un pic de ajutor mi-ar fi de folos... intrebarea mea este legata de tulburarea obsesiv-compulsiva
...Numele meu este ioana si sunt viitor psihoterapeut...intrebarea mea este legata de tulburarea obsesiv-compulsiva. Am o cunostinta care de ceva vreme se confrunta cu o problema care mie imi cam suna a tulburare obsesiv-compulsiva. Oricat am consultat DSM-ul nu am gasit o categorie in care sa se incadreze mai bine. Si acum sa va spun si despre ce este vorba: persoana respectiva imi spune ca ii vine sa inghita aproape tot timpul. singurele momente in care nu simte nevoia sa inghita sunt momentele in care este coplesit de munca. Am intrebat in ce masura ii este afectata viata de acest inghitit continuu si mi-a spus ca intr-o masura destul de mare, si anume nu mai este atras de diferite activitati pe care inainte le facea cu placere. As vrea sa stiu spre ce sa il indrum.si binenteles daca nu este vorba de o tulburare obsesiv-compulsiva sa aflu si despre ce este vorba.
Va multumesc si astept cu nerabdrae sa fiu lamurita de cineva cu mai multa experienta decat mine!!!
Va multumesc si astept cu nerabdrae sa fiu lamurita de cineva cu mai multa experienta decat mine!!!
8 comentarii
0
05-12-2009, ora 23:47
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Sărut mâna,
Acel înghiţit pare a fi o mişcare convulsivă, bruscă, spasmodică şi repetată, rezultată din contractarea involuntară a unuia sau mai multor muşchi, un fel de habitudine, un obicei, un tic generat pe fond neuro-psihiatric. Simptomatologia este comună TOC-ului, dar (în mare parte) şi Sindromului Tourette. 50% din persoanele afectate de sindromul Tourette, la efort (fizic) reuşesc să-şi poată controla uneori aceste ticuri, sau pot să le întârzie manifestarea...în orice caz, acel înghiţit este un tic nervos, care la efort devine semi-controlabil şi inhibabil (efort care implică şi concentrare la ceea ce întreprinde, dar în acelaşi timp, şi deconcentrare de la manifestarea neplăcută şi repetitivă); acest simptom/semn m-a determinat să vă menţionez sindromul Tourette (este o simplă supoziţie neconfirmată)!
Toate cele bune şi mult succes în cariera de psihoterapeut!
P.S. Sfătuiţi persoana respectivă să consulte un neuro-psihiatru.
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Acel înghiţit pare a fi o mişcare convulsivă, bruscă, spasmodică şi repetată, rezultată din contractarea involuntară a unuia sau mai multor muşchi, un fel de habitudine, un obicei, un tic generat pe fond neuro-psihiatric. Simptomatologia este comună TOC-ului, dar (în mare parte) şi Sindromului Tourette. 50% din persoanele afectate de sindromul Tourette, la efort (fizic) reuşesc să-şi poată controla uneori aceste ticuri, sau pot să le întârzie manifestarea...în orice caz, acel înghiţit este un tic nervos, care la efort devine semi-controlabil şi inhibabil (efort care implică şi concentrare la ceea ce întreprinde, dar în acelaşi timp, şi deconcentrare de la manifestarea neplăcută şi repetitivă); acest simptom/semn m-a determinat să vă menţionez sindromul Tourette (este o simplă supoziţie neconfirmată)!
Toate cele bune şi mult succes în cariera de psihoterapeut!
P.S. Sfătuiţi persoana respectivă să consulte un neuro-psihiatru.
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Buna seara Mr. Nick,
Va multumesc mult pentru raspunsul pe care mi l-ati dat, ma va ajuta atat pe mine cat si pe persoana cunoscuta mie care se confrunta cu aceasta problema. Am sa ma documentez mai bine in ceea ce priveste simptomatologia Sindromului Tourette, poate intr-adevar aceasta este probleme dar in primul rand am sa imi indrum cunoscutul spre un neuro-psihiatru.
Va doresc o seara placuta si o saptamana noua minunata!!!!
Va multumesc mult pentru raspunsul pe care mi l-ati dat, ma va ajuta atat pe mine cat si pe persoana cunoscuta mie care se confrunta cu aceasta problema. Am sa ma documentez mai bine in ceea ce priveste simptomatologia Sindromului Tourette, poate intr-adevar aceasta este probleme dar in primul rand am sa imi indrum cunoscutul spre un neuro-psihiatru.
Va doresc o seara placuta si o saptamana noua minunata!!!!
BUna seara din nou.:)
Stiu ca a trecut foarte putin timp de cand am trimis ultimul mesaj dar tocmai am citit despre Sindromul Tourette si am gasit un aspect care mi-a atras atentia...si anume ca debutul acestei boli este pana la varsta de 18 ani. Persoana cunoscuta mie are varsta de 26 de ani si se confrunta cu aceasta problema de maxim 3 luni. Sa inteleg ca este total exclus sa fie vorba de Sindromul Tourette? (am sa il indrum oricum spre un neuro-psihiatru dar as vrea sa primesc raspuns la aceasta intrebare pentru cunostinta mea)
Multumesc.o seara buna din nou:)
Stiu ca a trecut foarte putin timp de cand am trimis ultimul mesaj dar tocmai am citit despre Sindromul Tourette si am gasit un aspect care mi-a atras atentia...si anume ca debutul acestei boli este pana la varsta de 18 ani. Persoana cunoscuta mie are varsta de 26 de ani si se confrunta cu aceasta problema de maxim 3 luni. Sa inteleg ca este total exclus sa fie vorba de Sindromul Tourette? (am sa il indrum oricum spre un neuro-psihiatru dar as vrea sa primesc raspuns la aceasta intrebare pentru cunostinta mea)
Multumesc.o seara buna din nou:)
0
06-12-2009, ora 20:50
Bună seara,
Da, debutul este relativ precoce, dar eu v-am spus că "diagnosticul" de sindrom Tourette a fost doar prezumtiv. O problemă neurologică, tot are! Să consulte un neuro -psihiatru; probabil îi va face o encefalogramă, un computer tomograf etc. Simtomatologia dânsului nu trebuie musai să denote o condiţie medicală, poate să fie prezentă din cauza unor factori stresori, care după cum bine ştiţi, sunt atât de puternici încât pot destabiliza sistemul nervos central şi pe cel vegetativ. Chiar şi o neurastenie sau o distonie neurovegetativă pot determina acele simptome/semne.
Toate cele bune şi Sărbători minunat de fericite!
Da, debutul este relativ precoce, dar eu v-am spus că "diagnosticul" de sindrom Tourette a fost doar prezumtiv. O problemă neurologică, tot are! Să consulte un neuro -psihiatru; probabil îi va face o encefalogramă, un computer tomograf etc. Simtomatologia dânsului nu trebuie musai să denote o condiţie medicală, poate să fie prezentă din cauza unor factori stresori, care după cum bine ştiţi, sunt atât de puternici încât pot destabiliza sistemul nervos central şi pe cel vegetativ. Chiar şi o neurastenie sau o distonie neurovegetativă pot determina acele simptome/semne.
Toate cele bune şi Sărbători minunat de fericite!
buna tuturor, sunt noua pe acest forum si in acelasi timp sunt extrem de bucuroasa sa vad ca pot empatiza si eu cu multi dintre voi care sufera de TOC.problema mea s-a declansat cam pe la varsta de 22 de ani, pe fondul unei deceptii in dragoste, de atunci am perioade cand sunt invadata de tot felul de ganduri intruzive si anume teama de a nu innebuni si de a nu face rau cuiva, pe scurt cam asta ar fi, m-as bucura sa pot vorbi cu voi si poate sa ne ajutam sa trecem peste aceasta boala care mie personal imi termina viata, va multumesc si, astept cu nerabdare raspunsurile voastre, cu respect si multa multa incredere Sarit
Buna ziua,
va cer sfatul privind situatia tatalui meu.Are prb psihice in urma unei vieti in care a consumat alcool.Acum are 64 ani si este internat la No 9, dar nu poate fi tinut prea mult timp acolo.Ce va rog, recomandati-mi un loc unde poate fi internat p perioada mai lunga(ani), la un sanatoriu d stat, stiu ca cele private sunt f scumpe.Undeva in Buc sau in Teleorman.sau chiar mai departe.
Va rog mult!
Astept sugestii.
va cer sfatul privind situatia tatalui meu.Are prb psihice in urma unei vieti in care a consumat alcool.Acum are 64 ani si este internat la No 9, dar nu poate fi tinut prea mult timp acolo.Ce va rog, recomandati-mi un loc unde poate fi internat p perioada mai lunga(ani), la un sanatoriu d stat, stiu ca cele private sunt f scumpe.Undeva in Buc sau in Teleorman.sau chiar mai departe.
Va rog mult!
Astept sugestii.
Sarit intra tot la psihice dar la" adolescenta urita".Acolo mai gasesti tineri care au sau au avut probleme in dragoste, in viata in general, cu care poti impartasii ginduri, opinii, sugestii... Cu drag aym
1
24-02-2010, ora 01:58
Stimată d-nă Virginia,
Vă recomand Spitalul Clinic de psihiatrie, Alexandru Obregia.
Adresa: Şos. Berceni nr. 10, Sector 4, 041914, Bucureşti
E-mail: alex_obregia@yahoo.com
Direcţia medicală:
Tel: 334.82.50
Fax: 334.71.64
Programaţi-vă tatăl la un consult medical şi, în conformitate cu ce va hotărâ medicul care-l va examina, va fi internat pe o perioadă nedeterminată.
Toate cele bune şi multe binecuvântări :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Vă recomand Spitalul Clinic de psihiatrie, Alexandru Obregia.
Adresa: Şos. Berceni nr. 10, Sector 4, 041914, Bucureşti
E-mail: alex_obregia@yahoo.com
Direcţia medicală:
Tel: 334.82.50
Fax: 334.71.64
Programaţi-vă tatăl la un consult medical şi, în conformitate cu ce va hotărâ medicul care-l va examina, va fi internat pe o perioadă nedeterminată.
Toate cele bune şi multe binecuvântări :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2tulburare obsesiv compulsiva, tulburare anxioasa mixta
- 38De aproximativ 10 ani sufar de tulburari obsesiv-compulsive
- 6Hipnoza... o sulutie pt. TOC?
- 100Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea a IV-a
- 5310Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- 7diagnosticat cu TOC
- 19tulburare obsesiv-compulsiva
- 12Cateva intrebari legate de tulburare obsesiv compulsiva si tratamente
- 17Am nevoie de ajutor - de cand lucrez intr-o clinica de stomatologie am devenit paranoica si fricoasa
- 13Simt ca nu mai pot..TOC
- 5un pic nedumerit
- 3Ajuta la ceva medicamentele pentru TOC?
- 3Obsesii
- 2Care e cel mai bun antidepresiv pentru TOC?Ce antidepresiv e cel mai eficient?
- 4Cum se manifesta tulburarea obsesiv compulsiva
- 3Tulburare obsesiv compulsiva
- 59Toc - tulburare obsesiv compulsiva
- 5Am nevoie de un sfat - Am niște gânduri oribile fără voia mea
- 4Tehnica Neurofeedback pentru vindecarea sau ameliorarea patologiilor neuropsihiatrice?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: