Rest mic masea dupa extractie

02-11-2018
Ionut281084
Nu este medic/terapeut
Ionut281084
Buna ziua, in urma cu o saptamana am avut o extractie a unei masele care era foarte afectata (foarte sparta). Dupa extractie am avut si fire pt a proteja zona deoarece spatiul era foarte mare. Am observat dupa scoaterea firelor ca am un rest foarte mic de masea ramas. Exista posibilitatea de a se infecta locul sau sa creeze alte probleme? Mulțumesc!
3 comentarii
0
02-11-2018, ora 13:57
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua. Probabil ca ati observat osul in care a fost dintele, putin probabil sa fi ramas dinte; v-ar fi anuntat medicul si oricum, ar fi ramas in profunzimea alveolei. Ideal este sa se indeparteze tot dintele la extractie; uneori, un varf care se rupe este imposibil de scos sau se poate scoate cu trauma prea mare si se decide a fi lasat in os.( daca nu este infectat ). Numai bine si nu ocoliti periajul in zona extractiei! Adresati-va medicului dumeavoastra daca observati ceva ''anormal''.
0
02-11-2018, ora 15:46
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Uneori dupa extractii laborioase raman nici aschii de os pe care organismul le elimina deoarece le considera corp strain.
0
03-11-2018, ora 07:57
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua, ca sa fiți liniștita puteți face o radiografie fix la zona respectiva iar apoi decideți împreuna cu medicul ce este de facut. Poate sa rămână restul dentar acolo sau poate sa va programeze pentru o noua intervenție in cazul in care ceva este rămas.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •