Probleme la trezirea din somn

09-08-2009
ioanr.
Nu este medic/terapeut
ioanr.
Mi se intampla uneori ca dupa ce atipesc ma trezesc dar nu pot sa-mi misc deloc corpul doar dupa ce ma fortez mult. In tot acest timp nu pot nici sa vorbesc nici sa fac nimic. Este destul de chinuitor sa ma aflu intr-o astfel de stare deoarece trebuie sa ma fortez mult ca sa ma pot misca. Am aflat ca asta se poate datora si lipsei de calciu. Sfatuiti-ma ce sa fac!
7 comentarii
0
09-08-2009, ora 22:49
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
S-ar putea sa fie vb dsp o criza/puseu/acces spasmofilic pe fondul unei hipocalcemii sau chiar hipomagnezinemii, dar si datorita unei hipovitaminoze D. Insa va sfatuiesc sa consultati si un medic neuro-psihiatru, poate fi vb si de o criza cataplexica - CATAPLEXIE ( CATAPLEXÍE, cataplexii, s.f. (Med.) încetare bruscă şi de scurtă durată a oricărei mişcări (fără pierderea conştiinţei). - Din fr. cataplexie.
Sursa: DEX 98).

Pt. posibilele probleme cu calciul/magneziul/vit. D va rog sa consultati un medic internist cu experienta si sa va faceti urmatoarele analize medicale:

-Calciu ionic;
-Calciu total seric;
-Calciu total urinar (s-ar putea sa fiti una dintre persoanele care elimina calciul prin urina, sub forma de oxalat, pe fondul unui sindrom de malabsorbtie (dezasimilatie));
-Magneziu seric;
-Magneziu urinar;
-25 OH vitamina D;
-Calcitonina (Calcitonina umana, un hormon peptidic secretat de celulele parafoliculare C din glanda tiroida, inhiba resorbtia osoasa prin reglarea numarului si activitatii osteoclastelor. Este secretata ca raspuns direct la nivelurile serice crescute de calciu. Hormonul impiedica aparitia schimbarilor bruste in concentratiile serice de calciu si pierderile excesive ale acestuia.)...

In concluzie, nimeni nu va poate pune un diagnostic corect virtual, trebuie sa consultati un medic internist pt a clarifica presupusa problema cu calciul/magneziul si vitamina D3, apoi daca nu aveti nicio problema cu acesti markeri biochimici si endocrini, mergeti la neuro-psihiatru!

Toate cele bune si multa sanatate!
0
10-08-2009, ora 09:07
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Am intalnit astfel de simptome la cinveva care a facut abuz de droguri.
Problema aceasta nu are cu siguranta nimic cu calciul ci mai degraba cu nervii sau legatura dintre nervi si corpul eteric. Poate sa apara si in urma tratamentelor cu antidepresive, epuizarea energiei sexuale, in urma la sperieturi sau alte traume care ii fac frica sufletului sa se reintoarca in corp.
Puteti confirma ceva din cele de mai sus ?
0
10-08-2009, ora 10:48
ioanr.
Nu este medic/terapeut
ioanr.
Pt. NICK

Tin sa mentionez ca mi-am facut analizele de sange si de urina recent, iar calcemia si magnezemia mi-au iesit normale. Insa mai am cateodata carcei in zona gambelor si a talpilor. Pentru aceasta am facut de doua ori tratament cu gluconolactat calciu si magneziu, insa nu am simtit dupa aceea rezultate prea stralucite.

Pt. scarface

Despre "tratamente cu antidepresive, epuizarea energiei sexuale, sperieturi sau alte traume care ii fac frica sufletului sa se reintoarca in corp" nu prea are cum sa fie vorba.
0
10-08-2009, ora 18:21
Ok, atunci consulta un neuro-psihiatru fara frica si rusine! Toate cele bune si multa sanatate si binecuvantari;)
0
10-08-2009, ora 18:23
Scarface, sufletul Nu iese cand si cum doreste din corp...
0
13-08-2009, ora 18:20
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
;))))))))))))))))))))))))))))))
scarface, care este religia ta??Daca vrei sa imi spui.. :D
Nick, mai rezisti???Ca eu sunt pe muchie de cutit? ;)))))))))))))
0
13-08-2009, ora 19:05
Jackie, DAAAAAAAAAAAAAAAAAA, rezist f mult... ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  •