Probleme psihice. A inceput sa fie obsedat de starea lui de sanatate

24-07-2013
yasmine_
Nu este medic/terapeut
yasmine_
Sunt intr-o relatie de cativa ani cu un tip in varsta de 35 de ani. Recent, a inceput sa fie obsedat de starea lui de sanatate. De cateva luni, a inceput sa se gandeasca la varianta ca are cancer datorate unor mici dureri ici colo. Si-a facut o gramada de analize si nu I-a iesit absolut nimic. La fel cum am crezut si eu, au fost medici care I-au spus ca e o chestiune psihica, o stare de anxietate care ii cauzeaza tot felul de simptome fizice. Mai nou, dupa ce a aflat ca nu are nimic, este foarte preocupat de alergia la polen si a inchis ttoate geamurile de abia se poate respira in casa. Sta in pat si se tot apasa pe abdomen incercand sa vada daca nu cumva mai are vreo durere. Cand e aparent relaxat sau semi-adormit, incepe sa spuna cuvinte aiurea. Nu e ca un discurs, sunt cuvinte inspaimantatoare de multe ori pe care le spune soptit si repetat. Tot in momentele acelea se mai intampla sa aiba si o miscare din cap, o miscare pe verticala, rapida. Nu inteleg ce ar trebui sa fac si sincer ma stoarce de forte si ma deprima. Mentionez ca teama de cancer deriva din experientele din familie, mama si alte rude au murit de cancer la o varsta tanara.
8 comentarii
0
24-07-2013, ora 21:36
mihaigeo
Nu este medic/terapeut
mihaigeo
buna ziua as dori sa stiu si eu ce pot face in cazul in care mana dreapta imi este amortita si ma doare de 2 zile si nu pot face nimic cu ea este ca si cum ar fi moarta nu o pot folosi deloc
0
24-07-2013, ora 21:48
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
yasmine=
miscarea pe verticala (caz la o ruda)...s-a datorat unei crize de HIPOGLICEMIE..asta sigur
mananca?
bea lichide?
faceti miscare?sau doar cu masina?
sta n ore pe net?
cele bune,

mihaigeo=
un control la dr de fam..ti-ar rezolva in mare masura temerea..
intrebare:
- ai stat in curent?
- ridici greutati?
-ce varsta ai?(ca sa-ti raspunda un dr)..una e la 18 ani si alta 68 ani.
-te stii cu probleme de sanatate?
numai bine,
0
25-07-2013, ora 15:09
Ela.Dumitrascu
Nu este medic/terapeut
Ela.Dumitrascu
Poarta denumirea de anxietate de sanatate sau ipohondrie, atentia este centrata exclusiv asupra starii de sanatate, iar orice senzatie fizica este interpretata drept simptom producand ingrijorarea, panica, teama de a nu suferi de o afectiune care nu a putut fi descoperita.Problema isi poate gasi rezolvarea la un psihoterapeut.
0
25-07-2013, ora 21:59
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna seara
in aceeasi situatie am fost si eu si inca mai sunt
nu am luat nici un tratament
eu sufar de atacuri panica ginduri aiurea la boala, emotii si multe altele de 15 ani sufar
am avut o depresie si plingeam mereu si viata pe care am duso nu a fost deloc frumoasa
e greu sa iti descriu
in cele din urma am mers la un psih, si a fost singura persoana care ma ajutat timp de 4 luni in care a, m facut sedinte de psihoterapie si imi e mai bn
mi-a cam disparut teama de a face infarct
de asta imi era cel mai teama, dar nu exclud si alte diagnostice pe care mi le mai pun si acum
dar mai revine aceasta teama caci am dureri in piept am avut dureri mari si inca mai vin dar nu cum eram, dar si durerea umarului drept care doare destul de tare in orice moment si care ma face sa ajung la aceste ginduri de boala
eu zic ca e cel mai bn sa mergi cu el la psiholog, , ,
nu am spus sa ia pastile
adica la psihiatru, ,
l-ar ajuta multa afectiune din partea ta dar si ceva naturist cum ar fi RHODIOLIN
este tare bun dar macar 3 luni sa ia nu sa intrerupa si sa nu consume alcool sau cafea in acest timp
va fi ok
o sa vezi
eu va doresc multa sanatate, si in primul rind tie, sa ai forta sa il scoti din aceasta nenorocita zis [[boala ]]
0
26-07-2013, ora 15:50
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Gandurile au efect foarte puternic asupra noastra si de multe ori ele sunt cele care duc la implinirea profetiilor prin autosugestie. Asta inseamna insa ca autosugestia functioneaza si invers. O persoana isi poate imbunatatii starea de sanatate gandind pozitiv. Totusi, aceasta "deprindere" poate aparea in momentul in care psihicul este "curat". Asadar, este indicat ca partenerul sa urmeze cateva sedinte de psihoterapie/ consiliere psihologica. Daca situatia nu se imbunatateste, ar fi necesar un tratament psihiatric.
Acea miscare involuntara din timpul somnului este posibil sa fie tot un simptom al anxietatii. Este bine stiut ca persoanele cu anxietate simt tremor in corp si chiar spasme musculare. In timpul somnului, corpul nu mai poate fi controlat (nu mai este in continua aparare si control constient), moment in care apar aceste "spasme", impreuna cu cosmarurile, pe care de multe ori persoana nu si le poate aminti. Aceasta idee din urma este doar o ipoteza. Aceasta manifestare poate astfel sa dispara in urma tratamentului psihiatric.
0
26-07-2013, ora 17:11
yasmine_
Nu este medic/terapeut
yasmine_
Multumesc mult pt comentarii. Ultimul comentariu se potriveste perfect. Este exact descrierea starii Lui. Mi-a spus ca medicul de familie i-a sugerat Sa ii dea un tratament pt anxietate dupa ce primeste rezultatul la analize. I-am spus de foarte multe ori Sa mearga la psiholog Si tot Amana sau spune ca nu are a face, nu Isi inventeaza simptomele. Ma ingrijoreaza faptul ca Este imresionat de anumiti medici Si inteleg ca doreste Sa primeasca atentie. Am impresia ca e un mod de a se face "vazut", parca ii place Sa umble prin spitale. Oricum, toata problema deriva din moartea mamei cand el avea vreo 16ani Si s-a inchis foarte mult. Acum parca a gasit gustul socializario insa intr-o maniera foarte nefericita.
0
26-03-2014, ora 22:18
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Sedintele de psihoterapie pot sa-i aduca multe beneficii.
Ca sa-l convingeti puteti cauta pe internet sa-i aratati cum l-ar putea ajuta si la ce sa se astepte (depinde si de tipul de terapie).
In orice caz, trebuie sa fie pregatit pentru schimbare, sa vina constant la terapie si sa se implice, sa depuna efort. Psihoterapeutul singur nu face nimic fara implicarea pacientului. Uneori pacientul are si beneficii din adoptarea rolului de "bolnav" (cum ar fi atentia si sustinerea celor din jur), asa ca este important sa-i explicati ca l-ar costa mai mult daca nu face nimic.

Ana Badita
0
20-04-2014, ora 17:19
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Daca prin Strategia nationala de sanatate publica in realizarea actiunilor ce au in vedere imbunatatirea sanatatii populatiei Guvernul Romaniei ar da dreptul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate de a recunoaste serviciile de sanatate in baza carora populatia sa aiba acces direct prin decontare directa la serviciile psihologice, multi si-ar trata depresia si alte afectiuni psihogene care au devenit o problema de sanatate publica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul