Lipsa mirosului de o luna jumatate
Buna ziua. Prietena mea a fost testata pozitiv de Sars cov-2 în urma cu o luna și jumătate, practic am fost contact direct cu ea. In urma autoizolarii în primele zile am constatat lipsa mirosului, urmata de lipsa gustului. Alte simptome nu am avut. In prezent, dupa o luna jumătate, gustul și a mai revenit în proporție de 85% estimativ(testat pe unele alimente mancate la inceput si in prezent), dar mirosul nu. Menționez ca nasul nu este infundat si nici măcar mirosul parfumului sau alcoolului medicinal nu l simt. Am tot cerut pareri, mi se spune sa mai aștept ca și va reveni, la farmacie mi s a spus ca nu exista vreun "tratament"...a început sa ma streseze. Am mai citit pe forum aici, nu am gasit sa tina asa mult..ce e de făcut în cazul asta? Am început sa mananc cat mai clean, regulat, cu o dieta unde sunt împărțiți bine macro/micronutrientii necesari corpului meu, suplimentez si cu vitamine, omega 3, ce ar trebui sa fac? Ceva analize? Ar trebui sa ma îngrijirez?
2 comentarii
Salut! Si eu am fost infectat cu covid si am mai bine de 5 luni de când nu am miros. In urma cu o lună am gasit un medic orl care mi-a prescris un tratament mai îndelungat, iar in ultimele zile am început sa simt unele mirosuri.Am înțeles că poate dura pana la un an să îți revină, dar dacă nu revine dupa un an e foarte posibil să rămână așa din păcate. Am deschis si eu un topic pe tema asta, daca vrei să il vezi. https://www.romedic.ro/forum/pierdere-miros-121261
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6De ce a disparut mirosul si ce pot face ca sa o ajut?
- 41In luna martie am avut o viroza dupa care am ramas fara miros
- 5revin cu rinita dobandita in sarcina
- 4Lipsa mirosului si gustului o problema neurologica?
- 2Lipsa mirosului
- 3de aproape 5 luni nu prea simt mirosul, decat foarte putin
- 5pierderea partiala a simtului gustativ si olfactiv
- 1Am o problema cu simtul mirosului, este foarte slabit
- 7Am ramas fara miros si gust
- 5Secretii si transpiratie urat mirositoare
- 0Nu mai am miros
- 2Pierderea gustului si a mirosului
- 4Probleme cu mirosul !
- 1Buna. Va rog sa îmi spună cineva daca sinuzita poate cauza lipsa mirosului.
- 21Pierdere miros
- 0Lipsa miros la 4 luni jumatate de la covid
- 9Lipsa miros, gust.
- 2Lipsa miros de câteva luni deși nu am avut covid
- 1Simtul mirosului
Mai multe informații despre: pierderea mirosului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: