punte dentara fixa
Buna seara.Mi-am facut zilele astea o lucrare dentara la 3 masele mai exact o punte dentara metalo-compozit.As vrea sa stiu daca este corect sa se simta marginea maselei cand dau cu limba, parca zgarie sau trebuie sa fie intrata sub gingie.La una din masele simt ca lucrarea e mai scurta si nu acopera in totalitate maseaua slefuita.Lucrarea e fixata provizoriu.Nu e facuta corect?Am specificat ceea ce simt d-nei doctor dar nu m-a lamurit daca asa trebuie sa se simta.Nu as vrea sa fie fixata definitiv daca nu este facuta corect.Multumesc anticipat
1 comentarii
inchiderea intre pragul dentar si marginea unei restaurari protetice trebuie sa fie foarte festa. de obicei aceasta limita se pozitioneaza la nivelul limitei gingiei sau putin subgingival, dar in zone care nu sunt estetic vizibile, limita se poate pozitiona si putin supragingival. ideala este pozitionarea juxta sau supragingivala pentru a nu determina retractia gingiei, insa, pentru zonele vizibile estetic limita se face subgingival.
lamuriti-va, inainte de cimentarea finala, cu medicul dvs daca in zonele unde simtiti limita lucrarilor cu limba, pragul este special lasat de el supragingival sau daca lucrarea este scurta si incorect adaptata.
lamuriti-va, inainte de cimentarea finala, cu medicul dvs daca in zonele unde simtiti limita lucrarilor cu limba, pragul este special lasat de el supragingival sau daca lucrarea este scurta si incorect adaptata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Se poate face o punte cu extensie?
- 14spatiu intre gingie si lucrarea proteica
- 4punte dentara
- 3pot da lucrarea dentara jos fara sa fie taiata, sa nu mai trebuiasca sa fac alta?
- 1punte dentara
- 5Carne crescuta pe langa lucrarea dentara?
- 8Mi-am imbracat puntea fata (jos) in portelan
- 2punte dentara strange
- 1Punte dentară
- 1Coroana cazuta
- 3Spatiu si miros urat de sub puntea dentara
- 3Punte dentara premolar 1-molar 2. Este posibil?
- 1Punte dentara fixa
- 5Durer insuportabilă - lucrare abia fixată
- 4Punte dentara
- 4Punte dentara
- 1Implant sau punte?
Mai multe informații despre: Puntea dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: