relatii sexuale in timpul menstruatiei
am o intrebare si sper ca am gasit raspunsul la dumneavoastra. daca am intretinut relatii sexuale in timpul menstratiei si nu m-am protejat exista riscul unei sarcini nedorite? am uitat sa mentionez ca am 16 ani.
multumesc!
multumesc!
7 comentarii
ba da
Eu am auzit de nenumarate cazuri in care fata a ramas insarcinata chiar daca a avut contact sexual doar in timpul menstruatiei.
E exact ca metoda "ferelii"- uneori are efect, alteori nu.
De OVUALATIE SPONTANA ai auzit?
Avand in vedere ca ai doar 16 ani te-as sfatui sa fii mai prudenta! Nu cred ca ti-ai dori un copil de la varsta asta!!!
Eu am auzit de nenumarate cazuri in care fata a ramas insarcinata chiar daca a avut contact sexual doar in timpul menstruatiei.
E exact ca metoda "ferelii"- uneori are efect, alteori nu.
De OVUALATIE SPONTANA ai auzit?
Avand in vedere ca ai doar 16 ani te-as sfatui sa fii mai prudenta! Nu cred ca ti-ai dori un copil de la varsta asta!!!
Eu nu am ca specialitate ginecologia, dar din cate tin eu minte din facultate ovulul fecundat nu se poate implanta intr-o mucoasa care se descuameaza si sangereaza (din cauza eliminarii straturilor superficiale ale mucoasei, vasele de sange raman "deschise" si sangereaza). Dar asta e doar parerea mea.
-
Dr.Mihaela
-
Dr.Mihaela
deci...pana la urma poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei.un raspuns mai sigur se poate..va rog mult multumesc fff mult
Teoria spune ca o sarcina apare in urma fecundarii ovulului numai in zilele din jurul ovulatiei (3 - 4 zile inainte si 1 - 2 zile dupa aceasta). La un ciclu de 28 de zile, ovulatia apare in ziua a 14-a, considerand drept prima zi a ciclului, prima zi de menstruatie.
In practica insa, exista posibilitatea, desi cu probabilitate scazuta, de aparitie a unei sarcini chiar si atunci cand contactul sexual s-a realizat in timpul menstruatiei. Ciclul menstrual este un proces complex, implicand diferite modificari.
Din acest motiv pot aparea evenimente neasteptate precum blocarea unui ovul fertilizat in tubul falopian si aparitia unei sarcini ectopice. In mod normal, prin tubul falopian un ovul este transportat catre uter pentru a se dezvolta. Daca acesta ramane blocat, lucrurile se schimba.
In afara cazurilor exceptionale, o femeie nu ramane insarcinata in timpul menstruatiei. Totusi, avand in vedere deopotriva bolile transmisibile sexual, este recomandata utilizarea prezervativului.
In practica insa, exista posibilitatea, desi cu probabilitate scazuta, de aparitie a unei sarcini chiar si atunci cand contactul sexual s-a realizat in timpul menstruatiei. Ciclul menstrual este un proces complex, implicand diferite modificari.
Din acest motiv pot aparea evenimente neasteptate precum blocarea unui ovul fertilizat in tubul falopian si aparitia unei sarcini ectopice. In mod normal, prin tubul falopian un ovul este transportat catre uter pentru a se dezvolta. Daca acesta ramane blocat, lucrurile se schimba.
In afara cazurilor exceptionale, o femeie nu ramane insarcinata in timpul menstruatiei. Totusi, avand in vedere deopotriva bolile transmisibile sexual, este recomandata utilizarea prezervativului.
Am ai eu o mika intrebare?am 15 ani am fost virgina am avut relati sexuale in luna akeasta cind mi so inkeput menstrutia a 3 zii este posibilitate sa ramin insarcinata?
Putin probabil sa ramai insarcinata in conditiile celor spuse.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ajutor..am o mare problema - contact sexual neprotejat
- 3incurajari va rog... vreau sa-mi incep viata sexuala
- 8primul contact sexual
- 3am nevoie de un sfat...pls
- 6contact sexual imediat dupa ciclu
- 8disperata: cum sa-i zic mamei ca nu mai sunt virgina?
- 12sex la 16 ani? varsta potrivita?
- 3am facut sex neprotejat in ultima zi de menstruatie.sunt sanse sa raman insarcinata?
- 4am 16 ani si am avut acum 3 saptamani relatii sexule
- 4ce medicamente trebuie sa iau?
- 4Dupa dezvirginare
- 1fetis sexual
- 1Sarcina sau nu?
- 3Exista riscul unei sarcini? As dorii un raspuns cat mai rapid..
- 4Primul contact sexual..
- 5de multe ori sex si tare si incet dar nu mi s-a rupt ata care e putin groasa
- 2Deflorare incompleta
- 3sex la menstruatie
- 1Sex neprotejat la menstruatie
- 2Poți ramane gravida înainte de menstruație??
Mai multe informații despre: Sexul la adolescenti sexul in timpul menstruatiei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: