pot da lucrarea dentara jos fara sa fie taiata, sa nu mai trebuiasca sa fac alta?
am o lucrare care m-a supara de cand am fixat-o definitiv asta fiind de aproximativ 10 luni (problemele au inceput dupa fixarea definitiva) gingia este forte rosie si retrasa se vede marginea lucrarii si mai nou puroiaza nu foarte mult dar este si uneori simt o arsura mai mult sub lucrare foarte enervant de imi vine sa dau lucrarea jos. intrebarea mea este daca pot da lucrarea jos fara sa fie taiata, sa nu mai trebuiasca sa fac alta ? nu stiu daca dupa atatea luni ar fi trebuit sa fie probleme de genul acesta. poate fi o forma alergica la cimentul care a fost folosit la fixarea definitiva? e posibil ? pentru ca dupa obturarea de canal si dupa fixarea lucrarii am mai facut o radiografie si era totul ok m-a asigurat medicul...mai putin canalul obturat pana in virf.
ce ar fi de facut ? alti bani alta distractie.
ce ar fi de facut ? alti bani alta distractie.
3 comentarii
buna ziua!..depinde din ce material este puntea, ptr ca daca este din acrilat este posibila o reactie alergica la acest material.sau...ce metal are puntea; daca are in componenta nichel...asemenea. Ptr a da un raspuns treb facut un consult.iar ptr a da puntea jos...se poate descimenta, dar in aceslasi timp se poate crapa materialul din care este facuta in cursul acestei manevre. Greu de spus ce si cum fara un consult. O zi buna!
puntea este din compozit, scheletul metalic nu stiu din ce metal este.cineva mi-a spus ca poate fi si din cauza cimentului folosit VIVAGLASS LINER ce contine printre altele si aceasta substanta polyhydroxyethylmethacrylate si aceasta fiind foarte alergenica. poate ca nu am inteles eu bine.medicul tot amana decimentarea lucrarii
lucrarea si asa a fost slaba de la inceput s-a gaurit de la 6-luni si a trebuit sa-i puna plomba...
lucrarea si asa a fost slaba de la inceput s-a gaurit de la 6-luni si a trebuit sa-i puna plomba...
aaa, am uitat sa va multumesc pentru raspunsul dat.cu bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in ce consta imbracarea unui molar si in ce consta o lucrare din ceramica sub forma unei punti?
- 3punte dentara
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 3Durere de gingie dupa o cimentare definitiva a unei punti de ceramica
- 1punte dentara
- 5Carne crescuta pe langa lucrarea dentara?
- 2punte dentara - puroi
- 8Mi-am imbracat puntea fata (jos) in portelan
- 2punte dentara strange
- 1punte dentara fixa
- 1Coroana cazuta
- 3Spatiu si miros urat de sub puntea dentara
- 2Punte dentara
- 9Problema lucrare dentara
- 1Durere masea polizata
- 1Punte dentara fixa
- 4Punte dentara
- 1Implant sau punte?