Pierdere miros după răceală
Bună ziua! Acum 10 zile m-am pricopsit cu o răceală care s-a manifestat prin strănuturi dese și secreții nazale transparente/apoase!Gatul era un pic inflamat și rigid, motiv pentru care am folosit albastru de metilen și nu am suferit de dureri în gât! Pt răceală am luat parasinus, teraflu și biorinil(odată cu seara mi se infunda una dintre nări și rezolvarea era biorinil) ! Simptomele au ținut vreo patru zile, după care brusc AM RĂMAS FĂRĂ MIROS!
Panică totală, având în vedere și contextul în care ne aflăm(Corona virus)
Am încercat să-mi fac programare la câteva cabinete Orl din Sv, însă raspunsul a fost parca tras la indigo"După data de 15 mai"!
Din ziua cu pricina, mi-am administrat urmatorul tratament :
-sinupret-50pic/3 ori pe zi
-olinth pediatric( asta aveam în casă) 2-3 pufuri/zi - 3 zile
-am întrerupt olint și am folosit grip stop
-aerius 5 mg 1/zi de 3 zile
-antinevralgic sinus 2/zi de 2 zile
-inhalații cu ceai de busuioc și cimbru/zilnic
-2 picături de apa cu lămâie în nări/ ocazional
Din a treia zi au început sa apară îmbunătățiri, însă doar parțial!
Menționez că anterior declanșării anosmiei am folosit Coenzima q10 dual și vitamine Centrum, tratamentul cu coenzima oprindu-l de la primele simptome! Au trecut 6 zile, iar de ieri simt o stare de amețeală, lipsa capacității de concentrare!
Mulțumesc, o zi frumoasă!
Panică totală, având în vedere și contextul în care ne aflăm(Corona virus)
Am încercat să-mi fac programare la câteva cabinete Orl din Sv, însă raspunsul a fost parca tras la indigo"După data de 15 mai"!
Din ziua cu pricina, mi-am administrat urmatorul tratament :
-sinupret-50pic/3 ori pe zi
-olinth pediatric( asta aveam în casă) 2-3 pufuri/zi - 3 zile
-am întrerupt olint și am folosit grip stop
-aerius 5 mg 1/zi de 3 zile
-antinevralgic sinus 2/zi de 2 zile
-inhalații cu ceai de busuioc și cimbru/zilnic
-2 picături de apa cu lămâie în nări/ ocazional
Din a treia zi au început sa apară îmbunătățiri, însă doar parțial!
Menționez că anterior declanșării anosmiei am folosit Coenzima q10 dual și vitamine Centrum, tratamentul cu coenzima oprindu-l de la primele simptome! Au trecut 6 zile, iar de ieri simt o stare de amețeală, lipsa capacității de concentrare!
Mulțumesc, o zi frumoasă!
8 comentarii
disparitia mirosului... este unul din simtomele covid19
unica solutie este sa faceti testul...
unica solutie este sa faceti testul...
Am luat cumva și asta în calcul, însă nu prea am avut de unde lua virusul, contact având doar cu membrii familiei, iar ei nu au dezvoltat niciun simptom (și aici ma refer la copii, soț, bunica de 87 de ani și mama soacra 65 ani!
In cazul în care testul iese negativ, ce anume îmi recomandați să fac?Mulțumesc!
In cazul în care testul iese negativ, ce anume îmi recomandați să fac?Mulțumesc!
mai exista 2 posibilitati
1. Rinita alergica.. poate sa infunde nasul...si sa nu permita aerului sa ajunga la centrul olfactiv
in acest caz..se Renunta al Alimentele Alergene( Google)... Nasonex in nas si tamalis 2 pe zi de baut
2 problemele de circulatie cerebrala afcteaza centrii nervosi... aici deja se monitorizeaza tensiunea arteriala, KG..si Ficatul gras
se exclud toate garsimile animale..si se consuma foarte multe lichide pentru fluidificarea sangelui
1. Rinita alergica.. poate sa infunde nasul...si sa nu permita aerului sa ajunga la centrul olfactiv
in acest caz..se Renunta al Alimentele Alergene( Google)... Nasonex in nas si tamalis 2 pe zi de baut
2 problemele de circulatie cerebrala afcteaza centrii nervosi... aici deja se monitorizeaza tensiunea arteriala, KG..si Ficatul gras
se exclud toate garsimile animale..si se consuma foarte multe lichide pentru fluidificarea sangelui
Aceași poveste si la mn sa intamplat acum.12 zile dupa o raceala de cateva zile si dintr-o data am rămas fără miros si nici in momentul de față nu mi-a revenit sat un rasp de domnu doctor si de la aura
Domnu doctor daca se confirmă că este covid 19 în cat timp poate sa revina mirosu?adica mai revine mirosu si gustu la fel cum.a fost inainte sau sunt sanse sa nu mai revina deloc?
Mulțumesc d-le doctor pentru răspuns si recomandari! De azi am început tratamentul pt rinita alergică(nu cred ca-mi poate face rău în cazul în care nu am acest diagnostic, dar decât fie prea târziu, mai bine degeaba) și cu prima ocazie o să-mi fac o serie de analize și controale amănunțite (interne, gastro, orl)In ultima perioada am suferit și de niște palpitații la inima, tocmai din acest motiv am luat coenzima q10! Ma odihnesc puțin, sunt stresată, nervoasă și toate pe seama creșterii dinților mezinei familiei!
Testul de covid nu-l fac de frica internării în caz de pozitivare! Prefer sa ma izolez, sa iau masuri de protectie față de persoanele din jur, decat sa ajung internată în spitalul de la Suceava! Sănătate multă!
Testul de covid nu-l fac de frica internării în caz de pozitivare! Prefer sa ma izolez, sa iau masuri de protectie față de persoanele din jur, decat sa ajung internată în spitalul de la Suceava! Sănătate multă!
Câte zile ar trebui administrat tratamentul cu Nasonex și Tamalis?
Aura, poti sa îmi raspunzi te rog daca ti-a revenit mirosul? Si dupa cat timp ? Eu dupa o raceala am ramas fara gust si miros si deja e a treia zi si nu imi revine,
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6piedere gust si miros.. ce as putea face?
- 41In luna martie am avut o viroza dupa care am ramas fara miros
- 5revin cu rinita dobandita in sarcina
- 4pierdere partiala miros
- 5pierderea simtului olfactiv
- 3fara miros de vreo 7 ani
- 2Lipsa mirosului
- 3de aproape 5 luni nu prea simt mirosul, decat foarte putin
- 2nas infundat aproape complet, lipsa miros, mucus in gat..
- 1pierdere partiala miros - cauza neurologica, tratament
- 1Am o problema cu simtul mirosului, este foarte slabit
- 1Mi-am pierdut simturile si nu mai am deloc putere in degetele de la maini !!!
- 0Nu mai am miros
- 4Fara miros si gust
- 0Un sfat va rog, sunt foarte speriat
- 0Lipsa miros la 4 luni jumatate de la covid
- 9Lipsa miros, gust.
- 2Lipsa miros de câteva luni deși nu am avut covid
Mai multe informații despre: pierderea mirosului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: