ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

rinita cronica hipertrofica si nevralgie suboccipitala

26-09-2016
AIP
Nu este medic/terapeut
AIP
Buna ziua Domnule Doctor,
Am mare nevoie de parerea dvs. Am varsta de 31 ani, inaltime 1.60 cm, greutate 47 kg.
Anul trecut in vara am facut pt prima data in viata mea otita seroasa bilaterala, dupa antibiotice, urmate de injectii cu dexametazona mi s-au desfundat urechile si am scapat de operatie. Cand am fost la control mi s-a mai pus un diagnostic, disfunctie tubara, rinita cronica hipertrofica si mi s-a dat tratament Nasonex, Milgamma N, Betaserc, am luat tratamentul. Pana in iarna, nu am mai avut probleme, decat TINITUS cu care m-am obisnuit, insa fiind iarna tot timpul ma durea in spatele urechilor si trebuia sa desfund nasul tot timpul, altfel simteam ca am urechile infundate, dar in spatele urechilor (nu stiu exact cum sa va explic) si simteam ca imi pulseaza in spatele urechilor din cand in cand, mai ales cand aveam nasul infundat. Am iesit din iarna cu greu, iar in luna mai anul acesta la temeraturi ridicate sau scazute, simteam o caldura mare in urechi si imi pulsau incontinuu in spatele urechilor. Am fost la medic, mi-a facut timpanograma, impendametrie, a reiesit ca nu am otita si mi s-a pus un nou diagnostic nevralgie suboccipitala si mi-a dat diclofenac si puterea ursului sa ma ung in spatele urechilor, tanakan, zinc. Mi-a mai trecut insa am ramas cu problema si in acest moment de mi se infunda nasul de la disfunctia tubara si rinita cronica si simt cum imi pulseaza in spatele urechilor si le simt grele, ca si cand am un dop in spatele urechilor, tot timpul treb sa am grija sa fie desfundat nasul, problema este ca mi se infundat peste noapte.
Intrebarea este considerati ca de la rinita cronica hipertrofica am probleme cu urechile, dat fiind si istoricul avut? Este indicat sa operez cornetele, astfel sa nu mai am probleme cu urechile?
Va multumesc anticipat!
Adina S
2 comentarii
0
26-09-2016, ora 12:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
consider ca ai probleme generale de metabolism. care afecteaza inclusiv mucoasa nasala, faringiana, , care da complicatii la urechi
1 trebuei normalizata digestia si absorbtia intestinala.. fara asta celulele din organism, functioneaza cu lipsuri de vitamine, minerale..si de aici si probleme
2 un medic ORL..decide daca cornetele trebuie micsorate in volum sau nu
faci intial tratamentul cu Co9largol
si dupa daca e cazul micsorezi cornetele cu radiofrecventa
3 tot pe forum gasesti multe sfaturi despre Otita seroasa sau catar tubar
0
03-10-2016, ora 15:29
AIP
Nu este medic/terapeut
AIP
Aveti mare dreptate, nu m-am gandit o clipa la acest aspect..pana acum putin timp, si imi concretizati si dvs prin cele scrise mai sus.
De aproximativ 3 saptamani, am inceput un tratament cu spirulina de 1000 mg * 2 pastile/zi si silimarina de 1000 mg *2 pastile/zi, si nu imi vine sa cred ca nu mai am acele pulsatii in spatele urechilor, pe care le aveam de un an... pentru rinita, la recomandarea unei persoane, pun extract natural de propolis in nas + vitamina A si nu mi s-a mai infundat, si mi-au disparut si bubitele pe care le aveam in nas, mucoasa nazala care era afectata (foarte uscata), acum s-a normalizat. TINITUSUL inca il am, insa diminuat si nu ma deranjeaza.

Multumesc pentru raspuns!!
o zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: