Moștenire boala psihica
Dacă mătușa tatălui meu a avut schizofrenie, este posibil ca boala sa o fi moștenit de la ea? Sau este ruda prea îndepărtată?
5 comentarii
Daca a avut schizofrenie sora bunicului/bunicei mai mult ca sigur ca vreun descendent al bunicului/bunicei tale sa faca schizofrenie. Si daca ar fi avut depresie netratata urmata de sinucidere tot pica pe unul/una din descendenti sa faca o boala psihica. Cine ar mai sti din ce cauze s-ar fi sinucis. Loteria genetica in cazul urmasilor, din pacate nu iarta.
Merci pentru răspuns!Eu n am schizo pura ci schizo afectiva, dar tot pe acolo, tot boala psihotica.
sansele de schizofrenie sunt intre 3-10% in cazurile in care cineva din familia indepartata a avut boala, respectiv frate, sau un singur parinte a avut boala (in ordinea asta, proportional). sansele cresc considerabil abia cand ambii parinti au avut boala sau daca exista un frate geaman care sa aiba boala...sansele fiind de 50% in caurile astea.
referitor la schizoafectiva... e o tot o forma de schizofrenie, diferenta intre termeni fiind prin faptul ca la schizoafectiva, simptomele de schizofenie au aparut simultan cu episod afectiv. sper sa nu te afecteze asta, insa e bine sa stii corect care e baza diagnosticului.
desigur nu exact asta e definitia... dar cam asta e ideeea
referitor la schizoafectiva... e o tot o forma de schizofrenie, diferenta intre termeni fiind prin faptul ca la schizoafectiva, simptomele de schizofenie au aparut simultan cu episod afectiv. sper sa nu te afecteze asta, insa e bine sa stii corect care e baza diagnosticului.
desigur nu exact asta e definitia... dar cam asta e ideeea
gasesti in dsm IV definitia... are vreo 5 randuri...pag 318
Merci mult.Stiu ca schizoafetivul e tot o schizo doar ca apare și un episod afectiv.In cazul asta, șansele de a moșteni boala de la mătușa mea de a doua sunt cam nule, dacă de la părinți sau frati e între 3-10%.Mulțumesc pentru răspunsuri!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 196schizofrenie.manifestari
- 10Sunt trista: schizofrenie, dar sunt lucida
- 6boala nasoala - schizofrenie - depresie.. urat
- 8mi s-a pus dg de schizofrenie afectiva
- 69Ajutor... Tulburari psihice?
- 11Schizofrenie sau altceva?
- 1Leponex se da doar pacientilor cu schizofrenie?
- 5Tulburare discordanta
- 4Sunt intr-o situatie dificila
- 7Exista?Despre Schizofrenie.
- 5Schizofrenie psihoafectiva
- 7As dori o informație despre schizofrenie
- 3Pot lua Rivotil o data la 2, 3 zile 0, 5 mg ma tem după sa nu fiu dependent de el!!
- 0Serialele Doctorul cel bun și doctorul minune
- 0Schizo
- 10Cum se pune diagnosticul de schizofrenie ? Mi-e teama ca daca afla sefu ma concediaza
- 2Diagnostic psihiatric gresit - schizofrenie
- 3Am orgasm fara ejaculare va rog sa ma ajutati?
Mai multe informații despre: Schizofrenia cauzele schizofreniei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: