Lipsa mirosului de o luna jumatate

06-01-2021
amedeus21
Nu este medic/terapeut
amedeus21
Buna ziua. Prietena mea a fost testata pozitiv de Sars cov-2 în urma cu o luna și jumătate, practic am fost contact direct cu ea. In urma autoizolarii în primele zile am constatat lipsa mirosului, urmata de lipsa gustului. Alte simptome nu am avut. In prezent, dupa o luna jumătate, gustul și a mai revenit în proporție de 85% estimativ(testat pe unele alimente mancate la inceput si in prezent), dar mirosul nu. Menționez ca nasul nu este infundat si nici măcar mirosul parfumului sau alcoolului medicinal nu l simt. Am tot cerut pareri, mi se spune sa mai aștept ca și va reveni, la farmacie mi s a spus ca nu exista vreun "tratament"...a început sa ma streseze. Am mai citit pe forum aici, nu am gasit sa tina asa mult..ce e de făcut în cazul asta? Am început sa mananc cat mai clean, regulat, cu o dieta unde sunt împărțiți bine macro/micronutrientii necesari corpului meu, suplimentez si cu vitamine, omega 3, ce ar trebui sa fac? Ceva analize? Ar trebui sa ma îngrijirez?
2 comentarii
1
08-01-2021, ora 10:27
Stefan92
Nu este medic/terapeut
Stefan92
Salut! Si eu am fost infectat cu covid si am mai bine de 5 luni de când nu am miros. In urma cu o lună am gasit un medic orl care mi-a prescris un tratament mai îndelungat, iar in ultimele zile am început sa simt unele mirosuri.Am înțeles că poate dura pana la un an să îți revină, dar dacă nu revine dupa un an e foarte posibil să rămână așa din păcate. Am deschis si eu un topic pe tema asta, daca vrei să il vezi. https://www.romedic.ro/forum/pierdere-miros-121261
0
15-01-2021, ora 15:50
Ade.
Nu este medic/terapeut
Ade.
Din 27 noiembrie sunt fără miros... Încă aștept
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: