dusman. Daca la inceput discutiile erau meditative, despre viata, ele s-au transformat in fraze scurte si mai apoi epitete, cu care am ramas pana in ziua de azi.

Am incercat un tratament cu rispolept dar acest rispolept, in cazul meu, desi scade intensitatea si micsoreaza volumul vocii, nu face ca vocea sa dispara si, ca efect advers, simt cum imi modifica chimia creierului, ca o senzatie neplacuta permanenta, imi simt creierul moale in cap. Nu stiu sa o descriu mai bine.

Si aud zilnic. Ratatule. Rahatule. Gunoiule. Prostalaule. Satanistule. Esti un monstru. etc

Si problema peste problema e ca ii mai si dau dreptate. Nu sunt un exemplu in societate, nu sunt vreun model, nu mai sunt credincios, din contra, dupa ani de spiritualism si rugaciuni, sa ma aleg cu asa ceva? Intr-o masura mai mica sau mai mare oi fi ce aud. Mai ales la cat l-am injurat. Dar nu mai tace domne. Repeta aceleasi lucruri zilnic. Nu mai tace. Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea.
5 comentarii
1
02-05-2021, ora 20:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu trebuie sa dialogati cu vocile. Trebuie mers la medic si schimbat tratamentul pana cand acestea vor disparea. Insistati sa va gasiti tratamentul potrivit.
0
05-05-2021, ora 14:43
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Buna ziua

Incercati sa mergeti din nou la medic pentru reglarea tratamentului. Daca problema persista luati in calcul solutia internarii in spital. Cu cat stati mai mult timp in situatia aceasta cu atat lucrurile pot deveni mai complicate.

Apoi, cand tratamentul va da rezultate si simptomele (vocile vor disparea) puteti vorbi cu un psihoterapeut si incercati sa intelegeti ce s-a intamplat de ati ajuns in aceasta situatie.
2
05-05-2021, ora 21:17
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu ai trat potrivit, la medic, schimbat tratamentul si va dispare de tot vocea.

Domnule Valentin, a facut schizo, nu are ce afla cum a ajuns asa, genetica defecta, asta sa inteleaga, a avut gene ce predispun la schizo, si a facut boala, sa ia trat bun si va fi bine.

Ca subiectul halucinatiilor poate fi de ordin psihologic e altceva, cred ca la asta va referiti, adica de ce-l face gunoi. Dar mai putin conteaza asta, trebuie sa dispara.
Eu cred ca va referiti la faza ca dupa ce se trat, sa curete inconstientul de complexe prin terapie, ca schizo doar le-a scos la iveala, dar ele erau acolo.
2
06-05-2021, ora 10:46
cristi84nu
Nu este medic/terapeut
cristi84nu
Ai dreptate Costy, da, boala asta face uz sau amplifica orice aspect sau credinta negativa a unei persoane. Intre timp am marit doza tratamentului si-n acelasi timp incerc sa devin o persoana mai buna, sperand sa isi piarda efectul asupra psihicului. Altfel e prapad.
2
06-05-2021, ora 13:27
Psihologie, Bucuresti
Costy2008

Asta am si spus: ”Apoi, cand tratamentul va da rezultate si simptomele (vocile vor disparea) puteti vorbi cu un psihoterapeut si incercati sa intelegeti ce s-a intamplat de ati ajuns in aceasta situatie.”
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •