Probleme cu răcirea, am o sensibilitate excesiva la căldură

25-04-2019
moromete002
Nu este medic/terapeut
moromete002
Bună ziua,

Am 21 ani, băiat, IMC 23, fără probleme medicale, fără internări/operații etc. Analizele de sânge fără probleme.

Totuși am o problemă, am o sensibilitate excesiva la căldură. Nu suport anotimpurile călduroase. Mă încălzesc foarte repede si transpir mult. Când practic un sport, mai ales vara, transpir la fel de mult ca un obez (morbid chiar). E destul de deranjant.

Medicul de familie mi-a spus că e ori o problema hormonală (endocrină) ori una psihică. Am fost la psihiatru si mi-a zis ca nu am nevoie de nimic, că am o ușoară anxietate dar în rest nimic, sa mă odihnesc mai bine si cam atât, oricum problemele nu apar condiționat, ci sunt tot timpul. Am observat întradevăr că în situațiile de tensiune emoțională e cu 10-15% mai gravă problema, dar nesemnificativ.
La endocrinolog, am făcut o ecografie la tiroidă. Aspect normal, fara probleme. mi-a zis endocrinologul că n-are rost să fac alte analize pentru tiroidă.

Spre ce să mă îndrept?
Daca folosesc un antiperspirant de calitate, rezolv cu transpirația, dar nu se rezolva problema generală.

Mulțumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.