ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

4 Psihiatri. 4 diagnostice. 4 tratamente. Vreau sa pun capăt.

01-10-2021
Hazel22
Nu este medic/terapeut
Hazel22
Totul a inceput in 2015 cu un atac de panica ce m-a trimis la UPU (suspecta de infarct la 23 ani), si mi-au facut bilet pentru consult psihiatrie.

Medicul 1 - tulburare depresiva recurenta severa. Agorafobie. 1 coaxil + 2 mg xanax pe zi.
Am renuntat dupa o luna din cauza cosmarurilor si palpitatiilor si eczemelor si am ramas cu 2mg xanax zilnic.

Medicul 2 - tulburare anxioasa. 200mg sertralina zilnic si 4mg xanax zilnic.. (am avut doliu major in familie si eram in pericol).. 4 luni mi-au fost sterse din memorie. Dormeam 18 ore pe zi.

Medicul 3 - TUlburare anxioasa cu episoade depresive. CYmbalta si 4mg xanax pe zi. Am renuntat la cymbalta dupa a 3a zi pentru ca am capatat tensiune oculara si migrene.

Tot eram pe xanax si dupa un an am ajuns la alt medic in pragul sinuciderii.

Medicul 4 - episod depresiv sever. 10mg cipralex + 1 mg xanax + 0.5 rivotril + 1 imovane.

De un an si 8 luni am urcat la 20mg cipralex si am scos xanaxul cu 1.5 rivo si usoare manifestari de sevraj, +spitomin si imovane.

Acum am decis sa ma las de benzodiazepine. Am citit metoda Ashton ca sa nu raman cu sechele, asa ca deocamdata iau 20mg cipralex 3*10mg spitomin 5mg diazepam si seara imovane.

Totul bine si frumos. Dorm bine. Zero depresie. Zero panica. Zero ganduri de autovatamare. Singurul lucru foarte deranjant este ca iau la 8 dimineata cipralexul si la 11 mi se rupe filmul si dorm de la 11 la 14-15 (cu toate ca noaptea dorm 8-9 ore calitativ.) Efectiv mi se rupe filmul.

Ce e de facut? Gandul meu initial a fost sa ma inchid in concediu in casa 2 saptamani fara pastile si sa trec prin cea mai urata parte a sevrajului (singurul adjuvant fiind uleiul si ceaiul CBD) insa dupa destula documentatie, am vazut ca se moare de la sevrajul benzodiazepinelor si alcoolului mai ceva decat la heroina.

Planul 2 este sa cer prozac si sa continui doar cu prozac si diazepam si sa le titrez in 300ml lichid timp de 300 de zile cu metoda Ashton.

Multumesc.
3 comentarii
3
02-10-2021, ora 05:49
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Mergi la un psihiatru competent sa faca o schema de reducere, e un timp prea scurt ca sa le reduci pe toate.

Cu benzourile nu e de joaca, insa nici imposibil sa treci peste, am un prieten care a luat un mg de xanax/zi timp de 10 ani si nu a patit nimic.
Dar toate lucrurile astea variaza, plus ca si SSRIurile dau dependenta si sevraje nasoale.
1
02-10-2021, ora 10:32
Hazel22
Nu este medic/terapeut
Hazel22
Metoda ashton consta in reducerea din 2 in 2 saptamani cu 5-10% din doza in functie de cat suporta pacientul, sau titrarea lichida a medicamentului cu reducerea a cate 0.03% din doza zilnic ceea ce ar insemna ca in 10 luni sa ajung la 0 benzo.

Pe 5 am programare pt reinnoire reteta si voi discuta.

Ieri de exemplu am luat doar cipralex, 2 spitomin si seara imovane. Nu am mai luat diazepam si sunt super oki deocamdata.. dar in conditia in care timpul de injumatatire al diazepamului in organism este cuprins intre 20 si 60 de ore.
1
03-10-2021, ora 00:49
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Te obisnuiesti cu asta si dormi intre 11 si 15, aia e, daca in rest esti bine, ca sa te duci la alt medic, alt tratament, te zapacesti de cap.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Xanax - medicamentul care pune viața tinerilor în pericol
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Tratamentul tulburărilor de somn cu benzodiazepine: tinerii prezintă un risc ridicat de supradoză
  • Medicament prescris pe larg pentru tulburările de panică s-a dovedit a fi mai puțin eficient decât s-a crezut inițial
  •