Posibila infecție la măsea pusa

04-08-2017
Elena 234
Nu este medic/terapeut
Elena 234
Buna ziua! Sunt Elena si am 21 de ani.

In urma cu 5-6 ani am fost nevoită sa imi pun o coronița din semiportelan la una dintre masele din partea dreapta sus, sprijinita fiind de măseaua de lângă canin.

Acum câteva saptamani a început sa ma doară brusc zona respectiva (eu am presupus ca ar fi din cauza periuței electrice pe care am folosit-o peste lucrare putin mai mult intr-una dintre seri din neatenție si cumva as fi 'dezlipit' lucrarea). Durerea a ținut doar o seara.

Acum câteva zile a reapărut durerea, doar ca de data asta este mult mai puternica si mai persistenta. In plus, mi s-a umflat si gingia deasupra lucrării. Pe lângă asta, întreaga zona se simte ciudat, in sensul ca pulsează ca si cum ar exista o presiune in interior. Din cate am observat, acum sunt si niste spații între lucrare si gingie si ma gândesc ca ar putea sa fi intrat acolo niste resturi alimentare.

Problema este ca momentan sunt studenta in Anglia si nu pot ajunge in România decat in 2 saptamani, aici prețurile medicilor stomatologi fiind foarte mari.

Este posibil sa fi facut o infecție? Este posibil sa se agraveze in aceste 2 saptamani? Ar trebui sa merg la un medic stomatolog de aici mai curând? Sinceră sa fiu, ma îndoiesc ca as putea rezista 2 saptamani cu durerile astea. Am luat ibuprofen doza maxima si tot nu se simte nicio îmbunătățire, decat foarte putin aproximativ o ora după fiecare pastila după care durerea revine cu aceiași intensitate. Ce ar trebui sa fac in acesta privința?
4 comentarii
1
04-08-2017, ora 07:19
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, dupa cum descrieti durerea, poate fi o problema, o infectie la radacina unui dinte care sustine lucrarea. Retentia alimentare pe langa lucrarea se poate curata optim cu periute interdentare, superfloss, dus bucal, dar nu cred ca durerea este doar pe baza acestui lucru. O radiografie locala este necesara pentru a evalua situatia. Comprese reci pe obraz pot ajuta, dar mai ales tratament local in functie de radiografie. Multa sanatate!
1
04-08-2017, ora 08:26
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna dimineata,
recomandarea mea este sa faceti o radiografie de urgenta si sa mergeti la un stomatologo...daca nu va permiteti... luati ceva antibiotic recomandat de medic dar cu mentiunea ca acela nu va va ajuta prea mult decat sa nu se agreveze, solutia va fi tot tratamentul local la un medic stomatolog.
N eveti putea pune si aici radiografia daca vreti sau in privat.
O zi buna!
1
04-08-2017, ora 10:00
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
In situatia dvs un antibiotic ar fi indicat. Daca durerea nu cedeaza la calmante cu siguranta e o infectie.
0
05-08-2017, ora 02:20
Elena 234
Nu este medic/terapeut
Elena 234
Va mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri! Am început de astăzi antibioticul in speranța ca situația nu se va agrava pana cand reușesc sa ajung la un medic stomatolog si sa beneficiez de un tratament local.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: