Xanax oarecum ocazional

17-10-2024
Marius000
Nu este medic/terapeut
Marius000
Bună ziua, începând de prin septembrie am început să iau la nevoie jumate de pastilă de xanax de 0, 25..la indicația medicului bineînțeles..mă simt bine cu zoloft care e în combinație..în schimb îmi este teamă de dependența..nu îl iau zilnic, iau o zi da una nu, o zi da două nu, două da una nu și așa mai departe
Cam în cat timp se instalează dependența ?
Am mai luat acum 17 ani și luam două pe zi de o, 5 vreo jumătate de an și apoi le-am oprit brusc..nu prea am avut nimic..dar acum fiind mai mare deja știu despre dependența și etc..atunci eram doar un puști
6 comentarii
0
17-10-2024, ora 11:34
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua,

Este firesc să aveți îngrijorări legate de posibilitatea dezvoltării unei dependențe atunci când luați medicamente precum Xanax (alprazolam). Benzodiazepinele, cum este Xanax, pot prezenta un risc de dependență, mai ales dacă sunt utilizate pe termen lung sau în doze mai mari. Factori precum doza, frecvența administrării și diferențele individuale pot influența modul în care se dezvoltă dependența.

Având în vedere că luați o doză mică și nu zilnic, este important să discutați aceste preocupări cu medicul dumneavoastră. El vă poate oferi informații și sfaturi personalizate, asigurându-se că tratamentul este gestionat în siguranță.

Este bine că sunteți atent la utilizarea medicamentelor și vă încurajez să continuați să comunicați deschis cu profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății.
0
18-10-2024, ora 13:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poti sa iei la nevoie jumatate de Xanax. Nu da dependenta la o doza asa mica, ocazional.
0
20-10-2024, ora 16:55
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Xanax-ul poate să dea dependență. Dar dumneavoastră luați Xanax rar (la două zile), astfel că concentrațiile de Xanax din organism au timp să scadă, de la o doză la alta.

Xanax ajută la anxietate. Zoloftul ajută și la depresie și la anxietate. Cu toate acestea, în prima lună de administrare, Zoloftul poate, câteodată, să crească anxietatea, de aceea se poate da la început împreună cu Xanax (sau cu alt medicament asemănător).
După prima lună sau două de tratament, s-ar putea să nu mai aveți nevoie Xanax (sau să aveți mai puțină nevoie).

Dacă sunteți o femeie de vârstă fertilă, probabil știți că Xanax-ul este contraindicat în sarcină - vorbiți cu medicul dacă aveți în vedere o sarcină (se poate întrerupe, se înlocuiește cu alt medicament din aceeași clasă etc.).

Probabil, pe termen mai lung, s-ar putea să luați doar Zoloft, iar Xanax rar, doar la nevoie.
NU luați medicamente din proprie inițiativă!
Vorbiți cu medicul, vă poate ajusta dozele în funcție de cum vă simțiți.

Multă sănătate!

Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
20-10-2024, ora 19:44
Marius000
Nu este medic/terapeut
Marius000
Zoloft iau de 25 de ani..cu întreruperi..dar cam 80 la sută din această perioadă l-am luat
0
20-10-2024, ora 20:55
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Am înțeles. Atunci probabil vă indică Xanax doar în perioadele când efectul lui Zoloft nu este suficient.

Desigur, NU consumați alcool împreună cu Xanax, efectele lor se adună.

Dumneavoastră luați doze mici și luați rar. Xanax se elimină bine prin rinichi, cât timp rinichii sunt OK (toate șansele că așa este în cazul dumneavoastră).
0
21-10-2024, ora 08:31
Marius000
Nu este medic/terapeut
Marius000
Mulțumesc..am luat zoloft 50 de mg până acum 3 săptămâni..apoi mi-a mărit doza..revenise stările după o perioadă de stres..acum probabil trebuie să aștept să își facă efectul într-o doză mai mare..100 cum am acum..probabil va dura perioada aceea ca și cum încep tratamentul de la capăt..
Vă mulțumesc pentru răspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicament prescris pe larg pentru tulburările de panică s-a dovedit a fi mai puțin eficient decât s-a crezut inițial
  •