Relatie toxica

18-09-2020
Solitudine
Nu este medic/terapeut
Solitudine
Buna ziua am 45 de ani si sunt intr.o relatie de 5ani cu o persoana extrem de geloasa o gelozie dusa la extreme. Am fost casatorita 10ani dupa care am divortat in 9ani dupa divort pana sa il cunosc pe actualul meu partener am avut cateva relatii in urma uneia din acestea rezultand un baietel care acum are 8ani.Partenerul meu este extrem de gelos pe baietelul meu dar o gelozie dusa la extreme nu suporta sa stau in preajma lui sa ii acord prea multa atentie sa il alint cum cred ca orice mama face acest lucru cu copii ei. Mi.a instalat diverse aplicatii pe telefoane inclusiv pe telefonul copilului meu pt a asculta ce fac eu cu el. Ma acuza ca il abuzez sexual pt ca a auzit el nu stiu ce cuvant in discutiile cu copilul meu si pt acest lucru a juns la concluziile de mai sus... I. Am sugerat sa mearga sa duca inregistrarile la autoritati sau unde considera el dar sa inceteze cu insinuarile astea. Dar nu este gelos numai pe copil este gelos si pe tatal meu acuzandu. Ma ca as avea o relatie cu el, cu cumnatul meu cu orice barbat care ma saluta pe strada zice ca am avut o relatie. Pt el sunt o femeie usoara pt ca pana la 45de ani am avut cam 5sau 6relatii cu tot cu o casatorie de 10ani. Ce sfat imi dati sau cum credeti ca se poate rezolva aceasta situatie... daca mai este ceva de rezolvat
4 comentarii
3
18-09-2020, ora 14:37
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua,
Soluția este una singură : PLECAȚI! REPEDE!
1
18-09-2020, ora 15:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare rau pentru situatia prin care treci. Din pacate gelozia poate intuneca ratiunea. Poate distrugere relatii de cuplu frumoase sau chiar mai rau, poate duce la episoade de violenta maxima.

Gelozia poate fi privita ca o emotie putin matura. Ca un semn al nesigurantei, al unei increderi insuficiente in propria persoana sau al unei subiectivitatii accentuate. De fapt primul moment in care gelozia devine o emotie periculoasa e atunci cand incepe sa nu mai ia in considerare imaginea in ansamblul ei. Cand gelozia devine foarte subiectiva in aprecieri.

Chiar daca de multe ori gelozia poate diminua odata cu terapia de cuplu, in unele cazuri necesita sprijin medicamentos. Oricum primul pas ar putea fi catre un terapeut de cuplu, ce poate sugera o vizita la medicul psihiatru daca apreciaza ca gelozia are un caracter patologic, cand isi pierde logica si ajunge de fapt o tulburare deliranta. Daca nu accepta o astfel de sugestie e poate cazul sa ii spuneti ca in aceste conditii relatia nu poate continua.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
11-10-2020, ora 07:05
V73
Nu este medic/terapeut
V73
Asta este varianta dv.A lui este alta.Nu-i mai dati motive de gelozie.Ascultati-l și renuntati la ce faceti atipic in ultimul timp.El este obișnuit cu anumite tipare comportamentale ale dv. iar când ieșiți din ele devine suspicios.Au și bărbații instinctul lor.De multe ori nu se înșală.Eu nu cred in filmele cu băiețelul si tatăl dv.si nici el nu merge pana acolo.Femeile au argumente puternice cand vor.Daca viața sexuală a voastră a avut de suferit...ii dati de gandit.Ca va crede femeie usoara asta-i o prejudecată de-a dv.Barbatii adora sa aiba acasă o femeie usoara...da cu ei...nu cu altii.Daca-l mai iubiți salvați căsnicia...Dacă nu...renunțați la el.Numai ca următorul poate fi mai rau.Eu sunt convins ca o femeie poate rezolva problema cu gelozia.daca vrea...
0
27-10-2020, ora 14:17
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate V73 in unele cazuri persoana (barbat sau femeie) poate gasi motive de gelozie oriunde. Ca atare sugestia ta de a nu-I da motive poate fi o ‘misiune imposibila’. Pe de alta parte exista si multe cazuri in care gelozia se poate rezolva si prin modificarea felului in care cei doi parteneri interactioneaza in cuplu.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul