Nu mă pot concentra

23-11-2022
NNnHoney
Nu este medic/terapeut
NNnHoney
Bună seara! De ceva timp nu mă pot concentra. Am foarte mult de învățat, iar atunci când mă apuc să învăț, peste câteva minute mă trezesc desenând inutil sau făcând orice altceva. Reușesc să învăț 20-30 de minute și după mă simt obosită. Nu știu care este problema. Ceea ce învăț chiar îmi place, dorm cam 6-7 ore și alte lucruri nu am de făcut. Nu pot continua așa. Am ajuns să îmi fac program în fiecare seară pentru ziua următoare ca să fiu sigură că învăț. Scriu ce fac în fiecare oră din zi, absolut tot, apoi șterg de pe listă după ce am dus la bun sfârșit sarcina respectivă. Programul reușesc să-l urmez, însă tot nu mă pot concentra. Mă trezesc mâzgălind, apoi îmi dau seama ce fac și revin la învățat. Ce pastile aș putea lua? Sau ce sfaturi îmi puteți da? Ce să fac? Vreau să învăț fără pauze, vreau ca mintea mea să fie acolo, nu s-o adun de prin alte părți.
4 comentarii
1
24-11-2022, ora 05:41
360
Nu este medic/terapeut
360
daca nu ai probleme medicale, fa inot sau bicicleta sau jogging. ar trebui sa-ti creasca nivelul de energie atat timp cat faci moderat. adica sa nu fortezi pana nu mai poti. pt ca daca fortezi, devii extenuat(a)... trebuie sa caauti sa faci exercitii la nivel mediu cate 10 min de ex la 2 zile, daca esti incepatoare

tot asa, daca nu esti cu probleme medicale, poti lua citicolina (gasesti la secom, producatorul jarrows) - 1 comprimat e suficient pe zi.
daca ai probleme medicale si iei medicamente, consulta dr inainte de a folosi acel supliment.

ajuta la cresterea puterii de concentrare

mai exista si bacopa monieri... insa nu sunt convins ca functioneaza. la fel si ginkgo biloba...
1
27-11-2022, ora 20:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Lipsa de concentrare poate veni și de la anxietate. Depinde cum gândești. Spunându-ți că ai mult de învățat poate apărea teama că nu vei reuși să parcurgi toată materia și-atunci creierul se blochează pe moment. Fă-ți o evaluare la un psiholog clinician cu experiență și în urma evaluării vei decide ce faci mai departe. Forțând creierul atunci când nu mai poate nu faci decât să obții un efect contrar voinței tale.
1
18-12-2022, ora 00:14
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Uneori oboseste si creierul, asta e!

E optiunea de energizante, dar oboseala se simte mai tare dupa ce le trece efectul
1
06-01-2023, ora 22:22
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Va scriu cam ce suplimente va pot ajuta în astfel de cazuri(atenție doar unul din astea și NU toate odată) :Magneziu cu b6, complex de vitamine B, lecitina, gincko biloba, memo plus, bilomag forte, multivitamine, ulei de peste omega 3 sau chiar o cafea dar nu noaptea sau seara târziu.Spor la invatat și sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul