gelozia e o boala? ajutati-ma, va rog!

simt ca imi distrug relatia, sunt foarte geloasa si cateodata exagerez, vreau sa nu mai fiu asa, vreau sa fiu mai nepasatoare sau mai sigura p mine si p relatia p care o am, c ar trebui sa fac, datimi un sfat, am nevoie urgent, la anul ar trebui sa ma marit dar simt ca dak nu scap de gelozia asta nu o sa ma ami marit nicioata.va rog.va pup
15 comentarii

dupa parerea mea nu este o boala cred k, cu ajutorul partenerului de viata poti sa rezolvi aceasta gelozie tot ce poti sa faci e sa ai mai multa incredere in tine si in el atat timp kat te iubeste nu va face nimic sa te raneasca, iar comunicarea este principarea rezolvare bafta

symonyck_07, eu cred ca gelozia exagerata este o boala si din pacate se poate agrava din ce in ce mai mult!!dar spune-mi te rog, ai motive sa fii geloasa sau ti se nazare tie??eu te-as sfatui sa mergi impreuna cu prietenul tau sa stati de vb cu un psiholog si poate veti reusi sa gasiti cauza acestei gelozii!!numai bine

La fel ca si Jaquelinne cred ca este o boala, pe care o am si eu.Te ajuta mult un psiholog dar inainte de asta cred ca tratamentul il gasesti in tine insati.Incearca din rasputeri sa ignori acest sentiment si gandeste rational, pune totul in balanta si ai sa vezi ca poti scapa de ea.Totul este in mintea ta.

Da, este o boala si nu se vindeca niciodata. Eu am trait adevarate drame din cauza acestei gelozii pentru niste vorbe aruncate in vant sau din cauza unor inchipuiri care in mintea celui bolnav sunt adevarate. Pana se convinge ca tot ce a facut si ce a crezut nu este adevarat iti face viata un iad de iti vine sa te arunci inaintea trenului.
Poate nu toti sunt asa dar eu va spun din ce am trait eu.
Chiar dak dupa un timp iti da impresia ca nu mai face asa ceva, dupa scuze si rugaminti de iertare, il mintea lui ramane si tot o sa mai revina tot din lucruri de nimic.
Nu doresc la nimeni, nici la cei mai mari dusmani sa traiasca asemenea drame. Te epuizeaza, iti pierzi pofta de viata, iti pierzi increderea, tot timpul esti cu capul intors sa vezi dak te urmareste si atunci cand te duci la cumparaturi.
Fara nici un fel de motiv poti sa fii mutilat pe viata din cauza acestor inchipuiri.
Va rog pe toti cei gelosi, inainte de a spune ceva sau de a acuza sotul sau sotia, prietena sau prietenul, mai intai informeaza-te, intreaba-l si dak consideri ca ai motive intemeiate atunci sa treci la vorbe si fapte in limita bunului simt altfel dak il jignesti si-l mai si bati pe nedrept ai terminat cu tot ce a avut el sau ea pentru tine, ma refer la sentimente, pentru toata viata.
Va vrbesc din punctul meu de vedere, dak eu gresesc voi corectati-ma, dar nu cred.
Sustin ca gelozia este o boala incurabila care duce pana la a lua viata celui de langa tine.
Va pup pe toti gelosi sau nu,
Aliss
Poate nu toti sunt asa dar eu va spun din ce am trait eu.
Chiar dak dupa un timp iti da impresia ca nu mai face asa ceva, dupa scuze si rugaminti de iertare, il mintea lui ramane si tot o sa mai revina tot din lucruri de nimic.
Nu doresc la nimeni, nici la cei mai mari dusmani sa traiasca asemenea drame. Te epuizeaza, iti pierzi pofta de viata, iti pierzi increderea, tot timpul esti cu capul intors sa vezi dak te urmareste si atunci cand te duci la cumparaturi.
Fara nici un fel de motiv poti sa fii mutilat pe viata din cauza acestor inchipuiri.
Va rog pe toti cei gelosi, inainte de a spune ceva sau de a acuza sotul sau sotia, prietena sau prietenul, mai intai informeaza-te, intreaba-l si dak consideri ca ai motive intemeiate atunci sa treci la vorbe si fapte in limita bunului simt altfel dak il jignesti si-l mai si bati pe nedrept ai terminat cu tot ce a avut el sau ea pentru tine, ma refer la sentimente, pentru toata viata.
Va vrbesc din punctul meu de vedere, dak eu gresesc voi corectati-ma, dar nu cred.
Sustin ca gelozia este o boala incurabila care duce pana la a lua viata celui de langa tine.
Va pup pe toti gelosi sau nu,
Aliss

Si dak cineva imi spune k dak traiesti in continuare cu omul care iti face asa ceva mai poti avea o relatie buna si fericita, cu incredere si speranta si sa mai tii si la el inseamna sa ai o familie cum a fost inseamna k viata unora dintre noi e o minciuna.
Eu una dupa tot ce am trait, am ales familia, n-am putut sa divortez, n-am avut curajul din cauza copiilor ca sa nu sufere. Si aveam posibilitatea sa am tot ce-mi trebuia dar am renuntat.Dar nimic nu mai e cum a fost, copii sunt singurul meu sprijin moral al vietii mele, ei sunt motivul pentru care am suferit si sufar.
Poate imi spuneti ca de ce, dar eu facand parte din categoria celor traiti in alta societate fata de cea de acum, am fost crescuta sa suport si sa am familie sacrificandu-ma.
La 42 de ani traiesc dar pe mine fericirea nu ma cunoaste.
Aliss
Eu una dupa tot ce am trait, am ales familia, n-am putut sa divortez, n-am avut curajul din cauza copiilor ca sa nu sufere. Si aveam posibilitatea sa am tot ce-mi trebuia dar am renuntat.Dar nimic nu mai e cum a fost, copii sunt singurul meu sprijin moral al vietii mele, ei sunt motivul pentru care am suferit si sufar.
Poate imi spuneti ca de ce, dar eu facand parte din categoria celor traiti in alta societate fata de cea de acum, am fost crescuta sa suport si sa am familie sacrificandu-ma.
La 42 de ani traiesc dar pe mine fericirea nu ma cunoaste.
Aliss

ma alatur si eu celor spuse de Aliss care are foarte mare dreptate in cele zise de ea!!Alisuk, atunci cand ai un copilas in viata ta totul se schimba, inclusiv modul de a gandi!nu in toate cazurile ce-i drept, dar majoritatea fac absolut totul gandidu-se inainte la copil si mai apoi la propria persoana!in general mamele se daruiesc intru totul!!si tatii..dar mai putin ;) si eu sunt familista convinsa si am luptat intotdeauna pt fam mea si daca am gresit pt hotararile mele, voi suporta consecintele ;)) va pupic

Buna doamnele!
Da Jakie ai dreptate, cand ai copii se schimba totul, pt ei suferim. Dar nu pot sa spun ca nu am incercat sa am o alta relatie cu alt barbat, ai vazut la subiectul postat de mine.Am vrut sa vad dak pot, poate si pt faptul ca il cunosteam totusi de cativa ani buni si vb mereu la telefon sau prin mesaje, uneori vorbe frumoase, era barbatul pe care atunci cand l-am vazut pt prima data am crezut ca s-a rupt ceva in mine.Mi-a placut din prima clipa si nu mi s-a mai intamplat asa pt niciunul, nici inainte nici dupa. Din pacate tipul pe care il divinizam si cu care credeam ca voi avea si eu in sfarsit o relatie dulce si placuta, nu era asa.
Nu a mers. M-am dat seama ca nu il intereseaza decat sexul, indiferent ce spunea el. Si dak nu am ajuns in perioada aceea la sex, pe el nu l-a mai interesat de mine, nu vroia vorbe, vroia fapte. Asta e la barbati ca daca nu faci sex nu e nimic. Nu am vrut sa-mi pierd increderea in mine pe care mi-am recapatat-o greu si am incetat cu aceea obsesie pt k o facusem pt el. Nu mi-a fost usor, si acum am tendinta sa-l sun dar imi dau seama ce vreau sa fac si ma opresc. El m-a cautat de f multe ori dar nu am putut sa-i mai raspund, trebuia sa incetez.
Vezi, asta vreau sa va spun inca odata, dak ai deceptii cauzate din gelozie ajungi sa cauti in alta parte consolare. Iar pe femei intotdeauna se arunca cu noroi din cauza asta de parca nu am fi egale in drepturi cu barbatii!
Si iar pt mine fericirea nu exista.
Oare nu mai exista pe lumea asta barbati care sa fie si ei altfel, sa ii intereseze si altceva, sa vada ce mai faci, cum o mai duci, sa te mai consulti cu una cu alta, sa mai schimbi vorbe, chiar asa de mult ii intereseaza numai sexul? Sa auzi si tu o vb buna, dulce, tandra! Parca te simti altfel, nu? Dar ei numai sex, sex atat gandesc! Dar ce vorbesc k multi gandesc cu scula nu cu mintea, e de inteles !
Sa postam un subiect, Jakie, i-a sa te gandesti, care sa fie despre cele ce vorbim, sa vada si More poate ii vine vreo idee!
Si sa posteze numai persoanele care nu sunt geloase !!!!!!!!!!!!!!!
Va pup,
Aliss
Da Jakie ai dreptate, cand ai copii se schimba totul, pt ei suferim. Dar nu pot sa spun ca nu am incercat sa am o alta relatie cu alt barbat, ai vazut la subiectul postat de mine.Am vrut sa vad dak pot, poate si pt faptul ca il cunosteam totusi de cativa ani buni si vb mereu la telefon sau prin mesaje, uneori vorbe frumoase, era barbatul pe care atunci cand l-am vazut pt prima data am crezut ca s-a rupt ceva in mine.Mi-a placut din prima clipa si nu mi s-a mai intamplat asa pt niciunul, nici inainte nici dupa. Din pacate tipul pe care il divinizam si cu care credeam ca voi avea si eu in sfarsit o relatie dulce si placuta, nu era asa.
Nu a mers. M-am dat seama ca nu il intereseaza decat sexul, indiferent ce spunea el. Si dak nu am ajuns in perioada aceea la sex, pe el nu l-a mai interesat de mine, nu vroia vorbe, vroia fapte. Asta e la barbati ca daca nu faci sex nu e nimic. Nu am vrut sa-mi pierd increderea in mine pe care mi-am recapatat-o greu si am incetat cu aceea obsesie pt k o facusem pt el. Nu mi-a fost usor, si acum am tendinta sa-l sun dar imi dau seama ce vreau sa fac si ma opresc. El m-a cautat de f multe ori dar nu am putut sa-i mai raspund, trebuia sa incetez.
Vezi, asta vreau sa va spun inca odata, dak ai deceptii cauzate din gelozie ajungi sa cauti in alta parte consolare. Iar pe femei intotdeauna se arunca cu noroi din cauza asta de parca nu am fi egale in drepturi cu barbatii!
Si iar pt mine fericirea nu exista.
Oare nu mai exista pe lumea asta barbati care sa fie si ei altfel, sa ii intereseze si altceva, sa vada ce mai faci, cum o mai duci, sa te mai consulti cu una cu alta, sa mai schimbi vorbe, chiar asa de mult ii intereseaza numai sexul? Sa auzi si tu o vb buna, dulce, tandra! Parca te simti altfel, nu? Dar ei numai sex, sex atat gandesc! Dar ce vorbesc k multi gandesc cu scula nu cu mintea, e de inteles !
Sa postam un subiect, Jakie, i-a sa te gandesti, care sa fie despre cele ce vorbim, sa vada si More poate ii vine vreo idee!
Si sa posteze numai persoanele care nu sunt geloase !!!!!!!!!!!!!!!
Va pup,
Aliss

Simonika, trage niste concluzii dupa tot ce am relatat ! Si mai gandeste-te, la gelozia ta!

daaaaaaaaaaaaa numai cu ce au intre picioare gandesc mai toti!!Alisuk, eu oricum cred cu toata fiinta mea ca toti barbatii sunt la fel!!eu sunt si o feminista convinsa, asa ca nu sfatuiesc vreo parte masculina sa intre in polemici cu mine ca fac urat ;)) nu cred ca mai exista vreo sansa sa se mai gaseasca vreunul asa..ca in povesti ;)) Aliss, important este ca ti-ai dat seama ce fel de om este si te-ai rupt de aceasta relatie chiar daca a durut si inca mai doare!!daca ai fi continuat oricum nu s-ar fi sfarsit bine pt tine, pt ca tot tu aveai sa ramai cu urmari mult mai grave decat acum!!viata este frumoasa si trebuie traita din plin!!chestia cu gelozia sau mai stiu eu ce, chiar nu isi au rostul intr-o viata linistita!cred ca daca lumea ar fi depins de mine, totul ar fi fost roz ;)) Aliss, sa stii ca si eu m-am gandit sa facem un topic pt noi femeile dar o punem pe morena ca ea are calitati de lider ;)) nu ai vazut topicul cu prezervativele facut de ea??eu zic sa posteze oricine se confrunta cu probleme de familie!pupicei

Fetelor fara sa fie un subiect postat de mine am invatat si eu multe din ce a-ti scris.Se vede cine are experienta de viata.Nu am fost niciodata geloasa dar am patit-o cu amandoi barbati din viata mea, pe primul l-am lasat pt asta iar cel de acum mi-a facut la fel.Am iertat pt ca anii trec si nu are rost sa tot schimb barbatii pt ca sunt toti la fel, dar mi-am distrus psihicul si sanatatea cu gelozia care ma stapaneste acum.Pot spune ca am cazut la un moment dat in extrema nebuniei.Dar am incercat sa gasesc in mine puterea de a ma vindeca, stiu ca va gresii din nou, odata iertat crede ca va fi iertat mereu.Pt a nu distruge relatia asta am inceput sa-l las mai liber, sa gandesc ca oricum pleaca daca vrea etc si acum pot sa spun ca sunt pe drumul cel bun.Daca mai am vreo criza o tin in mine, nu am motive si va pleca de langa mine doar de groaza unei femei nebune si geloase.Sunt mandra ca am scapat catusi de putin de obsesia ce ma stapanea, deci simonik gaseste in tine un raspuns la toate intrebarile pt ca altfel o sa distrugi tot ce e intre voi.

in unele relatii intradevar gelozia poate fi o boala.dar in cazul tau cred ca daca o sa reusesti sa il intelegi pe partenerul tau atunci totul va reveni la normal inca o chestie asta nu inseamna ka daca cnva ii face ochi dulci uh trebuie sa fi geloasa, , , ,..nu, uh trebuie sa intrii imediat in discutia lor si sa te prezinti a fi pr pt ca fta respectiva sa inteleaga ka u aperi ce-i al tau

Eu din cauza geloziei numai am langa mine, perosana pe care am iubit-o si am venerat-o, dintr-o data m-am schimbat si am devenit o femeie plina de ura cand era vorba sa fie o alta femeie in jurul lui, el era foarte mamos si uneori era mai dragostos cu mama lui decat cu mine...sufeream enorm...in sufletul meu numai eu pot stii ce ganduri rele aveam...ajunsasem sa mergem cu masina si daca vedeam o soferita cu o masina mai frumoasa decat a mea sa mi se para ca se uita la ea.din cauza tuturor inchipuirilor mele relatia noastra a luat sfarsit, pentru ca deja il schimbasem si pe el numai era omul pe care eu l-am cunoscut... acum sufar plang si nu stiu cum pot face sa numai fiu asa, pe el sunt constienta ca nu-l mai pot recupera si in inima mea am hotarat ca mai bine sunt singura decat sa schimb oamenii de langa mine din cauza ca eu sunt geloasa

Buna fetelor!!!!!!!!!!!!! gelozia este o boala intradevar eu am 45 de ani pierduti degeaba fara copii, 2 divorturi si din cauza gelozioei mele, acum am gasit intradevar persoana care sa ma faca geloasa!!!!!!!!!!!!!!!! ce-mi mai doresc deacuma ?

Am fost o persoana geloasa, dar in limite onorabile sa zic asa. Doar ca, sotul (si poate alimentat de mama-sa) vazand ca sunt geloasa a inceput sa foloseasca acest fapt in favoarea lui. In ce sens, chiar daca nu aveam motive sa fiu geloasa el aducea lucrurile in asa masura sa zica ca eu sunt de vina. Cand de fapt el era cel vinovat. Deci, ce vreau sa spun ca gelozia este o boala, dar cand iubitul, iubita ALIMENTEAZA acest lucru si apoi da vina pe tine ca esti bolnava, atunci nu mai esti tu cea de vina. Pentru ca multi se folosesc de asta, ca pana la urma sa te scoata bolnav.
Incercam sa-i spun ca nu procedeaza bine cand aveau loc astfel de scene si imi spunea ca eu vad lucrurile asa.. Vreau sa-i intreb pe cei care spun ca sunt gelosi: se folosesc persoanele de langa ei de acest lucru, pentru ca apoi sa dea vina pe ei? Pentru ca atunci vina le apartine si lor. Orice om care iubeste e gelos. Se zice ca gelozia vine din iubire. Atat timp cand cel de langa tine nu-ti da motive de gelozie, nu esti un om bolnav.
Incercam sa-i spun ca nu procedeaza bine cand aveau loc astfel de scene si imi spunea ca eu vad lucrurile asa.. Vreau sa-i intreb pe cei care spun ca sunt gelosi: se folosesc persoanele de langa ei de acest lucru, pentru ca apoi sa dea vina pe ei? Pentru ca atunci vina le apartine si lor. Orice om care iubeste e gelos. Se zice ca gelozia vine din iubire. Atat timp cand cel de langa tine nu-ti da motive de gelozie, nu esti un om bolnav.

Buna fetelor...Ce faceti?de unde sunteti?Ca ma gandeam k ar fi interesant sa facem un grup de suport in lupta noastra impotriva geloziei, cu psihologie, cu psihoterapeuti, cu tot tacamul..Si eu sunt f f f geloasa, nesabuit de geloasa.pe trecutul persoanei de lg mine, pe colegele de la munca, pe tot.dar mi-a dat si motive sa fiu.am fost mintita si inselata de catre el in stil mare...si cei dinaintea lui nu au dat inapoi de la meschinariile astea..Deci, haideti sa facem ceva sa ne schimbam, dar haideti impreuna, tocmai pentru ca noi ne intelegem cel mai bine una pe alta!!!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10nevoie de ajutor - la fiecare cearta isi face bagajele si incearca sa plece
- 12am nevoie de sfatul vostru: relatia mea de 4 ani a luat sfarsit
- 5afost diagnosticat cu tulburare psihica acuta.. avem nevoie de ajutor!
- 10Merita?
- 25Cum sa fac sa ma impac cu sotia
- 11GELOZIE sau CRIZA LA 35 ANI ???????
- 34Iubirea ca necesitate bilogica
- 3Prima dragoste (continuare)
- 22Ce as putea sa mai fac, pentru a avea o a doua sansa?
- 7Am nevoie de un sfat. Este el nebun sau o iau eu razna?
- 7mai are rost sa mai traiesc ?
- 6E o situatie oribila...deja nu mai suport.
- 5Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi? :( am aflat ca vrea sa se sinucida
- 8Sa ma despart de el? Oare se va schimba?
- 6Prietenul~Separarea
- 5Cum aflu daca are intentii serioase in relatie?
- 4cum as putea sa scap de depresie... din dragoste?
- 8Lupt sau renunt?
- 6Iubire sau obsesie? Temeri!
- 8Simt ca nu mai imi apartine...
Mai multe informații despre: Relatia de cuplu gelozia
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: