punte dentara fixa
![catalina.urda](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna seara.Mi-am facut zilele astea o lucrare dentara la 3 masele mai exact o punte dentara metalo-compozit.As vrea sa stiu daca este corect sa se simta marginea maselei cand dau cu limba, parca zgarie sau trebuie sa fie intrata sub gingie.La una din masele simt ca lucrarea e mai scurta si nu acopera in totalitate maseaua slefuita.Lucrarea e fixata provizoriu.Nu e facuta corect?Am specificat ceea ce simt d-nei doctor dar nu m-a lamurit daca asa trebuie sa se simta.Nu as vrea sa fie fixata definitiv daca nu este facuta corect.Multumesc anticipat
1 comentarii
![Dr. Nitu Andreea-Diana](/arata_img.php?img=cont_41477.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
inchiderea intre pragul dentar si marginea unei restaurari protetice trebuie sa fie foarte festa. de obicei aceasta limita se pozitioneaza la nivelul limitei gingiei sau putin subgingival, dar in zone care nu sunt estetic vizibile, limita se poate pozitiona si putin supragingival. ideala este pozitionarea juxta sau supragingivala pentru a nu determina retractia gingiei, insa, pentru zonele vizibile estetic limita se face subgingival.
lamuriti-va, inainte de cimentarea finala, cu medicul dvs daca in zonele unde simtiti limita lucrarilor cu limba, pragul este special lasat de el supragingival sau daca lucrarea este scurta si incorect adaptata.
lamuriti-va, inainte de cimentarea finala, cu medicul dvs daca in zonele unde simtiti limita lucrarilor cu limba, pragul este special lasat de el supragingival sau daca lucrarea este scurta si incorect adaptata.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in ce consta imbracarea unui molar si in ce consta o lucrare din ceramica sub forma unei punti?
- 3punte dentara
- 4Se poate face o punte cu extensie?
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 1punte dentara
- 1punte dentara
- 5Carne crescuta pe langa lucrarea dentara?
- 2punte dentara - puroi
- 8Mi-am imbracat puntea fata (jos) in portelan
- 1Punte dentară
- 4Implant dentar Straumann sau punte
- 1punte dentara portelan
- 1Schimbare punte la fixarea definitiva 😢
- 3Spatiu si miros urat de sub puntea dentara
- 2Punte dentara
- 5Punte dentara
- 1Punte dentara fixa
- 5Durer insuportabilă - lucrare abia fixată
- 1Rog ajutor in legatura cu punte dentara radiografie atasata