sotia nu are miros
buna seara, sotia mea nu are miros deloc cand am intrebat-o zice ca de cand se stie nu are miros, singurul lucru pe care il stiu este ca la varsta de 3 ani a avut o raceala la plamani, as dori un sfat daca se poate
7 comentarii
un nerv Olfactiv ( sau orice alt nerv din organizm) Odata afectat.. nu se mai restabileste decat in primele 3-5 zile de la producerea afectiunii
0
12-01-2011, ora 01:42
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Stimate dle Parnea,
Mergeţi cu soţia dvs. la un medic orl-ist. Dacă medicul orl-ist nu va constata nicio problemă de ordin rinologic, în principal, ar fi indicat ca soţia dvs. să se adreseze unui medic neurolog.
Anosmia, sau starea patologică care constă în pierderea parţială sau totală a simţului mirosului - în cazul soţiei dvs. pierderea fiind totală, după cum aţi precizat dvs., poate fi produsă de o boală sistemică sau de o disfuncţie neurologică, printre altele, fapt pentru care soţiei dvs. i se vor recomanda analize medicale precum:
- hemoleucograma completă cu indici şi reticulocite;
- testul de toleranţă la glucoză;
- unii markeri endocrini, în special cei care evidenţiază profilul tiroidian;
- ciancobalamina, acidul folic şi piridoxina (vitamina B12, vitamina B9 (folatul) şi vitamina B6);
- transaminazele (ALAT/ASAT, GOT/GPT, GGT/GGPT), electroforeza proteinelor serice şi încă alte câteva analize cu specific hepatic;
- o tomografie computerizată şi/sau o electroencefalogramă (EEG).
_
Medicul neurolog este cel abilitat să recomande analizele pe care vi le-am enumerat mai sus, ca de altfel şi să pună un diagnostic şi să prescrie un tratament corespunzător, dacă va fi necesar.
_
NU vă recomand să ignoraţi anosmia soţiei dvs., de vreme ce ea poate ascunde probleme serioase - unele chiar asimptomatice un timp anume.
Consultaţi medicii recomandaţi, împreună cu soţia dvs., cât de curând posibil, pentru a investiga cauza care stă la baza lipsei sensibilităţii olfactive şi pentru a face primul pas în vederea tratării (dvs., prin consultarea medicilor respectivi, veţi face primul pas în vederea tratării problemei de sănătate a soţiei dvs.; soţia dvs. va face pasul al doilea, medicii consultaţi vor face pasul al treilea, iar Dumnezeu va face ultimul pas, dacă va dori, de vreme ce medicul tratează, dar numai Dumnezeu vindecă).
_
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Mergeţi cu soţia dvs. la un medic orl-ist. Dacă medicul orl-ist nu va constata nicio problemă de ordin rinologic, în principal, ar fi indicat ca soţia dvs. să se adreseze unui medic neurolog.
Anosmia, sau starea patologică care constă în pierderea parţială sau totală a simţului mirosului - în cazul soţiei dvs. pierderea fiind totală, după cum aţi precizat dvs., poate fi produsă de o boală sistemică sau de o disfuncţie neurologică, printre altele, fapt pentru care soţiei dvs. i se vor recomanda analize medicale precum:
- hemoleucograma completă cu indici şi reticulocite;
- testul de toleranţă la glucoză;
- unii markeri endocrini, în special cei care evidenţiază profilul tiroidian;
- ciancobalamina, acidul folic şi piridoxina (vitamina B12, vitamina B9 (folatul) şi vitamina B6);
- transaminazele (ALAT/ASAT, GOT/GPT, GGT/GGPT), electroforeza proteinelor serice şi încă alte câteva analize cu specific hepatic;
- o tomografie computerizată şi/sau o electroencefalogramă (EEG).
_
Medicul neurolog este cel abilitat să recomande analizele pe care vi le-am enumerat mai sus, ca de altfel şi să pună un diagnostic şi să prescrie un tratament corespunzător, dacă va fi necesar.
_
NU vă recomand să ignoraţi anosmia soţiei dvs., de vreme ce ea poate ascunde probleme serioase - unele chiar asimptomatice un timp anume.
Consultaţi medicii recomandaţi, împreună cu soţia dvs., cât de curând posibil, pentru a investiga cauza care stă la baza lipsei sensibilităţii olfactive şi pentru a face primul pas în vederea tratării (dvs., prin consultarea medicilor respectivi, veţi face primul pas în vederea tratării problemei de sănătate a soţiei dvs.; soţia dvs. va face pasul al doilea, medicii consultaţi vor face pasul al treilea, iar Dumnezeu va face ultimul pas, dacă va dori, de vreme ce medicul tratează, dar numai Dumnezeu vindecă).
_
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Buna.am o problema si as avea nevoie de ceva detalii.am 17 ani, in ultimele 2 luni am fost internata de doua ori la sectia de ORL..primul diagnostic a fost rinosinuzita, am facut tratament cu penicilina si a trecut...cel putin asa am crezut...dupa o saptamana durerile de cap au revenit, si am mers din nou la acelasi medic...in urma radiografiei mi s-a spus ca nu am sinusurile dezvoltate...m-am internat iar, am facut iar tratament cu antibiotic pe cale generala.Acum o saptamana am iesit din spital, insa au revenit durerile de cateva zile.Mentionez de asemenea ca am avut tulburari de vedere.As vrea o parere, ce ar trebui sa fac?
0
24-04-2012, ora 19:41
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Hristos a înviat!
Stimată dră marina mihaela, reconsultaţi un medic orl-ist, altul decât cel pe care l-aţi consultat până acum, şi mergeţi şi la un consult la un medic neurochirurg.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Stimată dră marina mihaela, reconsultaţi un medic orl-ist, altul decât cel pe care l-aţi consultat până acum, şi mergeţi şi la un consult la un medic neurochirurg.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
multumesc, o sa tin cont de sfatul dvs.
Un raspuns tarziu, dar sunt sigur ca va e de folos, deoarece sunt sigur ca pana la aceasta data nu ati rezolvat problema. Sfatul meu, apelati la un reflexolog bun pentru rezolvarea problemei. NUMAI ASA SE REZOLVA PROBLEMA DUMNEAVOASTRA, CU MULT SUCCES. Multa sanatate !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5tratament al vaginitei (?) de dupa antibiotice
- 5oare e hernie?
- 36Febra dupa pastile (a avut si infarct, pneumonie)
- 1pneumonie unilaterala
- 39aparat aerosoli
- 1Pneumopatie acuta
- 2pneumonie la nou nascuti
- 1pneumonie netratata la timp
- 4Lipsa mirosului si gustului o problema neurologica?
- 1Pneumonie acuta
- 7Am ramas fara miros si gust
- 1Mi-am pierdut simturile si nu mai am deloc putere in degetele de la maini !!!
- 0Colagenoza
- 1Pneumonie
- 2polipoza cronica
- 1Pneomonie grava?
- 4E posibil pneumonie?
- 4Fara miros si gust
- 2Hiposmie și Anosmie
Mai multe informații despre: Pneumonia pierderea mirosului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: