Punte dentara
Buna ziua,
Mi-a fost luata amprenta pentru o punte 3 dinti, metalo ceramica. Intre timp, mi-a fost pusa o punte provizorie care ma deranjeaza in momentul in care vorbesc. Exista riscul ca si lucrarea definitiva sa fie la fel sau dintii provizorii nu au nicio legatura cu aceasta ?
Multumesc!
Mi-a fost luata amprenta pentru o punte 3 dinti, metalo ceramica. Intre timp, mi-a fost pusa o punte provizorie care ma deranjeaza in momentul in care vorbesc. Exista riscul ca si lucrarea definitiva sa fie la fel sau dintii provizorii nu au nicio legatura cu aceasta ?
Multumesc!
5 comentarii
Buna dimineata,
Puntea provizorie este confectionata din acrilat de obicei, un material care nu este foarte rezistent si din acest motiv se face mai groasa.
Puntea definitiva metalo-ceramica va avea dimensiunea dintilor dvs.
Puntea provizorie este confectionata din acrilat de obicei, un material care nu este foarte rezistent si din acest motiv se face mai groasa.
Puntea definitiva metalo-ceramica va avea dimensiunea dintilor dvs.
Multumesc pentru raspuns.
Cum ar trebui intretinuta o astfel de lucrare pentru a evita imbolnavirea dintilor slefuiti ?
Pe langa igiena corecta, sunt recomandate si alte proceduri ?
Mentionez ca am avut o lucrare provizorie pentru o perioada de 3 ani, am mers la medic cand m-am decis pentru lucrarea definitiva si medicul a tratat din nou dintii slefuiti. Pe radiografie aparea o usoara infectie, desi nu aveam dureri.
Cum ar trebui intretinuta o astfel de lucrare pentru a evita imbolnavirea dintilor slefuiti ?
Pe langa igiena corecta, sunt recomandate si alte proceduri ?
Mentionez ca am avut o lucrare provizorie pentru o perioada de 3 ani, am mers la medic cand m-am decis pentru lucrarea definitiva si medicul a tratat din nou dintii slefuiti. Pe radiografie aparea o usoara infectie, desi nu aveam dureri.
Puntea provizorie este pentru maxim o luna de zile.
Se ingrijeste la fel ca dintii naturali.
Se ingrijeste la fel ca dintii naturali.
Buna ziua! Acum 3 saptamani mi s-au slefuit 3 dinti si mi s-a luat amprenta pentru o punte dentara de 7 dinti din compozit pe suport metalic. Astazi dupa 3 saptamani mi s-a pus puntea, dar dintii sunt foarte grosi si ma impiedica si la vorbire. Deocamdata nu a cimentat-o. Mi s-a spus sa stau cateva zile cu ea asa provizoriu, apoi dupa cateva zile o cimenteaza. Mi-a spus ca nu cade si ca o pot scoate si eu. As vrea sa stiu daca pot sa raman cu ea asa, sa nu o mai cimentez deloc. Pentru ca sa o pot scoate din cand in cand. Nu ma pot acomoda cu ea fixa.
Buna dimineata,
Puntea dentara trebuie cimentata chiar si cu un ciment provizoriu, nu poate fi atasata pe dinti fara ciment.
Daca intre punte si dinte nu exista un strat de ciment care sa etanseizeze spatiul si sa protejeze dintele exista riscul ca dintele stalp pe care se sprijina puntea sa se carieze sau sa se fractureze.
Nu este indicat sa scoateti dvs lucrarea din gura cand doriti.
Puntea dentara trebuie cimentata chiar si cu un ciment provizoriu, nu poate fi atasata pe dinti fara ciment.
Daca intre punte si dinte nu exista un strat de ciment care sa etanseizeze spatiul si sa protejeze dintele exista riscul ca dintele stalp pe care se sprijina puntea sa se carieze sau sa se fractureze.
Nu este indicat sa scoateti dvs lucrarea din gura cand doriti.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12Implant sau punte dentara?
- 4Se poate face o punte cu extensie?
- 5punte dentara: da sau nu?
- 4punte dentara
- 1punte dentara
- 4Implant dentar Straumann sau punte
- 1punte dentara fixa
- 1Coroana cazuta
- 3Spatiu si miros urat de sub puntea dentara
- 2Punte dentara
- 5Punte din portelan
- 9Problema lucrare dentara
- 1Durere masea polizata
- 4Punte dentara
- 4Punte dentara
- 1Un sfat medical va rog - mai poate fi efectuata o lucrare pe acest molar?
- 2Proiectare punte
Mai multe informații despre: Puntea dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: