postinor2
e posibil ca aceea sa fi fost menstruatia ta pe luna aceasta...eu asa zic!! totusi, pentru linistea ta fa un test de sarcina, sau mergi la un medic - odata ce ai inceput viata sexuala e bine sa mergi la controale periodice, mergi si acum daca poti
daca mia venit menstruatie pe 31 ma tinut 3 zile e bine?:D inseamna ca am scapat?
Ralu, daca a fost intr-adevar menstruatie, adica a avut aceeasi culoare, si aceeasi consistenta, da e bine. Nu mai stiu daca tu ai facut vreun test de sarcina...oricum, e bine daca ai avut menstra.
Buna seara! Am si eu o intrebare..azi dimineata in timpul contactului sexual s-a rupt prezervativul, si din nefericire prietenul meu a ejaculat in mine.Am luat Postinor 2 imediat, si mentionez ca era si prima zi dupa menstruatie si stiu ca imediat dupa menstruatie sansele sunt mici sa ramai.Sunt cam speriata sincer..exista vreo sansa sa raman insarcinata?
daca ai menstruatia regulata, da...metoda calendarului spune ca 5 zile inainte de menstruatie si 3 zile dupa nu ramai insarcinata;
ai luat postinor-asta e foarte bine :) si daca l-ai luat corect, si nu ai luat 12 ore inainte si 12 ore dupa el : sunatoare, greph, antibiotic, nu ai varsat si nu ai avut diaree esti ok:)
posibil ca de la postinor luna viitoare sa iti intarzie cateva zile menstruatia - nu e o regula, dar e posibil; si mai e posibil ca la 5-7 zile dupa ce l-ai luat sa apara o mica sangerare maronie-spotting - este perfect normal, dar la fel nu e o regule - e la fel de bine sa apara cum e si sa nu apara ;
take care, esti bine, nu iti face griji degeaba
ai luat postinor-asta e foarte bine :) si daca l-ai luat corect, si nu ai luat 12 ore inainte si 12 ore dupa el : sunatoare, greph, antibiotic, nu ai varsat si nu ai avut diaree esti ok:)
posibil ca de la postinor luna viitoare sa iti intarzie cateva zile menstruatia - nu e o regula, dar e posibil; si mai e posibil ca la 5-7 zile dupa ce l-ai luat sa apara o mica sangerare maronie-spotting - este perfect normal, dar la fel nu e o regule - e la fel de bine sa apara cum e si sa nu apara ;
take care, esti bine, nu iti face griji degeaba
ms mult..chiar aveam nevoie de cineva sa ma linisteasca..ideea era ca am citit eu pe net si ziceau mai multe fete ca nu prea e bun Postinor asta si de asta imi faceam pb :*
nu e bun...ptr ca deregleaza organismul!!
nu e bun sa-l iei des; in loc de o metoda contraceptiva uzuala;
nu isi face efectul daca versi sau ai diaree, si nici daca iei peste el cum spuneam greph, sunatoare, antibiotice;
dar este foarte bun atunci cand are loc un accident, cum a fost cazul tau!...fiind prima zi de menstruatie, puteai foarte bine sa te bazezi pe metoda calendarului si nu luai; dar riscai - asa e bine ca ai luat si esti linistita!!
nu e bun sa-l iei des; in loc de o metoda contraceptiva uzuala;
nu isi face efectul daca versi sau ai diaree, si nici daca iei peste el cum spuneam greph, sunatoare, antibiotice;
dar este foarte bun atunci cand are loc un accident, cum a fost cazul tau!...fiind prima zi de menstruatie, puteai foarte bine sa te bazezi pe metoda calendarului si nu luai; dar riscai - asa e bine ca ai luat si esti linistita!!
@laruka da menstruatia a fost una normala, nu am facut niciun test de sarcina, dar imi curge un lichid incolor care e normal :D sper sa fie bine
Buna.Am si eu o problema.Pe data de 31 ianuarie am facut sex, dar neprotejat timp de cca 30 min(timp in care nu a ejaculat in mine), iar dupa aceea am facuto protejat si a ejaculat in prezervativ.Pe 2 februarie am luat postinor 2, iar pe 7 februarie mi-a venit ciclul(ciclul meu normal este pe 23).Acum sunt ingrijorata deoarece a trecut 23 si ciclul nu mi-a venit.Exista riscul de a fi ramas insarcinata???Va rog frumos ajutatima cat mai repede!Multumesc frumos!
Mai mult ca sigur organismul tau s-a dereglat de la postinor. Insa sfatul meu este sa faci un test de sarcina.
Contactul cu risc a fost pe 31 ian spui si ai luat postinor abia pe 2 - stiu ca te-ai incadrat in 72 de ore; dar cu cat il iei mai repede cu atat isi face mai repede efectul.
pe 7 feb cand ai avut menstruatia, nu a fost menstruatie, a fost doar spottingul de la postinor, tind sa cred eu. Si undeva in acest weekend, la inceputul saptamanii vitoare cel tarziu o sa apara menstruatia.
la 5-7 zile dupa postinor - apare un spotting, mai abundent uneori incat e confundat cu menstruatia, dar e doar o dereglare hormonala produsa de pilula.
Fa un test de sarcina, si te astept cu vesti!
Contactul cu risc a fost pe 31 ian spui si ai luat postinor abia pe 2 - stiu ca te-ai incadrat in 72 de ore; dar cu cat il iei mai repede cu atat isi face mai repede efectul.
pe 7 feb cand ai avut menstruatia, nu a fost menstruatie, a fost doar spottingul de la postinor, tind sa cred eu. Si undeva in acest weekend, la inceputul saptamanii vitoare cel tarziu o sa apara menstruatia.
la 5-7 zile dupa postinor - apare un spotting, mai abundent uneori incat e confundat cu menstruatia, dar e doar o dereglare hormonala produsa de pilula.
Fa un test de sarcina, si te astept cu vesti!
Mersi mult!Am sa tin cont de sfaturile tale!
Am uitat sa iti zic...nu sunt insarcinata...am fost la ginecolog.mi-a zis ca mi sa dereglat ciclul doar, iar peste cateva zile(nu mai mult de o saptamana)imi va veni...si mi-a explicat ea mai multe...Oricum mersi mult si pentru sfaturile tale!
Ma bucur ca esti bine, Satena. Sa ai grija de tine!
cam cat timp imi poate intarzia menstruatia daca am luat postinor?
nu e o regula; poate sa intarzie la fel de bine cum poate sa nu;
practic postinor produce o dereglare hormonala, si depinde de fiecare organism cat intarzie sau nu; cu cat intarzie mai putin, cu atat e mai bine - de regula, e bine sa nu intarziemai mult de 7 zile;
totusi, fa un test de sarcina daca a intarziat si daca au trecut 3 saptamani de la contactul cu risc ;)
practic postinor produce o dereglare hormonala, si depinde de fiecare organism cat intarzie sau nu; cu cat intarzie mai putin, cu atat e mai bine - de regula, e bine sa nu intarziemai mult de 7 zile;
totusi, fa un test de sarcina daca a intarziat si daca au trecut 3 saptamani de la contactul cu risc ;)
Inca nu mi-a venit menstruatia apoi nu stiu din ce cauza.Ma puteti ajuta?...Tot ce conteaza ca nu sunt insarcinata:)
Pai, daca tot ai fost la ginecolog, avand in vedere ca ti-a spus ca ti s-a dereglat menstruatia, nu ti-a dat si un tratament pentru reglarea ei??
Ce ai putea sa faci... nu pot sa iti dau eu un tratament online, (pot spune de tratamentele naturiste: un pahar de vin rosu - provoaca ceva in sange si poate sa apara menstruatia.) daca nu, mergi la un alt medic ginecolog; sau la acelasi spunandu-i ca inca nu a venit...
ar trebui sa iti dea un tratament de 2-5 zile ca sa faca sa apara menstruatia, daca esti convins ca nu este sarcina;
sau sa iti faca niste analize de galnda sa vada ce dereglari au survenit;
sanatate
sa ma anunti ce e cu tine!!
Ce ai putea sa faci... nu pot sa iti dau eu un tratament online, (pot spune de tratamentele naturiste: un pahar de vin rosu - provoaca ceva in sange si poate sa apara menstruatia.) daca nu, mergi la un alt medic ginecolog; sau la acelasi spunandu-i ca inca nu a venit...
ar trebui sa iti dea un tratament de 2-5 zile ca sa faca sa apara menstruatia, daca esti convins ca nu este sarcina;
sau sa iti faca niste analize de galnda sa vada ce dereglari au survenit;
sanatate
sa ma anunti ce e cu tine!!
Domnule doctor am si eu o rugaminte daca puteti sa ma lamuriti.Va rog! Am avut un contact sexual neprotejat in data de 9.03.2012 si am luat postenior 2 dupa 24 ore si pe data de 14 trebuia sa imi vina menstruatia. si chiar a venit pe data de 14.03.2012. Este vreo posibilitate sa raman insarcinata?? Va rog sa imi raspundeti si mie, Va multumesc!
Daca nu esti sigura ca cea de pe 14 a fost menstruatie, fa un test de sarcina.
Nu aveţi cum să fiţi însărcinată, deoarece:
1) eficienţa Postinor-ului este de peste 99 %
2) nici nu era nevoie de Postinor, nefiind în perioadă fertilă. Pe viitor, este bine să luaţi medicaţie hormonală, în special Postinor, numai cu avizul medicului dv de familie, ca să nu vă expuneţi degeaba la serioasele reacţii adverse ale acestui medicament, dintre care cele mai frecvente (dar nu cele mai grave) sunt dereglările de ciclu menstrual.
1) eficienţa Postinor-ului este de peste 99 %
2) nici nu era nevoie de Postinor, nefiind în perioadă fertilă. Pe viitor, este bine să luaţi medicaţie hormonală, în special Postinor, numai cu avizul medicului dv de familie, ca să nu vă expuneţi degeaba la serioasele reacţii adverse ale acestui medicament, dintre care cele mai frecvente (dar nu cele mai grave) sunt dereglările de ciclu menstrual.
Buna ziua, sunt noua pe site si am intrat deoarece am o nelamurire si totodata sunt putin speriata.am avut ultimul ciclu in data de 6.martie si a tinut 4 zile iar in data de 19 martie am avut un contact sexual neprotejat.am luat postinor dupa 38 de ore de la contact si dupa 12 ore am luat a doua pastila.nu am avut nici un sintom neplacut dar au trecut 5 zile de atunci si nu mi-a venit ciclul.credeti ca ar fi vreo problema sau sa mai astept?Va multumesc si astept un raspuns cat mai repede
pai, de ce trebuia sa iti vina menstruatia dupa 5 zile??
ultima menstruatie 6 martie; deci urm...6 aprilie sa spunem.
suntem in 16 martie; de ce trebuie sa vina acum menstruatia??
Dupa 5 zile de la administrarea postinor este posibil sa apara o sangerare, numita spotting, care de multe ori este confundata cu menstruatia; insa nu este un must. Poate sa apara, sau poate sa nu apara.
ultima menstruatie 6 martie; deci urm...6 aprilie sa spunem.
suntem in 16 martie; de ce trebuie sa vina acum menstruatia??
Dupa 5 zile de la administrarea postinor este posibil sa apara o sangerare, numita spotting, care de multe ori este confundata cu menstruatia; insa nu este un must. Poate sa apara, sau poate sa nu apara.
Am inteles, dar mie nu mi-a aparut chiar nimic, nici macar putine sangerari de aceea sunt speriata.stiam ca ar trebui in curs de 7 zile sa apara ceva si aia tot astept.deci sa stau linistita? Multumesc pentru raspunsul precedent
Nu e un must acea sangerare. Deci, da, stai linistita.
La 3 saptamani de la contactul cu risc, deci de cand ai luat postinor, poti face un test de sarcina - pentru siguranta ta.
La 3 saptamani de la contactul cu risc, deci de cand ai luat postinor, poti face un test de sarcina - pentru siguranta ta.
Multumesc, pentru raspuns...sunt mai linistita acum!
Au trecut 12 zile decand am luat escapelle si inca nu mi-a aparut nici o sangerare. In schimb am greturi cateodata si acum dupa 12 zile si dureri de burta. Pastila am luat-o la 12 ore de la contact. Aceste simtome pot fi de la o sarcina?
avi,
1. simptomele nu apar atat de devreme;
2. fa un test de sarcina la 3 saptamani de cand ai luat escapelle; deci de cand ai avut contactul cu risc;
3. daca ai luat escapelle corect, in mod normal si-a facut efectul si asteapta menstruatia la timpul ei - nu la 5 sau 10 zile dupa ce ai luat escapelle, si nici la 12 zile; ci atunci cand trebuia ea normal sa apara;
1. simptomele nu apar atat de devreme;
2. fa un test de sarcina la 3 saptamani de cand ai luat escapelle; deci de cand ai avut contactul cu risc;
3. daca ai luat escapelle corect, in mod normal si-a facut efectul si asteapta menstruatia la timpul ei - nu la 5 sau 10 zile dupa ce ai luat escapelle, si nici la 12 zile; ci atunci cand trebuia ea normal sa apara;
Si inca o intrebare. In ce cantitati luate afecteaza efectul pastilei : greph si sunatoarea ?
sunatoare si greph scade protectia pilulei orale combinate (deci acele anticonceptionale luate lunar).
avand in vedere ca tu ai luat escapelle; acesta pilula de a doua zi se absoarbe in organism in 4-6 ore;
daca in aceste 4-6 ore nu ai baut ceai de sunatoare si nu ai mancat greph, e ok:)
sunatoare ceai baut zilnic, cel putin o cana, si greph mancat 1 fruct intreg cel putin scade eficienta pilulei; dar mai exista si exceptii.am avut o pacienta care a mancat o luna de zile in fiecare seara pomelo (greph) si a luat ac si protectia pilulei s-a pastrat ;)
avand in vedere ca tu ai luat escapelle; acesta pilula de a doua zi se absoarbe in organism in 4-6 ore;
daca in aceste 4-6 ore nu ai baut ceai de sunatoare si nu ai mancat greph, e ok:)
sunatoare ceai baut zilnic, cel putin o cana, si greph mancat 1 fruct intreg cel putin scade eficienta pilulei; dar mai exista si exceptii.am avut o pacienta care a mancat o luna de zile in fiecare seara pomelo (greph) si a luat ac si protectia pilulei s-a pastrat ;)
Buna seara am o problema urgenta.pe data de 7 spre 8 04 2012 s-a produs primul act sexual in care s-a rupt prezervativul, iar la 20 de ore dupa ea a luat prima pastila din postinor 2, iar dupa 14 ore a luat adoua totul bine pana aici dar ca sa fie problema mai grea este ca dupa 10 ore de la administrarea pilulei a doua s-a mai produs o data nenorocirea SI CA Sa finalizez cu briooo am nevoie de un raspuns pana maine la ora 12:30 pentru ca se fac 72 de ore de la al doilea act
VA ROG FRUMOS SA IMI RASPUNDETI CAT DE REPEDE POSIBIL PENTRU A NU IESI DIN PERIOADA IN CARE SE MAI POATE FACE CEVA
P.S. 1VA ROG EXPLICATI-MI CUM FUCTIONEAZA ACEASTA PASTILA MINUNE
2 VA ROG SA IMI SPUNETI CA SE INTAMPLA DACA O FEMEIE I-A DOUA PASTILE UNA DUPA ALTA.
VA MULTUMESC FRUMOS
VA ROG FRUMOS SA IMI RASPUNDETI CAT DE REPEDE POSIBIL PENTRU A NU IESI DIN PERIOADA IN CARE SE MAI POATE FACE CEVA
P.S. 1VA ROG EXPLICATI-MI CUM FUCTIONEAZA ACEASTA PASTILA MINUNE
2 VA ROG SA IMI SPUNETI CA SE INTAMPLA DACA O FEMEIE I-A DOUA PASTILE UNA DUPA ALTA.
VA MULTUMESC FRUMOS
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5prezervativ rupt, contraceptie de urgenta... ce risc exista?
- 2sarcina sau nu?
- 4sangerare postinor...necesara?
- 3pot ramane gravita?
- 0oare sunt insarcinata?
- 9sunt sau nu insarcinata?:-S un raspuns urgent!
- 9Am nevoie de sfatul dumneavoastra, va rog!
- 5Va rog frumos sa imi raspundeti! Exista vreo sansa sa ramana insarcinata?
- 7Un raspuns cat mai urgent va rog: e insarcinata?
- 10menstruatie
- 4Nidatie sau sangerare postinor?
- 3Sarcina sau dereglare hormonala?
- 8Sarcina sau dereglare menstruala?
- 0As putea fii insarcinata ?
- 6Sunt insarcinata?
- 1Pot fi insarcinata ?
- 0Ajutati-ma: prezervativ rupt
- 4Sunt sanse de sarcina?
- 0Ajutor, va rog, sarcina???
- 0Pot fi insarcinata?
Mai multe informații despre: Intarzierea ciclului menstrual sunt insarcinata? postinor prezervativul rupt