4 Psihiatri. 4 diagnostice. 4 tratamente. Vreau sa pun capăt.
Totul a inceput in 2015 cu un atac de panica ce m-a trimis la UPU (suspecta de infarct la 23 ani), si mi-au facut bilet pentru consult psihiatrie.
Medicul 1 - tulburare depresiva recurenta severa. Agorafobie. 1 coaxil + 2 mg xanax pe zi.
Am renuntat dupa o luna din cauza cosmarurilor si palpitatiilor si eczemelor si am ramas cu 2mg xanax zilnic.
Medicul 2 - tulburare anxioasa. 200mg sertralina zilnic si 4mg xanax zilnic.. (am avut doliu major in familie si eram in pericol).. 4 luni mi-au fost sterse din memorie. Dormeam 18 ore pe zi.
Medicul 3 - TUlburare anxioasa cu episoade depresive. CYmbalta si 4mg xanax pe zi. Am renuntat la cymbalta dupa a 3a zi pentru ca am capatat tensiune oculara si migrene.
Tot eram pe xanax si dupa un an am ajuns la alt medic in pragul sinuciderii.
Medicul 4 - episod depresiv sever. 10mg cipralex + 1 mg xanax + 0.5 rivotril + 1 imovane.
De un an si 8 luni am urcat la 20mg cipralex si am scos xanaxul cu 1.5 rivo si usoare manifestari de sevraj, +spitomin si imovane.
Acum am decis sa ma las de benzodiazepine. Am citit metoda Ashton ca sa nu raman cu sechele, asa ca deocamdata iau 20mg cipralex 3*10mg spitomin 5mg diazepam si seara imovane.
Totul bine si frumos. Dorm bine. Zero depresie. Zero panica. Zero ganduri de autovatamare. Singurul lucru foarte deranjant este ca iau la 8 dimineata cipralexul si la 11 mi se rupe filmul si dorm de la 11 la 14-15 (cu toate ca noaptea dorm 8-9 ore calitativ.) Efectiv mi se rupe filmul.
Ce e de facut? Gandul meu initial a fost sa ma inchid in concediu in casa 2 saptamani fara pastile si sa trec prin cea mai urata parte a sevrajului (singurul adjuvant fiind uleiul si ceaiul CBD) insa dupa destula documentatie, am vazut ca se moare de la sevrajul benzodiazepinelor si alcoolului mai ceva decat la heroina.
Planul 2 este sa cer prozac si sa continui doar cu prozac si diazepam si sa le titrez in 300ml lichid timp de 300 de zile cu metoda Ashton.
Multumesc.
Medicul 1 - tulburare depresiva recurenta severa. Agorafobie. 1 coaxil + 2 mg xanax pe zi.
Am renuntat dupa o luna din cauza cosmarurilor si palpitatiilor si eczemelor si am ramas cu 2mg xanax zilnic.
Medicul 2 - tulburare anxioasa. 200mg sertralina zilnic si 4mg xanax zilnic.. (am avut doliu major in familie si eram in pericol).. 4 luni mi-au fost sterse din memorie. Dormeam 18 ore pe zi.
Medicul 3 - TUlburare anxioasa cu episoade depresive. CYmbalta si 4mg xanax pe zi. Am renuntat la cymbalta dupa a 3a zi pentru ca am capatat tensiune oculara si migrene.
Tot eram pe xanax si dupa un an am ajuns la alt medic in pragul sinuciderii.
Medicul 4 - episod depresiv sever. 10mg cipralex + 1 mg xanax + 0.5 rivotril + 1 imovane.
De un an si 8 luni am urcat la 20mg cipralex si am scos xanaxul cu 1.5 rivo si usoare manifestari de sevraj, +spitomin si imovane.
Acum am decis sa ma las de benzodiazepine. Am citit metoda Ashton ca sa nu raman cu sechele, asa ca deocamdata iau 20mg cipralex 3*10mg spitomin 5mg diazepam si seara imovane.
Totul bine si frumos. Dorm bine. Zero depresie. Zero panica. Zero ganduri de autovatamare. Singurul lucru foarte deranjant este ca iau la 8 dimineata cipralexul si la 11 mi se rupe filmul si dorm de la 11 la 14-15 (cu toate ca noaptea dorm 8-9 ore calitativ.) Efectiv mi se rupe filmul.
Ce e de facut? Gandul meu initial a fost sa ma inchid in concediu in casa 2 saptamani fara pastile si sa trec prin cea mai urata parte a sevrajului (singurul adjuvant fiind uleiul si ceaiul CBD) insa dupa destula documentatie, am vazut ca se moare de la sevrajul benzodiazepinelor si alcoolului mai ceva decat la heroina.
Planul 2 este sa cer prozac si sa continui doar cu prozac si diazepam si sa le titrez in 300ml lichid timp de 300 de zile cu metoda Ashton.
Multumesc.
3 comentarii
Mergi la un psihiatru competent sa faca o schema de reducere, e un timp prea scurt ca sa le reduci pe toate.
Cu benzourile nu e de joaca, insa nici imposibil sa treci peste, am un prieten care a luat un mg de xanax/zi timp de 10 ani si nu a patit nimic.
Dar toate lucrurile astea variaza, plus ca si SSRIurile dau dependenta si sevraje nasoale.
Cu benzourile nu e de joaca, insa nici imposibil sa treci peste, am un prieten care a luat un mg de xanax/zi timp de 10 ani si nu a patit nimic.
Dar toate lucrurile astea variaza, plus ca si SSRIurile dau dependenta si sevraje nasoale.
Metoda ashton consta in reducerea din 2 in 2 saptamani cu 5-10% din doza in functie de cat suporta pacientul, sau titrarea lichida a medicamentului cu reducerea a cate 0.03% din doza zilnic ceea ce ar insemna ca in 10 luni sa ajung la 0 benzo.
Pe 5 am programare pt reinnoire reteta si voi discuta.
Ieri de exemplu am luat doar cipralex, 2 spitomin si seara imovane. Nu am mai luat diazepam si sunt super oki deocamdata.. dar in conditia in care timpul de injumatatire al diazepamului in organism este cuprins intre 20 si 60 de ore.
Pe 5 am programare pt reinnoire reteta si voi discuta.
Ieri de exemplu am luat doar cipralex, 2 spitomin si seara imovane. Nu am mai luat diazepam si sunt super oki deocamdata.. dar in conditia in care timpul de injumatatire al diazepamului in organism este cuprins intre 20 si 60 de ore.
Te obisnuiesti cu asta si dormi intre 11 si 15, aia e, daca in rest esti bine, ca sa te duci la alt medic, alt tratament, te zapacesti de cap.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 283atacurile de panica
- 5ma panichez repede... cum o controlez?
- 8Prozac (Fluoxetina) - parca nu mai sunt eu
- 9atacuri de panica..stare de frica
- 6sotia mea sufera de anxietate, atacuri de panica.. recomandare psiholog bun in Galati
- 15atacul de panica si glanda tiroida
- 31Cipralex, cat de bun este?
- 3atac de panica!
- 2durere de stomac cu atac de panica
- 1oare din cauza stresului sau din cauza tigarilor??motiv d ingrijorare...
- 0Atac de panica sau hipocalcemie
- 24Ameteala, presiune in partea de sus a capului, oboseala, anxietate
- 20Sunt din nou aici cu o veche problema...
- 6Atacuri de panica anxietate depresie
- 8Posibil preinfarct?
- 1Nu mai pot sa mănânc decât foarte putin
- 4Am 19 ani si cred ca as putea face infarct miocardic
- 4Fobie sociala
- 1Sagetaturi si senzatie de amorteala
- 2Efecte adverse anxiar + cipralex
Mai multe informații despre: Atacurile de panica dependenta de benzodiazepine benzodiazepine
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: