ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Dependenta benzodiazepine

13-01-2023
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Buna ziua, am o problema imensa sunt in toleranta la 4mg de rivotril atata mi-a scris doctorul psihiatru pentru insomnie...dar acuma au efect paradoxal tremur tot timpul, am atacuri de panica, agrofobie, insomnie groaznica, akatasie, depresie, toti medici spun ca trec in 2 saptamani nu este adevarat poate dura luni si ani cred ca mi-am distrus sistemul nervos central de tot.Simpt taieturi pe creier si un tinitus ingrozitor am avut mai demult depresie dar mi-a trecut..cu Brintellix acuma am incercat toate antidepresivele de pe piata toata ma agita si mai tare nu stiu cat mai rezist nici la munca nu mai pot merge mi-am dat demisia.
37 comentarii 12 Înainte ›
1
13-01-2023, ora 14:49
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Am incercat sa il reduc treptat dar tot mai rau imi este am fost si internat la spital mare lucru nu mi-au facut decat niste perfuzii si m-au externat cu o reteta de rivotril au zis ca nu am nimica.Nici cu seraquel sau zolpidem nu dorm tremur si mai tare de la ele.
2
13-01-2023, ora 16:42
360
Nu este medic/terapeut
360
bine ai venit in lumea junglei doctorilor. schimba dr pana gasesti unul care e mai breaz la minte. pana atunci, vezi daca poti merge la dr de fam cu ultima scrisoare medicala primita de la dr psihiatru. dr de fam in baza acelei scrisori ar trebui sa poata sa-ti prescrie rivotril 3-6 luni, pana gasesti un dr psihiatru normal la cap
1
13-01-2023, ora 17:32
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Nu il mai pot lua ma agita si mai tare
1
13-01-2023, ora 17:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Gerodorm ati incercat?
1
13-01-2023, ora 17:55
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Nu are legatura cu subiectul ce spun eu in continuare dar e de interes. Mi-a intrat indemnizatia de handicap accentuat azi in valoare de 674 lei reprezentand indemnizatie lunara 279*2= 558 plus 116 buget complementar. Nu trebuia sa iau si bugetul complementar de 2 ori astfel incat sa fie 790= indemnizatie ianuarie 2023 + a 13-a indemnizatie adica 395*2? La voi cei carora va intra banii pe card cum a fost, ati primi aceasta suma de 674 sau suma de 790 lei?

Multumesc de eventualele raspunsuri.
1
13-01-2023, ora 18:10
360
Nu este medic/terapeut
360
am crezut ca incerci sa reduci rivotril, si ca ai simptomele descrise din pricina reducerii.
ceva lipseste din ce spui... nu inteleg cum adica iei rivotril, , ii spui dr ca simti taieturi pe creier de la rivotril, iar dr in raspuns iti spune ca trece "durerea" dupa 2 saptamani. n-are logica. asta e ceva ce ti-ar spune cand esti la inceput de tratament sau cand scoti medicamentul, iar tu ai spus ca esti de o perioada mai lunga de timp pe rivotril, prin mesajul "sunt in toleranta". ceva nu ne spui... de cat timp iei rivotril ?
1
13-01-2023, ora 18:14
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
De 6 luni ca trece sevrajul si nu ii durere de cap sunt toate simptomele de mai sus acatasia ma omoara.
1
13-01-2023, ora 18:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ usb

E bine cat ai primit. Asa au anuntat de la inceput ca vor da. Asa iau toti.
1
13-01-2023, ora 18:15
360
Nu este medic/terapeut
360
cum te simteai la inceput de tratament cu rivotril si ce doza ai luat la inceput ? mai iei alte medicamente ?
1
13-01-2023, ora 18:19
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Clara orice i-au din categoaria benzo somnifere nu mai merge am toleranta prea mare.
Zolpidem, Gerodorm, Imoane, Diazepam, Loraperam, nimica nu mai merge.Am incercat si seraquel, Rispen, Olanzapina in doze mici cu nimica nu mai adorm
1
13-01-2023, ora 18:21
360
Nu este medic/terapeut
360
ce doza de olanzapina ai luat si in combinatie cu ce medicamente ?
1
13-01-2023, ora 18:22
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Multumesc Clara.
1
13-01-2023, ora 18:25
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Am incercat in trecut toate antidepresivele de pe piata mi-a trecut depresia cu Vortioxetina e din afara Trintellix se numeste am inceput cu 0.5 dar, dr mi-a tot crescut doza mi-a fost bine la inceput pana am dat in toleranta.parca am o depresie agitata eu nu am mai vazut pe nimeni pe forum cu asa simptome.
Chiar nu mai stiu ce sa fac am slabit 15 kg.
Olanzapina 5mg da nu sunt bipolar sau schizo mie frig tot timpul ma nenorocit acest drog
1
13-01-2023, ora 18:43
360
Nu este medic/terapeut
360
motivele pt toleranta la antidepresive sunt: simptome de stres crescute, alte probleme de sanatate care declanseaza care agraveaza depresia (cum ar fi hipotiroidismul - deci trebuie facute investigatii medicale, daca nu ati facut inca), boala bipolara nediagnosticata (care poate fi mascata intr-o oarecare masura de medicamente in cazul in care nu e grava.

ati exclus IMPREUNA CU DR toate aceste variante de care am scris ?
1
13-01-2023, ora 18:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ murariuu

Incearca si terapia Bowen. Am auzit pe cineva ca a scapat de insomnie cu asta.
1
13-01-2023, ora 19:07
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Xtreme da cum am mentionat am fost internat si in spital.
Nu am nimica fizic tiroida rmn doplere toate la zi
2
13-01-2023, ora 19:12
360
Nu este medic/terapeut
360
starile de frig nu sunt de la medicament, ci de la stres.
mie imi rezulta ca aveti o problema mare cu stresul. asta e ruta pe care v-as recomanda-o s-o investigati. fie cum ati spus, nu isi fac medicamentele efectul, fie luati o doza prea mica de medicamente sau incorecta (poate e mai corect spus)

e foarte ciudat ca dr v-a prescris 4mg rivotril... normal era sa va prescrie o alta combinatie mai puternica de medicamente

ca recomandari suplimentare, poate ar trebi schimbata dieta. m-as uita si in directia asta. posibil sa aveti alergii alimentare care sa va declanseze problemele acestea de stres. puteti incerca sa excludeti pe o perioada de 6 saptamani glutenul (toate cerealele posibile, inclusiv ovazul, orezul... stiu de ce va zic...) si lactatele. eventual consultati un nutritionist daca nu aveti experienta cu alimentatia corecta
1
13-01-2023, ora 19:34
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Mi-a scris initial 0.5 dar a tot crescut doza cum isi pierdea din efect.
Dupa cate am vorbit cu dr acuma de 10 min a zis ca imi este foarte sensibil sistemul nervos central si daca mai adaug ceva ca un ad care la inceput provoaca anxietate nu este bine.
Si mi-a inchis telefonul incredibil.
2
13-01-2023, ora 19:43
360
Nu este medic/terapeut
360
alte simptome, pe langa cele descrise, mai aveti ? dureri articulare spre ex... etc
e clar ca trebuie sa vorbiti cu alt dr psihiatru...
1
13-01-2023, ora 20:28
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Nu am dureri numai aia mi-ar mai lipsi.nu am destule.adevarul ii ca medici nu stiu sa scoata pacienti de pe benzouri...sunt otravuri curate.si cu antidepresivele 4 ani m-am chinuit si tot nu ajuta cu depresia si anxietatea.Iti blocheaza emotiile zero libido si cica efect secundar ca iti creste anxietatea la inceput.
Nu ala ii efectul lor sa nu mai vorbesc de neuroleptice care efectiv iti calcifica si distrug creierul.
Teoria cu lipsa de seratonina a fost demontata la fel cu dopamina si norfadrenalina.adevarul ii ca nici un medic nu stie cum functioneaza aceste droguri...forumurile sunt pline gen benzobuddies si survivingandidepressant.Cum mi-am curat dieta de gluten zahar si mancare procesata mi-a trecut depresia rezistenta la tratament.
Nu mai merg la asa zis doctori psihiatrici ca nu sunt doctori.
3
13-01-2023, ora 22:43
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
murariuu, din pacate ai dreptate, majoritatea psihiatrilor sunt niste clovni care habar nu au cum functioneaza majoritatea medicamentelor pe care le scriu.

Mi se pare malpraxis sa prescrii rahaturile astea de benzouri fara sa ai un plan de scadere a dozei, in caz ca pacientul vrea sa se lase de ele. Si mai sunt si 4 mg, e o doza enorma.

Trebuie sa gasesti un medic competent sa iti faca o schema de reducere, alta solutie nu prea e.
1
14-01-2023, ora 23:53
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Fara un medic f bun cu care sa incerci sa rezolvi problema, nu ai nici o sansa. Degeaba pui problema aici, ca ai mai pus-o, si dupa cum se vede esti la fel.

Clara, el acuma are probleme de la Rivotril, nu are treaba cu insomnia neaparat. Trebe rezolvat tot cu ceva tratament, nu asa cu vrajeli, terapii si altele.

xtreme, a specificat ca a avur depresie dar i-a trecut, citeste atent sus mesajul.
" am avut mai demult depresie dar mi-a trecut..".
El a incercat AD-urile ca sa scape de simptomele sevrajului, nu ca ar mai avea depresie.
El si-a terminat sistemul nervos, deja asta nu mai e sevraj, e altceva.

AlbertRufus, planul de scadere nu e asa greu de facut, iei doza din ce in ce mai mica, eu dizolvam in apa, si cu seringa luam din ce in ce ai putin in trepte fine, nu era nevoie de medic ptr asta.
Daca luam 2 mg, dupa aia luam 1, 9, apoi 1, 8, etc, un o saptamana doua. Asta e, dureaza dar nu ai sevraj.
La el deja e alta, el deja s-a cam defectat de la ala, ca de mult are asta.

De ex dizolvam 2 mg in 20 ml apa.
Si per ml aveai 0, 1 mg, trageai cu seringa, puneai intr-un mic pahar cu apa si gata.
Culmea, unii medici nici nu-ti zic asta, ei reduc poate de la 2 mg la 1, 5, apoi la 1, etc. Unii iti zic, dar mai rar.
Ca asa daca tai din pastila nu faci in trepte f fine.
Sau iei de la 2 la 1, 8 daca vrei, sau la 1, 7, cum simti ca iti e bine, iei o saptamana fiecare doza.

Trebuie sa mai gandim putin si noi, nu sa ne bazam doar pe medici uneori.
De ex mie mi-a zis sa reduc de la 2 la 1 si sa iau asa 2 saptamani, apoi la 0, 5 si gata, nu a mers asa.
Era prea mare reducerea.
1
15-01-2023, ora 14:00
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
C-am asa e Ovi si ce am de facut?
Ce tratament cand SNC e praf
1
15-01-2023, ora 17:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Costy

El vrea sa renunte la Rivotril ca ii face rau. Dar are inca insomnia pentru care a luat tot ce e posibil.
Si probabil are si depresie pentru care iar a luat tot ce e posibil si nu i-a mers decat Brintellix care acum nu ii mai merge. Vad ca vrea sa ia si ad.
Nu psihiatrii sunt clovni ca au incercat sa il ajute cu tot ce e posibil pana acum ci el are rezistenta la tratament.
Am mai cunoscut cazuri. E foarte greu sa te chinui cu rezistenta la tratament. Tu insuti ai trecut prin asta.
Nu stiu despre acele cazuri decat ca au scapat de depresie cu doza uriasa de neuroleptic, gen 600, 800 mg Seroquel si un antidepresiv, lucru pe care i l-am mai spus cu mult timp in urma, cand a mai scris pe forum.
Daca nu dormi, starea se inrautateste. De aceea i-am specificat de cazul unei fete care s-a vindecat de insomnie cu terapia Bowen. Lucru pe care poate sa il incerce.
De scapat va scapa de Rivotril care ii face rau. Dar trebuie vindecata insomnia. El de asta e disperat. Nu stie ce sa mai ia pentru somn si pentru depresie. Ca le-a terminat pe toate.
1
15-01-2023, ora 17:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai exista un somnifer in Spania care se numeste Noctamid. Nu stiu daca poti sa il procuri sa il incerci.
Eu ma lupt cu insomnia de 7 ani. In prezent iau un sfert de Gerodorm, un Tiapridal si 1, 5 mg Melatonina ca sa dorm. Am luat si eu toate medicamentele posibile pentru somn.
1
15-01-2023, ora 17:55
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Am fost in spital Clara au zis ca nu am depresie ci sevraj
1
15-01-2023, ora 18:20
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Am fost in spital Clara au zis ca nu am depresie ci sevraj.
Clara este un fenomen numit kindle adica daca tot incerci accelasi antidepresiv nu mai functioneaza faci toleranta ca orice medicament si nu mai functioneaza ca inainte.si dr psihiatru din spital a zis categorig nu la un antidepresiv in sevraj de benzos ca ele agita la inceput si sistemul nervos meu nervos e praf.
600-800 de seraquel vrei sa ma omori?
Glumesc nu simpt depresie:)) stiu ca esti o doamna cu suflet bun ce ajuta oameni.
Mi-au dat in spitat 50mg de seraquel ma agitat si mai tare.Numai perfuzii mi-au dat cu b1, b6, b12, si piracitam sa ma curete dar stim ca benzourile nu merge asa am stat 7 zile in spital avem doctori competenti in Tg Mures profesori universitari in psihiatrie.
Mi-a spus clar prof Gabos ii sevraj da nu stiu ce sa iti fac ca ai toleranta prea mare.
1
15-01-2023, ora 18:23
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Nu exista rezistenta la tratament. E un mod de a spune asta din partea psihiatrilor, cand o dau in bara si baga placa asta ‘chipurile’ tratamentul dat de ei este bun, insa e vina pacientului ca nu raspunde la el.

De la sevrajul de benzodiazepine, pe langa ca e incredibil de neplacut, poti sa si mori. Sau sa ai crize epileptice, sa nu dormi cu zile si sa ai si niste sechele neurologice horror, tiut in urechi, lipsa de emotii, lipsa de placere si alte grozavii.

Si toate astea, fiindca unii doctori sunt prea prosti incat sa dea un tratament corespunzator pentru un om care are probleme si vine la ei sa il rezolve, in final urmand sa ii faca si mai rau. Si 4 mg e o doza imensa. Daca vedea ca nu merge, putea sa le schimbe, nu sa ii ridice doza ca un dobitoc ce e, ca dupaia e greu sa scapi de ele.

Si de asta sunt niste clovni. Ca habar n-au ce fac, te nenorocesc mai rau la cat de prosti sunt unii doctori.
1
15-01-2023, ora 18:32
murariuu
Nu este medic/terapeut
murariuu
Domnu Albert c-am asa este am un tinitus ingozitor apatie nu depresie mi-a spus clar dr in spital diferenta.
Emotinal bluting mie frica sa nu fac convulsi.
1
15-01-2023, ora 19:20
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Dap, mergeti la un psihiatru serios sa va faca o schema serioasa de reducere, nu trebuie sa stati asa.

Gabapentin ajuta cat de cat cu sevrajul dat de benzouri, sugerati daca e sa vi-l prescrie.

Imi pare ft rau ca treceti prin asta, dar se rezolva, trebuie sa aveti rabdare.
Adaugă un comentariu / răspuns
37 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicament prescris pe larg pentru tulburările de panică s-a dovedit a fi mai puțin eficient decât s-a crezut inițial
  •