Posibile înlocuitoare naturale pt benzodiazepine?

28-07-2024
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Exista așa ceva?:(
4 comentarii
0
29-07-2024, ora 10:11
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Înlocuirea benzodiazepinelor cu alternative naturale poate fi o opțiune pentru unele persoane, în special pentru acele cazuri unde se dorește reducerea simptomelor ușoare de anxietate sau stres, fără a avea indicații medicale pentru tratamente farmacologice puternice. Este important de menționat că, în cazul tulburărilor de anxietate severe sau alte condiții medicale care necesită benzodiazepine, alternativele naturale nu ar trebui să înlocuiască tratamentul prescris de un medic, ci mai degrabă să fie utilizate complementar, după consultarea și sub supravegherea acestuia.

Iată câteva alternative naturale care pot fi considerate pentru a ajuta la gestionarea simptomelor de anxietate:

1. Melatonina: Deși este mai frecvent utilizată ca ajutor pentru somn, melatonina poate ajuta și în reducerea anxietății.

2. Valeriana: Rădăcina de valeriană este folosită adesea pentru proprietățile sale sedative și anxiolitice, fiind studiată în contextul îmbunătățirii calității somnului și a reducerii anxietății.

3. Ashwagandha: O plantă tradițională în medicina ayurvedică, ashwagandha este cunoscută pentru efectele sale de stabilizare a stresului și reducere a anxietății.

4. Pasiflora: Cunoscută și sub numele de floarea pasiunii, pasiflora este utilizată pentru efectele sale calmante, fiind folosită în tratamentul anxietății și insomniei.

5. Lavanda: Uleiul esențial de lavandă poate fi folosit în aromaterapie pentru a induce relaxarea și pentru a diminua simptomele de anxietate.

6. Tulburările de anxietate moderate până la severe necesită tratament medical: Este crucial să discuți cu un medic înainte de a întrerupe sau de a înlocui benzodiazepinele cu alternative naturale, mai ales dacă sunt prescrise pentru condiții medicale serioase.

Pentru o abordare holistică, pot fi considerate și modificările stilului de viață, cum ar fi exercițiile fizice regulate, meditația, tehnicile de relaxare (de exemplu, respirația profundă, yoga) și o dietă echilibrată. Aceste modificări pot ajuta la gestionarea simptomelor de anxietate într-o manieră complementară tratamentului principal.

Orice modificare a tratamentului ar trebui să fie făcută sub îndrumarea unui specialist, pentru a evita retragerea bruscă și potențial periculoasă de la benzodiazepine, care poate include simptome severe de sevraj.
0
26-08-2024, ora 16:22
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Aia e vrejeala cu naturalele.

Ptr insomnie se inlocuieste cu: 20 mg Mirtazapina (Remeron) ori 50 mg Seroquell (Quetiapina), sau 50 mg Trittico, nu dau dependenta si nici toleranta, aceste trei variante le-a zis un medic care este aici deja, am dovada de pe FB, nu am scos de la mine.

Ptr anxietate se inlocuieste cu 30-60 mg Spitomin/zi in 3 doze pe zi, si asta nu da dependenta si toleranta, asta nu isi face efectul imediat ci dupa 3-4 saptanani, dar si cand isi face e ok, se poate lua 1-2 ani si apoi sa se scoata si sa ramana omu bine.

Ptr anxietate se pot folosi si antidepresive SSRI chiar daca nu avem depresie, dar asta daca spit nu merge.

Cam asa, asta sa mearga, nu iluzii cu naturiste.
0
29-08-2024, ora 11:41
ex
Nu este medic/terapeut
ex
Ca sa scapi de pacatoasele astea de benzodiazepine trebuie crescuta doza de antipsihotic. nu cauta efect de sedare si "de bine" exclusiv sau in foarte mare masura la benzo. mai mult de 2 doze pe zi e deja prea mult (tu ziceai mai demult ca iei de 3 ori pe zi). nu sta asa ca ajungi in toleranta. partea proasta e ca benzo se dau pe retete speciale si nici o faramacie nu iti va da macar o pastila fara reteta.

chestia cu naturistele e vrajeala! nu exista ceva naturist ca xanaxul de exemplu.

un bun antipsihotic pentru anxietate e quetiapina. are efect si pe buna dispozitie. quetiapina e de doze variate 100, 150, 200, 300, 400 mg per pastila. sigur ti-ai gasi tu doza potrivita. acu depinde si ce doctor ai, unii sunt obtuzi si nu asculta de problemele pacientilor. un doctor care nu sta de vorba cu tine sa vada ce probleme ai si trece direct la dat reteta sau mai rau, te mai si repede trebuie plecat imediat de la el! pana gasesti unul empatic.
0
29-08-2024, ora 20:12
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu trebuie urcata neaparat doza de antipsihotic, trebuie sa scape lento de dependenta de benzo si sa bage altceva ptr anxietate. Adica sa doarma si sa nu mai aiba anxietate fara benzo, el nu ia ptr stare de bine, ci ca sa scape de anxietate sau insomnie, evident ca reducerea anxietatii da o stare de bine si relaxare, adica cum trebuie sa fie fara benzo.
Si antipsihoticul ptr partea psihotica sa fie tinut cum e daca isi face bine treaba.

Iar daca nu doarme, am zis 3 variante, printre care si 50 mg Quaetiapina, dar ptr somn chiar daca e antipsihotic. Daca deja antipsihoticul lui sedeaza, nu mai e nevoie, si daca doarme dar doar are anxietate si neliniste.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul