eructatii severe durere in partea stanga balonare si ameteala puls marit
Am 23 de ani si ma confrunt de aprx 8. 9 luni cu o multime de simptome... De ex... Dimineata greata ameteala usoara ajung la servici mananc putin si incepe chinul eructatii severe durere in partea stanga balonare si ameteala puls marit... Am fact ekg.. Prin mai care a iesit normal.. Analize sange.. Normale... Decat un heliobacter pylori pozitiv... De la cardiologie mi s.a spus sindrom veriginos.. Si tahicardie sinusuala.. Am fact si analize tiroida.. Normal... Glicemie 84.. Colesterol 180. Cine a mai avut asa cva imi poate da un sfat
13 comentarii
Consider ca ar fi necesar sa faceti o ecografie abdominala. Aceasta ar aduce multe informatii care ar ajuta la rezolvarea problemelor dumneavoastra.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Asa cum ti-am mai recomandat si in alt post, trebuie sa te vada si un neurolog, pt ca neurologul pune diagnosticul de sindrom vertiginos si tot el este cel mai in masura sa caute si cauza lui.
Trebuie sa fii atent sa vezi daca ameteala si greata sunt legate de alimentatie sau nu.
De asemenea iti recomand tratament cu Omeprazol (vezi administrarea pe prospect sau intreaba farmacistul) daca nu ai facut deja. Omeprazolul inhiba secretia gastrica si astfel iti scade aciditatea lasand stomacul sa se vindece in cazul in care ai o gastrita.
Pulsul marit se poate asocia cu ameteala si greata ca si sindrom vegetativ - probabil insotite si de o scadere a tensiunii arteriale. Cum e tensiunea cand e pulsul mare sau cand ai ameteli? Ametesti si cand stai jos sau doar in picioare?
Trebuie excluse si o intoleranta/alergie alimentara si o diskinezie biliara - mai ales daca simptomele par sa fie asociate cu alimentatia.
Incearca diverse alimente si vezi daca simptomele persista sau diminua/se intensifica. Cauta-le pe alea care iti fac bine.
Trebuie sa fii atent sa vezi daca ameteala si greata sunt legate de alimentatie sau nu.
De asemenea iti recomand tratament cu Omeprazol (vezi administrarea pe prospect sau intreaba farmacistul) daca nu ai facut deja. Omeprazolul inhiba secretia gastrica si astfel iti scade aciditatea lasand stomacul sa se vindece in cazul in care ai o gastrita.
Pulsul marit se poate asocia cu ameteala si greata ca si sindrom vegetativ - probabil insotite si de o scadere a tensiunii arteriale. Cum e tensiunea cand e pulsul mare sau cand ai ameteli? Ametesti si cand stai jos sau doar in picioare?
Trebuie excluse si o intoleranta/alergie alimentara si o diskinezie biliara - mai ales daca simptomele par sa fie asociate cu alimentatia.
Incearca diverse alimente si vezi daca simptomele persista sau diminua/se intensifica. Cauta-le pe alea care iti fac bine.
Tensiunea 12. Cu 7 o iau aproape zilnic rar daca sunt. Foarte obosit 13 cu 7... Si supa daca mananc tot la fel imi e... Chestia este ca dupa ce mananc orice se inrautatesc simptomele
Deci nu sunt ameteli de la hipotensiune si nici de la hipoglicemie - cauzele cele mai frecvente. Si mai apar si dimineata uneori, deci dupa somn si ne nemancate. Deci nu sunt nici de la oboseala sau asociate alimentatiei.
Trebuie sa te vada un neurolog.
Hiperaciditatea ar putea cauza gaze, balonare, eructatii, durere supraombilicala. Daca n-ai mai luat pana acuma omeprazol iti recomand sa incepi un tratament si sa vezi daca simptomele dispar. Daca nu dispar poate n-ar fi rau sa mergi si la un gastroenterolog. Si o ecografie abdominala (in special vezica biliara) cum sugera si domnul doctor si poate chiar si o endoscopie digestiva superioara.
Trebuie sa te vada un neurolog.
Hiperaciditatea ar putea cauza gaze, balonare, eructatii, durere supraombilicala. Daca n-ai mai luat pana acuma omeprazol iti recomand sa incepi un tratament si sa vezi daca simptomele dispar. Daca nu dispar poate n-ar fi rau sa mergi si la un gastroenterolog. Si o ecografie abdominala (in special vezica biliara) cum sugera si domnul doctor si poate chiar si o endoscopie digestiva superioara.
Da o sa merg multumesc frumos pentru ajutor !
Buna ziua ! Am mers la un cabinet pt o ecografie abdominala si am fost diagnosticat cu gastrita cronica, mi s.a dat tratament si un regim foarte strict.Fiere 'lenesa' pt ca mananc foarte repede..ficatul umpic marit..2 pietre de 3 mm la rinichiul stang si cel drept.Acum tot am ameteli si umpic un tremur in corp simt inima cum vibreaza in mine o aud cum bate probabil ma credeti nebun...poate fi ameteala de la stomac, fiere???
:)
Le-a gasit pe toate! Bun medic.
Ce tratament ti-a dat pentru gastrita? Regimul foarte strict e din epoca trecuta si imi fac griji sa nu fie la fel si tratamentul. Legat de regim recomandarile actuale sunt sa eviti alimentele care nu iti fac bine, pe care nu le tolerezi sau care ti-au agravat simptomele in trecut.
Deci sa inteleg ca fierea n-ar fi ea asa rea, dar la o intrecere cu mancatul ramane in urma. :)
Asta cu mancatul rapid nu e de bine. Atunci cand mananci rapid inghiti si mult aer. Iar una dintre problemele tale principale sunt eructatiile. Mesteca de multe ori (minim de 13 ori inainte sa inghiti) si micsoreaza portiile. Trebuie sa dai timp bolului alimentar sa se umezeasca cu saliva.
Sa speram ca tratamentul pentru stomac iti vor diminua eructatiile.
Cat priveste ametelile, tremor in corp si constientizarea batatilor inimii ele pot fi semne de anxietate - o afectiune foarte frecventa.
Citeste si topilul asta si vezi daca te identifici:
http://www.romedic.ro/forum/pentru-cei-cu-anxietate-si-atacuri-de-panica-foarte-important-51977
La 23 de ani nu prea apar cauze neurologice de ameteli, mai des ametelile apar pe fond de oboseala, surmenaj psihic, alimentatie deficitara, tulburari hidro-elecrolitice. Dar daca ametelile persista si sunt deranjante poti merge la un medic neurolog sa isi dea si el cu parerea.
Le-a gasit pe toate! Bun medic.
Ce tratament ti-a dat pentru gastrita? Regimul foarte strict e din epoca trecuta si imi fac griji sa nu fie la fel si tratamentul. Legat de regim recomandarile actuale sunt sa eviti alimentele care nu iti fac bine, pe care nu le tolerezi sau care ti-au agravat simptomele in trecut.
Deci sa inteleg ca fierea n-ar fi ea asa rea, dar la o intrecere cu mancatul ramane in urma. :)
Asta cu mancatul rapid nu e de bine. Atunci cand mananci rapid inghiti si mult aer. Iar una dintre problemele tale principale sunt eructatiile. Mesteca de multe ori (minim de 13 ori inainte sa inghiti) si micsoreaza portiile. Trebuie sa dai timp bolului alimentar sa se umezeasca cu saliva.
Sa speram ca tratamentul pentru stomac iti vor diminua eructatiile.
Cat priveste ametelile, tremor in corp si constientizarea batatilor inimii ele pot fi semne de anxietate - o afectiune foarte frecventa.
Citeste si topilul asta si vezi daca te identifici:
http://www.romedic.ro/forum/pentru-cei-cu-anxietate-si-atacuri-de-panica-foarte-important-51977
La 23 de ani nu prea apar cauze neurologice de ameteli, mai des ametelile apar pe fond de oboseala, surmenaj psihic, alimentatie deficitara, tulburari hidro-elecrolitice. Dar daca ametelile persista si sunt deranjante poti merge la un medic neurolog sa isi dea si el cu parerea.
Ca tratament mi.a dat mottilium, espumisan, omez, maalox, duspatalin si venter 1 g...acum mie mi.a spus farmacista sa iau omezul de dimineats pe stomacul gol, duspatalinul de 2 ori pe zi dimineata si seara, mottilium de dim si seara iar venter, espumisan dupa masa de 3 ori pe zi...este corecta schema ?
DA insa nu am vazut antibioticele pentru Helicobacter Pylori. Daca simptomatologia persista trebuie sa facet o endoscopie digestiva!
Ce sa va spun...de 3 zile iau tratamentul nu vad nici.o schimbare...durerile in piept nu ma lasa, pulsul marit il in continuare nu stiu cred ca ma gandesc eu mereu..stare de ameteala dar nu mai e asa mare, tremur in corp.
Poate da asa ameteli stomacul ? Palpitaii ? Dureri in piept ?
Durerile in piept, palpitatiile si pulsul marit cer si un consult cardiologic.
Daca nu ati facut pana acum, va recomand acest lucru.
Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Medic Primar MG
Atestate in : Acupunctura, Homeopatie si Ultrasonografie Generala
Studii aprofundate de Termografie si Osteopatie
Daca nu ati facut pana acum, va recomand acest lucru.
Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Medic Primar MG
Atestate in : Acupunctura, Homeopatie si Ultrasonografie Generala
Studii aprofundate de Termografie si Osteopatie
Am facut in aprilie.mai. Nimic deosebit.m.a diagnosticat cu atacuri de panica si tahicardie sinusuala...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6un fel de vajait in cap si paralizie temporara
- 7spondiloza sau ceva la ureche?
- 5e vorba de hipertensiune?
- 4Lovitura la cap
- 1Ameteli, dureri musculare si articulare, amigdale inflamate
- 7un sfat va rog!
- 7Ce analize sa mai fac?!
- 3stari si simptome carora nu le gasesc cauza!
- 3Un inceput de ameteala? Vreau sa aflu cauza...
- 10stare de rau: voma, ameteli, temura corpul
- 6Acum 2 saptamani jumate: greata, discomfort abdominal, lipsa brusca a poftei de mancare
- 4vertij puternic cu stari de voma, ameteli puternice unde totul se invartea cu mine
- 8nimeni nu imi spune clar ce am!
- 2din decembrie am si eu ameteli si stare generala de rau, nod in gat...
- 2Ameteli, dureri de cap, pierderea echilibrului de 2 saptămâni
- 4Probleme digestive
- 0Pierderi de echilibru si amorteli.
- 1Buna seara! As aprecia o parere despre starea mea - ametit, cu senzatie de lesin
- 0Sindrom bipiramidal
- 8Pentru cei cu ameteala ramasa dupa vertij puternic
Mai multe informații despre: Ameteala Greata eructatia Sindromul vertiginos
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: