Probleme cu răcirea, am o sensibilitate excesiva la căldură
Bună ziua,
Am 21 ani, băiat, IMC 23, fără probleme medicale, fără internări/operații etc. Analizele de sânge fără probleme.
Totuși am o problemă, am o sensibilitate excesiva la căldură. Nu suport anotimpurile călduroase. Mă încălzesc foarte repede si transpir mult. Când practic un sport, mai ales vara, transpir la fel de mult ca un obez (morbid chiar). E destul de deranjant.
Medicul de familie mi-a spus că e ori o problema hormonală (endocrină) ori una psihică. Am fost la psihiatru si mi-a zis ca nu am nevoie de nimic, că am o ușoară anxietate dar în rest nimic, sa mă odihnesc mai bine si cam atât, oricum problemele nu apar condiționat, ci sunt tot timpul. Am observat întradevăr că în situațiile de tensiune emoțională e cu 10-15% mai gravă problema, dar nesemnificativ.
La endocrinolog, am făcut o ecografie la tiroidă. Aspect normal, fara probleme. mi-a zis endocrinologul că n-are rost să fac alte analize pentru tiroidă.
Spre ce să mă îndrept?
Daca folosesc un antiperspirant de calitate, rezolv cu transpirația, dar nu se rezolva problema generală.
Mulțumesc!
Am 21 ani, băiat, IMC 23, fără probleme medicale, fără internări/operații etc. Analizele de sânge fără probleme.
Totuși am o problemă, am o sensibilitate excesiva la căldură. Nu suport anotimpurile călduroase. Mă încălzesc foarte repede si transpir mult. Când practic un sport, mai ales vara, transpir la fel de mult ca un obez (morbid chiar). E destul de deranjant.
Medicul de familie mi-a spus că e ori o problema hormonală (endocrină) ori una psihică. Am fost la psihiatru si mi-a zis ca nu am nevoie de nimic, că am o ușoară anxietate dar în rest nimic, sa mă odihnesc mai bine si cam atât, oricum problemele nu apar condiționat, ci sunt tot timpul. Am observat întradevăr că în situațiile de tensiune emoțională e cu 10-15% mai gravă problema, dar nesemnificativ.
La endocrinolog, am făcut o ecografie la tiroidă. Aspect normal, fara probleme. mi-a zis endocrinologul că n-are rost să fac alte analize pentru tiroidă.
Spre ce să mă îndrept?
Daca folosesc un antiperspirant de calitate, rezolv cu transpirația, dar nu se rezolva problema generală.
Mulțumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2de citeva luni am niste bufeuri puternice insotite de o transpiratie abundenta, e menopauza?
- 9transpiratii excesive nocturne
- 20Talpa piciorului
- 8transpir foarte mult la axila
- 3dintr-o data ma ia tremuratul si o transpiratie abudenta
- 15Transpiratie excesiva si iritatii ale pielii
- 7Transpiratii abundente
- 4Transpiratie excesiva pe timpul noptii
- 3transpiratie excesiva
- 2Transpiraţie excesivă! HELP
- 6diabet de tip II... transpir foarte rau. O fi de la tratament?
- 4transpiratia excesiva in zona axiala
- 7transpiratie excesiva noctura insotita de frisoane, temperatura de 35 C, oboseala
- 8Transpiratie excesiva (in special pe spate)
- 2Hiperhidroza avansata
- 0Transpiratie dupa raceala
- 0Transpiratii excesive dupa operarea adenomului de prostata prin turp
- 8Transpir tare mult
- 0Iritatie pe corp
Mai multe informații despre: Transpiratia excesiva caldura
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: