Implant sau punte?
Mai am cateva luni de purtat aparatul de jos, dupa care urmteaza sa mi se puna fir de contentie.
Intre timp trebuie sa ma decid pentru implant sau punte.
Se poate face punte care sa fie sustinuta doar de un dinte? sa se evite slefuirea caninului.
As opta pentru punte din cauza costurilor si a timpului de recuperare/vindecare. Va afecta cu ceva daca in loc de implant se va pune punte? M-am documentat in privinta avantajelor dintre punte si implant, dar voiam sa stiu in cazul meu care ar fi minusurile.
Am uploadat si o poza:
https://drive.google.com/file/d/1PlsfPKgpjt5la-PcWBEB5f-ep7wx8L57/view?usp=sharing
Intre timp trebuie sa ma decid pentru implant sau punte.
Se poate face punte care sa fie sustinuta doar de un dinte? sa se evite slefuirea caninului.
As opta pentru punte din cauza costurilor si a timpului de recuperare/vindecare. Va afecta cu ceva daca in loc de implant se va pune punte? M-am documentat in privinta avantajelor dintre punte si implant, dar voiam sa stiu in cazul meu care ar fi minusurile.
Am uploadat si o poza:
https://drive.google.com/file/d/1PlsfPKgpjt5la-PcWBEB5f-ep7wx8L57/view?usp=sharing
1 comentarii
Recomand implantul dentar. Avantajul major al implantului este acela ca nu sunt afectati in niciun fel dintii vecini. Puntea dentara presupune slefuirea celor doi dinti ce o vor sustine, cu sacrificiu de smalt dentar sanatos, nu se poate face o pune fixata numai de premolar, ci ar trebui inclus si caninul.
Deci clar aveti indicatie de implant, implanturile dentare au aparut tocmai pentru cazuri ca al dumneavoastra. Recuperarea dupa un implant dentar simplu este similara cu recuperarea dupa o extractie dentara, nu pune probleme majore. Iar in privinta costurilor, diferenta intre o punte cu 3 elemente si un implant cu o coroana pe implant, nu este atat de mare incat sa merite sa slefuiti doi dinti sanatosi...
Deci clar aveti indicatie de implant, implanturile dentare au aparut tocmai pentru cazuri ca al dumneavoastra. Recuperarea dupa un implant dentar simplu este similara cu recuperarea dupa o extractie dentara, nu pune probleme majore. Iar in privinta costurilor, diferenta intre o punte cu 3 elemente si un implant cu o coroana pe implant, nu este atat de mare incat sa merite sa slefuiti doi dinti sanatosi...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in ce consta imbracarea unui molar si in ce consta o lucrare din ceramica sub forma unei punti?
- 12Implant sau punte dentara?
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 1punte dentara
- 1Punte dentară
- 1punte dentara portelan
- 1Coroana cazuta
- 3Spatiu si miros urat de sub puntea dentara
- 3Punte dentara premolar 1-molar 2. Este posibil?
- 1Punte dentara fixa
- 4Punte dentara
- 1Un sfat medical va rog - mai poate fi efectuata o lucrare pe acest molar?
- 1E normal ca la asezarea unei punti dentare fixe sa doara / sa se aseze fortat ?
- 1Implant, proteza fixa sau proteza mobila?
- 2Proiectare punte
Mai multe informații despre: Puntea dentara implant sau punte dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: