ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

punte dentara

17-04-2010
alinapopescu
Nu este medic/terapeut
alinapopescu
Un medic dentist mi-a spus ca dintii sanatosi piliti si acoperiti pentru a forma o punte nu se pot strica/distruge/altera, deoarece practic ei sunt acoperiti; ceea ce se poate intampla este ca, din cauza igienei deficitare, resturile de mancare sa ramana sub punte si practic sa miroasa urat... daca este asa, presupunand ca ai o igiena super corecta inteleg ca o punte ar trebui sa fie pe viata, adica radacina sa ramana ok acolo acoperita (lasand la o parte faptul ca dintele, nemaiavand nerv etc se slabeste in timp). Este adevarat ca dintii din punte in principiu raman intacti? cam care ar fi "durata de viata" a unei punti?
4 comentarii
0
17-04-2010, ora 19:32
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca lucrarea are marginile f bine adaptate pe dintii slefuiti si daca dvs mentineti o igiena corecta, mergeti periodic la control la medic si respectati toate indicatiile acestuia, o lucrare protetica are o durata de viata lunga. in general o lucrare este garantata in cabinet intre2 si 5 ani ( in sensul ca daca se intampla ceva cu ea in intervalul acesta de timp va este inlocuita gratuit) dar nu va imaginati ca doar atat este durata de viata reala a unei lucrari. sunt pacienti care au lucrari si de 20-30 de ani in cavitatea orala.
0
17-04-2010, ora 19:53
alinapopescu
Nu este medic/terapeut
alinapopescu
Ok, dar nu mi-ati raspuns la intrebarea esentiala: presupunand ca este o lucrare facuta super corect, cu dintii bine acoperiti, iar igiena e super corecta... in conditii ideale, dupa 30 de ani ce se intampla cu lucrarea? trebuie/poate fi inlocuita? daca dam lucrarea jos dintii sunt negri, stricati, intacti... spre exemplu, daca imi fac acum o punte si peste 2 ani vreau sa imi fac un implant unde lipsea un dinte, pot sa dau jos lucrarea si apoi ceilalti doi dinti sa ii imbrac separat (fara implant)? scuze pentru intrebarile idioate, insa mi s-a spus ca dintii acoperiti nu se pot caria/strica...Deci intrebarea ar fi: daca fac o punte, iar apoi o dau la o parte dintii implicati ar putea fi reacoperiti individual (eventual cu un implant unde lipsea dintele initial) sau sunt practic mult prea alterati pentru a mai face ceva cu ei (sa zicem dupa 20 de ani de la lucrare).

Si as mai avea o intrebare, o alta situatie: in cazul unei persoane care are toti dintii de sus piliti si imbracati, practic ca un fel de proteza dar fixa si cu radacinile acolo, daca simte ca o doare "proteza" sau dintii piliti si merge la medic si i se da jos lucrarea, exista riscul ca dintii sa i se fi slabit intr-atat de tare incat sa trebuiasca scosi adica practic sa nu mai poata fi "valorificati"? mentionez ca este vorba despre o persoana in hjur de 50 de ani, nu stiu care ar fi capacitatea de refacvere a gingiei si posibilitatile de exploatare a dintilor ramasi.

Multumesc!:)
0
17-04-2010, ora 21:05
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
dintii nu se pierd daca se da lucrarea jos. daca dupa o perioada se decide inlocuirea lucrarii dintii stalpi pot sustine o noua lucrare sau pot fi acoperiti individual si intre ei sa se faca implanturi.
chiar prespunand ca dintii nu sunt sanatosi, daca se cariaza sub lucrare ei pot fi refacuti cu pivoti si apoi acoperiti cu coroane noi.

in cel de-al doilea caz, este greu de spus daca dintii care dor sub lucrare trebuie scosi. acest lucru se decide numai in urma unui consult, a unui examen radiologic si, in cazul in care aceastea nu sunt concludente, se decide dupa indepartarea lucrarii si examinarea dintilor stalpi.
0
17-04-2010, ora 21:27
alinapopescu
Nu este medic/terapeut
alinapopescu
Foarte bun raspuns! Multumesc, acum sunt lamurita.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: