Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

Daria dar partenerul tau te sustine sau te-a sustinut in vreun fel? ca banuiesc ca nu ai ramas singura insarcinata, eu cred ca e foarte important cat de mult se implica sau s-a implicat si partenerul in toata treaba asta.
Iti doresc o zi linistita!
Iti doresc o zi linistita!

Ce bine a fost o luna de zile fara probleme :))..trebuia sa apara si la mine anxietatea doar mi s-a facut dor de ea :))
Am avut aseara reflux gastro-esofagian (fara sa-mi dau seama de la ce.mai ales ca zilele acestea am mancat numai supa, pastai, carne fiarta si lapte batut) asa ca am luat niste pastile pentru aciditate si chiar ma simteam bine inainte sa ma culc.Nu am stat 10 minute in pat si am inceput sa tremur de frig.Vi s-a intamplat acest lucru?...sa simtiti ca va e frig si sa tremurati chiar daca in camera erau 22 de grade si eram si sub plapuma.Ma luase si agitatia si simteam nevoia sa ma ridic din pat.am stat asa si m-am chinuit cam o ora.Ma linisteam cateva momente iar ma lua frigul si tremuratul.Pulsul imi era mare, asa ca pe la 11 si jumate am luat un alprazolam de 0.25 si culmea...si-a facut efectul destul de repede.De data asta chiar simteam cum ma linisteam incetul cu incetul, pana cand am adormit.Si cam asta a fost.azi ma simt totusi bine, nu sunt chiar ok dar nu-mi fac probleme..stiu ca sunt trecatoare starile si mai ales ca azi am ora de conducere sunt foarte incantata.
Chiar vreau sa ies putin si prin oras sa ma plimb...din cauza zapezilor cam greu cu mersul prin oras.risti sa te ratacesti :))
O zi buna tuturor.
Am avut aseara reflux gastro-esofagian (fara sa-mi dau seama de la ce.mai ales ca zilele acestea am mancat numai supa, pastai, carne fiarta si lapte batut) asa ca am luat niste pastile pentru aciditate si chiar ma simteam bine inainte sa ma culc.Nu am stat 10 minute in pat si am inceput sa tremur de frig.Vi s-a intamplat acest lucru?...sa simtiti ca va e frig si sa tremurati chiar daca in camera erau 22 de grade si eram si sub plapuma.Ma luase si agitatia si simteam nevoia sa ma ridic din pat.am stat asa si m-am chinuit cam o ora.Ma linisteam cateva momente iar ma lua frigul si tremuratul.Pulsul imi era mare, asa ca pe la 11 si jumate am luat un alprazolam de 0.25 si culmea...si-a facut efectul destul de repede.De data asta chiar simteam cum ma linisteam incetul cu incetul, pana cand am adormit.Si cam asta a fost.azi ma simt totusi bine, nu sunt chiar ok dar nu-mi fac probleme..stiu ca sunt trecatoare starile si mai ales ca azi am ora de conducere sunt foarte incantata.
Chiar vreau sa ies putin si prin oras sa ma plimb...din cauza zapezilor cam greu cu mersul prin oras.risti sa te ratacesti :))
O zi buna tuturor.

Buna ronicolle! Chiar ieri discutam cu psihologul meu si imi explica starile de genul asta... ce ai avut aseara au fost niste stari normale avand in vedere ca ai avut un discomfort gastro-esofagian cum ai mentionat, organismul si corpul nostrum se manifesta in anumite forme de altfel si normale, deci stai linistita nu e nimic grav ci normal, sunt stari normale pe care le amplificam gandind negative asupra lor, mintea se focalizeaza pe acele stari si avem impresia ca e ceva grav si gandurile degenereaza si vin tot felul de idei.E ca atunci cand ne doare capul, ce intram in panica vai ce se intampla? Nu! luam o pastila si zicem lasa ca maine trece, asa trebuie privite si aceste stari, totul e trecator doar ca daca ne focalizam pe ele devin mai intense si mai persistente.
Sanatate si gandire pozitiva!
Sanatate si gandire pozitiva!

Ti-a explicat foarte bine.Asa este..ma autocontrolez in fiecare zi sa vad daca mi-e bine, daca ma doare ceva si la cel mai mic simptom gata, se rupe firul.Ma focalizez pe acea mica durere si nu imi mai sta gandul la nimic.Si da, amplific toate gandurile si as vrea sa scap de acea durere sau senzatie(ca la urma urmei nu ma doare stomacul zi de zi) pentru ca ma simt inutila...si ma gandesc ca daca tot timpul o sa fiu asa cum o sa ma descurc la servici sau cand o sa am un copil.E greu, e foarte greu si numai cine trece prin asta ne poate intelege.Stau si ma gandesc cateodata.acum un an si ceva nici nu stiam ca exista anxietate si atac de panica si daca imi spunea cineva ca trece prin asta nu l-as fi crezut.Acum ca am trecut prin asta e greu sa uiti.Cred ca anxietatea nu se vindeca...pentru ca automat ar trebui sa ni se stearga din minte toate amintirile legate de aceasta, sa ne trezim intr-o dimineata fara sa stim de anxietate, de frica si de faptul ca am trecut prin asa ceva(ceea ce e imposibil).Poate cu timpul se amelioreaza, ne obisnuim cu aceasta stare, ne dam seama ca nu poate face mai mult decat sa ne dea niste stari pe care oricum noi le vom depasi, devenim mai puternici, mai realisti, o sa putem face diferenta dintre un pericol real si unul care nu exista decat in mintea noastra si asa vom putea razbi prin viata.Eu sincer nu mai astept minuni...fac tot ce e posibil sa devin mai puternica, sa nu mai fiu atat de sensibila la durere si la boli si incerc sa-mi mentin mintea ocupata cu activitati zilnice, normale, pe care orice om le face.
Sper sa nu ma judece lumea pentru ca am zis ca anxietatea nu se vindeca.este doar parerea mea..si e impropriu zis'vindecare'...te vindeci de hepatita, de gripa, de o boala organica.Anxietatea e doar o sensibilitate crescuta care se manifesta la un stres prin care trece organismul.E doar concluzia la care am ajuns in cazul meu.
Sper sa nu ma judece lumea pentru ca am zis ca anxietatea nu se vindeca.este doar parerea mea..si e impropriu zis'vindecare'...te vindeci de hepatita, de gripa, de o boala organica.Anxietatea e doar o sensibilitate crescuta care se manifesta la un stres prin care trece organismul.E doar concluzia la care am ajuns in cazul meu.

Hello guys. Ronicolle, anxietatea Ta este "Tanara", ca si a mea. Eu de când am fost la psihiatru vineri ( cel mai bun din oras) si mi a spus omul ca in opinia lui nu am nevoie de medicamente, parca sunt alt om. Mai am stări de agitatie moderata sau ameteli însă astea vor trece in timp. Este un proces de lunga durata si ar fi bine sa avem răbdare, sa nu disperam. Noi de fapt suntem sătule de stări... Eu sunt optimista si stii ca va veni ziua knd voi fi nu ca înainte, ci mai bine ca înainte. Pt ca am invatat ceva din toata treaba asta..sa apreciez ce am, sa fiu mai buna etc. Răbdare si sa le luam asa cum vin.

@kitkat...am sa merg si eu la psihiatru dar mai in primavara.tot asa vreau sa imi spuna exact cum sunt, ce am si daca am nevoie de tratament sau nu.Aseara am fost nevoita sa iau un alprazolam, nu vroiam sa se intensifice starea pana la maxim pentu ca stiam ca a doua zi o sa fiu praf.Si uite ca azi sunt bine, parca nimic nu s-ar fi intamplat aseara.Abia ce m-am intors de la condus si sunt cam dezamagita de mine ca sunt prea incordata la volan.Asa ca trb sa ma pun pe treaba, sa mai citesc, sa-i spun sotului sa-mi mai explice cate ceva.Dar m-am rasplatit totusi cu o gogoasa cu ciocolata :), asta ca sa ma inveselesc nitel.
Da, sunt satula de starile astea si as vrea sa nu ma mai gandesc tot timpul la anxietate si sa o las undeva in trecut, dar amintirile de anul trecut cand a inceput totul le simt parca ar fi fost ieri.Dar cu timpul o sa treaca totul si daca am supravietuit un an de zile o sa mai treaca multi ani de acum incolo.
Da, sunt satula de starile astea si as vrea sa nu ma mai gandesc tot timpul la anxietate si sa o las undeva in trecut, dar amintirile de anul trecut cand a inceput totul le simt parca ar fi fost ieri.Dar cu timpul o sa treaca totul si daca am supravietuit un an de zile o sa mai treaca multi ani de acum incolo.

kitkat86 sunt in asentiment cu tine, eu inainte de aceste stari de atac de panica si anxietate aveam un stil de viata cam dezorganizat insa acum dupa toate astea privesc viata altfel si pe o parte e mai bine ca s-a intamplat asa, acum apreciez mai mult ceea ce am si sunt mai ingaduitor cu cei din jur.
Cu totii ne vom detasa complet de aceste stari in timp si cu multa rabdare pt ca nu trece peste noapte, si daca mai avem si putina credinta in Dumnezeu cu siguranta vom birui pt ca in totdeauna Dumnezeu va gasi o cale, acolo unde nu exista cale, si daca Dumnezeu e cu noi, nimeni si nimic nu poate fi impotriva noastra.
Cu totii ne vom detasa complet de aceste stari in timp si cu multa rabdare pt ca nu trece peste noapte, si daca mai avem si putina credinta in Dumnezeu cu siguranta vom birui pt ca in totdeauna Dumnezeu va gasi o cale, acolo unde nu exista cale, si daca Dumnezeu e cu noi, nimeni si nimic nu poate fi impotriva noastra.

ronicolle,
e normal sa fii incordata la condus dupa o perioada in care n-ai mai facut ore. imi aduc aminte ca eu faceam febra musculara cand aveam conducere. acum sunt foarte relaxata la volan. parerea mea e ca cele 30 ore de conducere nu sunt suficiente pentru a ajunge sa conduci bine, ele doar iti ofera informatii minime despre comenzile masinii. adevarata scoala o vei face in trafic conducandu-ti masina. te vei familiariza cu masina ta si vei fi detasata. in privinta starilor de agitatie, nu te judeca prea aspru. e normal sa-ti fie teama si mi se pare corect faptul ca ai luat un xanax. un xanax pe luna e egal cu zero. trebuie sa treci mai usor peste episoadele neplacute. toti avem perioade mai proaste, si pe mine ma doare stomacul uneori si imi creeaza o stare neplacuta. e normal! nu suntem roboti, ne mai defectam. psihiatra care m-a vazut la un moment dat mi-a declarat ca si ea mai ia cate un anxiar cand e agitata, iar prietena mea care e dr neurolog nu poate zbura cu avionul daca nu ia un xanax sau nu bea un pic de vin. deci, se intampla si la case mai mari.
kitkat, ma bucur ca esti ok. mai mergi la sala? stai sa treaca si zapada asta si sa avem o vreme mai blanda! o sa ne creasca si pofta de viata. din pacate, eu la sala nu am mai fost din cauza zapezii. ai mai luat xanax?
neamtu, bravo!! asta-i atitudinea care iti trebuie. si pe mine m-a ajutat psihologul sa gasesc cauza problemelor, dar e greu sa schimbi modul de a gandi. greu dar nu imposibil!! de cat timp ai anxietate?succes! tine-ne la curent cu realizarile tale.
zile frumoase!
e normal sa fii incordata la condus dupa o perioada in care n-ai mai facut ore. imi aduc aminte ca eu faceam febra musculara cand aveam conducere. acum sunt foarte relaxata la volan. parerea mea e ca cele 30 ore de conducere nu sunt suficiente pentru a ajunge sa conduci bine, ele doar iti ofera informatii minime despre comenzile masinii. adevarata scoala o vei face in trafic conducandu-ti masina. te vei familiariza cu masina ta si vei fi detasata. in privinta starilor de agitatie, nu te judeca prea aspru. e normal sa-ti fie teama si mi se pare corect faptul ca ai luat un xanax. un xanax pe luna e egal cu zero. trebuie sa treci mai usor peste episoadele neplacute. toti avem perioade mai proaste, si pe mine ma doare stomacul uneori si imi creeaza o stare neplacuta. e normal! nu suntem roboti, ne mai defectam. psihiatra care m-a vazut la un moment dat mi-a declarat ca si ea mai ia cate un anxiar cand e agitata, iar prietena mea care e dr neurolog nu poate zbura cu avionul daca nu ia un xanax sau nu bea un pic de vin. deci, se intampla si la case mai mari.
kitkat, ma bucur ca esti ok. mai mergi la sala? stai sa treaca si zapada asta si sa avem o vreme mai blanda! o sa ne creasca si pofta de viata. din pacate, eu la sala nu am mai fost din cauza zapezii. ai mai luat xanax?
neamtu, bravo!! asta-i atitudinea care iti trebuie. si pe mine m-a ajutat psihologul sa gasesc cauza problemelor, dar e greu sa schimbi modul de a gandi. greu dar nu imposibil!! de cat timp ai anxietate?succes! tine-ne la curent cu realizarile tale.
zile frumoase!

Buna mada si Ms pt apreciere! ce sa spun referitor la ce ai mentionat tu este adevarat ca e greu sa ne schimbam modul de gandire dar eu uneori reusesc alteori apar recurente si tot asa dar de cand merg la psiholog e mult mai ok, cat despre inceputul starilor la mine au inceput din luna august anul trecut la inceput am avut atac de panica dupa care s-a instalat anxietatea si la psiholog am inceput sa merg dupa revelion. Psihologul mi-a spus ca la cum vede el problemele mele se vor rezolva incet dar sigur, acum astept, sper si cred ca nu voi mai fi ca inainte ci chiar mai bine ca inainte cum zicea si kitkat aici pe forum.
iti doresc numai bine!
iti doresc numai bine!

Oricum tre sa gandim ca nu e ceva grav, ca nu a murit nimeni si nici nu cred ca va muri cineva de acum in colo de la anxietate si mai e o vorba ca ceea ce nu te omoara te face mai puternic, eu unul asa gandesc si obtin rezultate pozitive.
Hai capul sus si tre sa fie bine pana la urma.
Hai capul sus si tre sa fie bine pana la urma.

@ ronicolle, cand ma simt abatuta si eu ma gandesc k in ziua aia knd am avut primul atac de panica pe strada..parca m am intors in casa o cu totul alta persoana si intr un fel ma oftic k mi s a intamplat mie asta, k nu m am bucurat de vara ( eu kre eram party animal), k am devenit tematoare, k redescopar lucruri pe kre inainte le faceam cu nonsalanta si placere precum mersul la sala, iesit in oras, club, etc acum cu pasi mici si tematoare, multe chestii negative pe care anxietatea le a adus in vietile noastre...te inteleg perfect si cred k toti suntem la fel.
@mada, da iau xanax in continuare dar am redus deja doza. am inceput sa merg cu placere la sala, a durat ceva pana sa scap de frica :))) dar acum merg cam de 3 ori pe saptamana si am si instructor care ma pune la munca :)))) nu sunt foarte ok, spre seara m a luat o tristete asa kre m a speriat :)))) m am temut de depresie..sa speram k maine voi fi mai bine..
@neamtzu, esti foarte pozitiv, si sunt sigura k iti va trece anxietatea repede. si tu ai cam din acelasi timp cu mine, din iulie am avut si eu primul atac de panica, apoi am facut anxietatea asta minunata. Desi nu suntem bine in fiecare zi, eu cred cu tarie k vom fi aceeasi oameni care eram inainte, doar ca un pic mai intelepti si buni.
@mada, da iau xanax in continuare dar am redus deja doza. am inceput sa merg cu placere la sala, a durat ceva pana sa scap de frica :))) dar acum merg cam de 3 ori pe saptamana si am si instructor care ma pune la munca :)))) nu sunt foarte ok, spre seara m a luat o tristete asa kre m a speriat :)))) m am temut de depresie..sa speram k maine voi fi mai bine..
@neamtzu, esti foarte pozitiv, si sunt sigura k iti va trece anxietatea repede. si tu ai cam din acelasi timp cu mine, din iulie am avut si eu primul atac de panica, apoi am facut anxietatea asta minunata. Desi nu suntem bine in fiecare zi, eu cred cu tarie k vom fi aceeasi oameni care eram inainte, doar ca un pic mai intelepti si buni.

Neamtzu da iubitul a fost alaturi de mine dar greul l am dus eu frica starile gandurile iati mereu temperatura sa nu faci infectie ai grija sa nu faci hemoragie le am dus cu greu acum mi am revenit incerc sa imi scot din minte ca am trecut cu bine gata si sa ma echilibrez

buna tuturor, nu am mai scris de cv vreme dar v-am urmarit.eu sunt mult mai bine fata de ultima oara cand am scris pe forum.ce m-a ajutat cel mai mult?NLP-ul.am citit in ultima vreme cat nu am citit toata viata mea :)) si nu numai ca a citit, am si pus in practica.sfat de la mine, cititi, documentativa, puneti in practica, nu va mai plangeti de mila pt ca asta nu face altceva decat sa prelungeasca anxietatea si depresia.aveti incredere in voi pt ca puteti.nu ai lasati gandurile parazite sa va invadeze mintea si cred ca ati auzit de o gramada de ori chestia asta :NU VA MAI LUPTATI CU ELE PT CA LE DATI PUTERE.tratati-le cu indiferenta sau daca putezi zambiti cand va trec prin minte.un simplu zambet, fie el si fortat va va aduce putina liniste.stiu prin ce treceti pt ca prin asta trec si eu dar am inceput sa ma autoeduc si asta ma ajuta foarte mult.va urez mult succes si nu uitati.VOI CONDUCETI MINTEA, NU EA PE VOI

Salutare! Vreau sa va impartasesc niste informatii care sper sa va ajute, si anume ca in mintea noastra exista un echilibru, atat ganduri pozitive cat si ganduri negative, dar daca aceste ganduri negative se dezvolta mai mult atunci gandurile pozitive nu mai au loc si apare deprimarea, anxietatea, atacurile de panica etc. Aici putem interveni foarte benefic si anume ca atunci cand apare un gand negativ sa-i raspunde-ti cu 2 ganduri pozitive, daca vi se pare dificil, atunci pute-ti scrie pe o foaie cand apar ganduri negative si langa fiecare gand negativ scrie-ti 2 ganduri positive, in acest fel cu ganduri pozitive le veti combate pe cele negative, cel putin la mine functioneaza.
Va doresc multa sanatate tuturor si sper sa va ajute informatiile mele!
Va doresc multa sanatate tuturor si sper sa va ajute informatiile mele!

Buna ziua! Am 23 de ani si ma confrunt cu aceste atacuri de panica de jumatate de an. Am fost la psihiatru, psiholog, mi-am revenit cat de cat dar nu in totalitate. Tot nu pot sa elimin gandul/ teama ca am ceva. Am dureri de cap zilnice, arsuri, dureri de spate, greata,..toate astea ma fac sa ma gandesc non-stop ca am ceva, desi am facut tomografie cerebrala si a iesit bine, am fost la oftalmolog, bine si aici..recent am facut o radiografie si mi-a iesit o scolioza cervicala, dar nu consider ca aceasta afectiune ma poate aduce in starea asta de panica. Imi este teama sa nu fac un accident vascular cerebral la ce dureri de cap am.. Nu stiu ce sa cred, ce sa fac, ma simt extenuata. Rog pe oricine care a avut aproape aceleasi simptome sa ma indrume spre drumul cel bun. Va multumesc!

buna am mai scris si eu o data aici, vroiam sa va zic ca azi am dat examenu la scoala de soferi (orasu), am avut o stare dintr-aia ca sigur o sa-l cad ca nu sunt in stare.etc dar mi-am revnit in vreo 5 minute m-am incurajat singur zicandu-mi " doar ce naiba nu sunt nici primul nici ultimul daca o sa-l cad " si m-am ambitionat asa de tare incat m-am suit la volan si nu am mai avut nimic, am terminat traseul si l-am luat :) de ce m-am temut cel mai tare era faptu ca parca nu aveam puterea necesara sa pot conduce desi imi place foarte mult sa conduc pentru pentru ca categoria B o am dar dupa ce am avut atacul de panica nici prin cap nu-mi trecuse ca o sa mai dau eu si pentru camion pentru ca eram 100% convins nu are nici un rost., abia am mai condus masina mica dar camionul. dar uitati ca prin ambitie si un pic de curaj am reusit si sunt mandru de mine. Apropo Ronicole cu incordatu si asa mai incordat se poate conduce, si eu am fost icordat dar asa incordat am reusit. Deci eu am mai facut un pas inspre bine :) desi nu sunt perfect de bine pentru ca ma mai macina asa starea asta de anxietate dar sunt convins ca pot trece peste :) am scris aici pe forum pt ca imi face placere sa impartasesc emotiile si bune si rele cum or fi ele... si incurajarile prind bine aici pt ca si eu la randul meu m-am incurajat din alte commenturi si ma incurajez in continuare DECI CURAJUL SI AMBITIA SUNT UN TRATAMENT BUN deshi sunt foarte greu de pus in aplicatie dar se poate eu ma tot mir de mine pentru ca firea mea ii mai emotiva dar asta ma face sa cred in mine ca inca sunt bun si o sa fiu in continuare. Asa trebuie sa fiti si voi restu,... deci CURAJ si AMBITIE TOATA LUMEA si sa inchei si cu o mica gluma " teoria ca teoria dar practica ne omoara" dar asta este trebuie sa trecem ca se poate numai bine si sanatate va doresc tuturor

Bravo mitzza, felicitari! deci inca o dovada ca se poate, cu totii putem, si mai ales daca si credem in ceea ce dorim sa realizam, pentru ca cel ce are credinta, nimic nu-i va fi cu neputinta!
Sanatate si perseverenta tuturor!
Sanatate si perseverenta tuturor!

@ mitza, felicitari! super! ete bine de stiut k putem functiona perfect chiar daca avem anxietate! si sa tragem de noi cat putem de mult ! bravo!
@ ayda, ai luat ceva tratament? naturist, alopat ceva? Si eu am de 7 luni anxietate, am avut si perioade mai bune si perioade mai bune si zile proaste.Simptomele nu conteaza, nu sunt mereu aceleasi, dar anxietatea imbraca multe forme insa ideea de baza e aceeasi...Si anume ca traim cu drobul de sare deasupra capului. Nu sabia, ci drobul de sare :D
@ ayda, ai luat ceva tratament? naturist, alopat ceva? Si eu am de 7 luni anxietate, am avut si perioade mai bune si perioade mai bune si zile proaste.Simptomele nu conteaza, nu sunt mereu aceleasi, dar anxietatea imbraca multe forme insa ideea de baza e aceeasi...Si anume ca traim cu drobul de sare deasupra capului. Nu sabia, ci drobul de sare :D

Hei, ma bucur sa vad cat mai multe incurajari, mai ales pentru cei care vor intra pe acest forum cautand o explicatie si un ajutor pentru ce li se intampla.
Trebuie sa avem multa rabdare, vor fi si zile bune si zile rele, trebuie sa ne descurcam cumva...cu pastile sau fara, naturiste, terapii si alte metode care ne fac sa ne simtim bine.Acum cateva zile am vazut 2 filme in care erau mentionate cele 2 medicamente pe care le-am avut eu de luat si mi-am dat seama ca nu e chiar o tragedie sa iei o pastila cand te simti la pamant.In unul din filme(e film, nu stiu cat de adevarat e) era vb de o adolesccenta care s-a dus la un interviu pentru angajare.Directoarea a vazut-o ca e agitata si i-a recomandat xanax cu bere ca isi face si mai bine efectul :)).Cred ca e unul din medicamentele cele mai slabe, nu dau dependenta si daca te ajuta e si mai bine.Azi noapte i-a fost rau sotului...l-a durut stomacul.Va dati seama ca am intrat in panica si nu stiam ce sa-i fac.I-am dat pastile si nimic, nu aveam nici o seringa de 5ml in casa sa-i fac un scobutil...stiu ca isi face efectul foarte rapid si ma agitam ca daca o sa ma doara si pe mine.Dar am trecut peste, am multe lucururi de facut astazi si trebuie sa ma gandesc la zilele urmatoare.Mai ales ca vine weekend-ul si as vrea sa ies prin oras :D.
Toate cele bune si muult chef de viata va aveti.
Trebuie sa avem multa rabdare, vor fi si zile bune si zile rele, trebuie sa ne descurcam cumva...cu pastile sau fara, naturiste, terapii si alte metode care ne fac sa ne simtim bine.Acum cateva zile am vazut 2 filme in care erau mentionate cele 2 medicamente pe care le-am avut eu de luat si mi-am dat seama ca nu e chiar o tragedie sa iei o pastila cand te simti la pamant.In unul din filme(e film, nu stiu cat de adevarat e) era vb de o adolesccenta care s-a dus la un interviu pentru angajare.Directoarea a vazut-o ca e agitata si i-a recomandat xanax cu bere ca isi face si mai bine efectul :)).Cred ca e unul din medicamentele cele mai slabe, nu dau dependenta si daca te ajuta e si mai bine.Azi noapte i-a fost rau sotului...l-a durut stomacul.Va dati seama ca am intrat in panica si nu stiam ce sa-i fac.I-am dat pastile si nimic, nu aveam nici o seringa de 5ml in casa sa-i fac un scobutil...stiu ca isi face efectul foarte rapid si ma agitam ca daca o sa ma doara si pe mine.Dar am trecut peste, am multe lucururi de facut astazi si trebuie sa ma gandesc la zilele urmatoare.Mai ales ca vine weekend-ul si as vrea sa ies prin oras :D.
Toate cele bune si muult chef de viata va aveti.

mi.a venit randul sa nu dorm noaptea...din pacate.mi.a fost cam rau cu stomacul toata ziua si chiar dava am avut momente in care mi.am mai revenit pe la 11 m.a luat cu tremurat si panica.toate gandurile imi circula prin minte chiar si acum dupa ce am luat o pastila de alprazolam.credeam ca o sa adorm rapid dar vad ca nu reusesc, sunt prea agitata.ma foiesc incontinuu si nu stiu ce sa ma fac.am sa ajung si eu la un psihiatru sa vad cum ma simt cu tratament pentru ca asa nu pot continua.sper sa reusesc sa dorm macar cateva ore ca sa nu fiu praf toata ziua.asta e...am rezistat cat am putut dar vad ca tremuratul nu ma lasa nici acum.as vrea sa se termine totul acum pentru ca simt ca raman fara puteri.

ronicolle - si eu eram praf a 2 zi daca nu dormeam bine, dar nu stiu era mai mult o impresie, mi-a fost de cateva ori rau de tot si credeam ca asa va fi tot timpul daca nu dorm, acum nu mai am problema asta chiar daca nu dorm bine sau ma culc destul de tarziu nu mai am probleme, a trebuit obligat sa fac ceva cateva nopti si am vazut ca nu ma simt asa rau cum credeam si m-am dezobisnuit de ideea asta ca daca nu dorm mi-e rau...insa cu tremuratul ala mai am si eu probleme in special cand ma pun sa dorm, cand sunt nervos sau o perioada dupa ce fac efort...in rest nu il mai am.

ronicolle, cum mai esti? ti-ai revenit? si eu ma simt groaznic daca nu dorm bine. cred ca e mai mult o idee preconceputa pt ca am dormit doar 3 ore intr-o noapte si a doua zi am fost fresh. e adevarat ca am facut ceva ce-mi facea mare placere - am terminat de citit o carte care mi-a placut tare mult. am fost la munte weekendul asta si am dormit prost. abia astept noaptea asta sa ma odihnesc in patul meu.
kitkat, ce mai faci?
restul fetelor- sunteti ok? mai dati cate un semn.
kitkat, ce mai faci?
restul fetelor- sunteti ok? mai dati cate un semn.

@ronicolle, te inteleg chiar daca nu am avut pb cu somnul niciodata. Nu pierde speranta, consulta si psihiatrul vezi ce zice dar va fi bine pana la urma. Mie psihiatrul mi a zis k se vede clar dupa gesturile mele si dupa felul in care vorbesc ca am ceva care ma framanta si ca in asemenea cazuri terapie functioneaza mai bine decat AD, insa vezi si tu cum crezi k e cazul. Sa stii k m am trezit intr o dimineata de curand cu o durere in stomac ciudata, ma ardea pana sus pe esofag si m am gandit la tine. A fost destul de neplacut. Alprazolam este bun dar depinde si de cat iei tu. Este posibil ca 0, 25 de exemplu sa fie prea putin daca iti este rau. Eu sincera sa fiu nu ajung sa imi fie foarte rau niciodata pentru ca iau o jumate de xanax knd simt eu k nu mi pot controla singura agitatia sau mai stiu eu ce. Sanatate multa iti doresc.
@mada, eu sunt ok, am avut zile bune in general, nu stralucite ca o mica ameteala, o agitatie tampita sau un colt de teama tot trebuia sa am. Dar asta e, astept sa vina primavara sa sper ca va fi mai bine cu timpul :D de abia astept sa incep si eu terapia. Cum a fost la munte? Si eu vroiam sa merg dar am iesit in oras pana la urma. Chiar ma gandeam ce o fi cu tine k nu am mai vb de mult timp. pup sa auzim de bine :)
@mada, eu sunt ok, am avut zile bune in general, nu stralucite ca o mica ameteala, o agitatie tampita sau un colt de teama tot trebuia sa am. Dar asta e, astept sa vina primavara sa sper ca va fi mai bine cu timpul :D de abia astept sa incep si eu terapia. Cum a fost la munte? Si eu vroiam sa merg dar am iesit in oras pana la urma. Chiar ma gandeam ce o fi cu tine k nu am mai vb de mult timp. pup sa auzim de bine :)

buna din nou vroiam sa va intreb daca imi lasa cineva un id de mes cine nu prea are somn noaptea sa mai vb ca nici eu nu prea pot dormi macar mai trece vremea oarecum...sanatate multa

@Blade..daca nu dorm o noapte din cauza ca am fost la o distractie, sau m-am uitat la tv mai mult nu-i problema.E naspa cand nu dorm din cauza panicii si a tremuratului.Dar si asa ieri mi-am revenit foarte repede si aseara am iesit in oras :), ne-am intors pe la 12 si am dormit pana la 10 fara un sfert :D..nu-mi venea sa cred :))
@mada...pacat ca nu te-ai odihnit la munte.Un pic de distractie e binevenita oricand..si mai ales la munte :)
Ai plecat cumva cu teama de acasa?
@kitkat...sa stii ca nu ma asteptam sa-mi fie rau sambata seara.Intradevar, m-a cam suparat stomacul in ziua respectiva dar luasem niste pastile, am baut ceai si imi revenisem.Am facut baie si am zis sa ma bag in pat la tv.Deci simteam cum incepeau gandurile sa se adune si cum se instala panica.nu stiu daca si altii au patit asa ceva dar e groaznic.Incercam sa caut pe net filmulete, poze ceva sa-mi distraga atentia.nimic.Si am incercat sa dorm cu o melodie de relaxare, mai rau.Numai cat m-am intins in pat si deja incepusem sa tremur.Am luat alprazolam o pastila pe la 12 si pe la 3dimineata am mai luat una.Stiu ca am luat cam repede 2 pastile, nu am mai luat asa niciodata dar nu reuseam sa ma linistesc, sau macar sa nu mai tremur.Am adormit pe la 5 jumate si m-am trezit la 8 jumate...deci 3 ore de somn :(.
Dar ma bucur ca mi-am revenit si chiar m-am simtit bine aseara in oras.E ciudata rau panica asta :))
@mada...pacat ca nu te-ai odihnit la munte.Un pic de distractie e binevenita oricand..si mai ales la munte :)
Ai plecat cumva cu teama de acasa?
@kitkat...sa stii ca nu ma asteptam sa-mi fie rau sambata seara.Intradevar, m-a cam suparat stomacul in ziua respectiva dar luasem niste pastile, am baut ceai si imi revenisem.Am facut baie si am zis sa ma bag in pat la tv.Deci simteam cum incepeau gandurile sa se adune si cum se instala panica.nu stiu daca si altii au patit asa ceva dar e groaznic.Incercam sa caut pe net filmulete, poze ceva sa-mi distraga atentia.nimic.Si am incercat sa dorm cu o melodie de relaxare, mai rau.Numai cat m-am intins in pat si deja incepusem sa tremur.Am luat alprazolam o pastila pe la 12 si pe la 3dimineata am mai luat una.Stiu ca am luat cam repede 2 pastile, nu am mai luat asa niciodata dar nu reuseam sa ma linistesc, sau macar sa nu mai tremur.Am adormit pe la 5 jumate si m-am trezit la 8 jumate...deci 3 ore de somn :(.
Dar ma bucur ca mi-am revenit si chiar m-am simtit bine aseara in oras.E ciudata rau panica asta :))

ronicolle La mine culmea e ca nu mai am panica nici ganduri care sa-mi induca frica... absoulut nimic si tot odata la un timp ma apuca tremuratul :| chiar nu pot sa-mi explic dc :D.de obicei ma ia cand incerc sa dorm, totul e perfect ziua, seara pana cand ma pun sa dorm :|...dar a 2 zi eu sunt la fel de bine chiar daca mi-e rau seara sau nu dorm bine, dupa revine totul la normal ca si cand nu s-ar fi intampalt nimc...dar ma deranjeaza enorm, cateodata orice pastila as lua nu reusesc sa ma linsitesc...decat daca ma scol din pat si fac ceva imediat ma lasa :D. si furstrarea devine si mai mare dar in nici un caz sa ma panichez...mai mult sunt satul...

Buna tuturor ma numesc Florin si am 20 de ani si vreau sa va spun ca si eu ma confrunt cu anxietate totul a inceput in urma cu 5 ani intr-o noapte si a fost groaznic m-a luat cu transpiratii nu mai stiam ce e cu mine inima im-i batea foarte tare, tremuram dupa aceia a urmat cosmarul, am facut analize peste analize dar toate im-i ieseau perfect dar mie im-i iera groaznic de rau aveam atacuri de panica in fiecare zi si noapte ma duceam la doctorul de familie si im-i dadea vitamine peste vitamine dar nici o schimbare nu am avut ce face decat sa indur atacurile de panica, ma duceam la scoala si ma luau atacuri de panica groaznice, nu mai retineam in minte nimic din ce spuneau profesorii nu mai ma puteam concentra la ore cand vedeau profesorii ca im-i ieste rau ma trimiteau acasa, am fost nevoit sa intrerup scoala am reusit sa fac doar 8 clase, cand treceau baietii de la scoala pe drum plangeam in mine, ma luase o depresie ingrozitoare, nu mai aveam chef de viata dar incercam sa imi alung toate gandurile negre din cap ajunsesem sa nu mai pot iesi nicaieri di cauza atacurilor de panica ma lua si cu o depersonalizare aveam senzatia ca tot ce ma inconjoara nu este real parca nu mai eram eu dar vara incepusera sa ma simt mai bine dar cum venea toamna si iarna incepea iar cosmarul cum s-a intamplat si in iarna asta dar am povestit sintomele unei asistente si mi-a recomandat sa cer un bilet de trimitere la psiholog si asa am facut, la psiholog m-a diagnosticat cu depresie si anxietate si de 3 saptamani urmez un tratament cu cipralex este mai bine nu mai ma simt atat de stresat atacurile de panica s-au mai diminuat dar tot adorm greu chiar si cu Prazolex si tot mai am senzatia aia de ireal, de depersonalizare Psihologul mi-a zis ca depersonalizarea se asociaza cu anxietatea dar sper ca va fi bine si nu voi mai avea probleme. va doresc multa sanatate.

Florin104,
Imi pare rau ca treci prin aceste stari neplacute, mai ales de la o varsta atat de frageda. probabil ai fost diagnosticat tarziu ceea ce ti-a afectat oarecum viata. Presupun ca un psihiatru ti-a prescris acest tratament si e bine sa mergi sa discuti si cu un psiholog. Eu urmez acelasi tratament. Va fi din ce in ce mai bine, te asigur. somnul de noapte e foarte important pentru vindecare, trebuie sa dormi cel putin 7 ore neintrerupt. daca nu te odihnesti suficient, iti recomand sa mergi la psihiatrul tau si sa ii spui sa iti ajusteze doza de alprazolam(Prazolex). Daca vrei sa afli mai multe despre tratamentul pe care il urmezi, citeste postarile mele din pagina anterioara. Multa sanatate si curaj! Va fi bine!
Imi pare rau ca treci prin aceste stari neplacute, mai ales de la o varsta atat de frageda. probabil ai fost diagnosticat tarziu ceea ce ti-a afectat oarecum viata. Presupun ca un psihiatru ti-a prescris acest tratament si e bine sa mergi sa discuti si cu un psiholog. Eu urmez acelasi tratament. Va fi din ce in ce mai bine, te asigur. somnul de noapte e foarte important pentru vindecare, trebuie sa dormi cel putin 7 ore neintrerupt. daca nu te odihnesti suficient, iti recomand sa mergi la psihiatrul tau si sa ii spui sa iti ajusteze doza de alprazolam(Prazolex). Daca vrei sa afli mai multe despre tratamentul pe care il urmezi, citeste postarile mele din pagina anterioara. Multa sanatate si curaj! Va fi bine!

Buna. Nu am mai scris demult, desi sunt prezenta mereu citind mereu postarile voastre, impartasind experientele si starile prin care treceti si cum incearca fiecare sa le depaseasca. In afara de DUALTRAX, care a postat prima oara pe acest subiect si care se pare ca ar detine vindecarea completa, din ceea ce am citit aici, nimeni nu a mai ajuns la vindecare totala, ca sa zic asa... As dori sa-mi spuneti, daca unii din voi au sau au trecut printr-o astfel de stare.Am mai avut ameteli, un dezechilibru de parca as avea capul ingreunat, pe parcursul anilor, dar desi, cam o luna, in perioada sarbatorilor nu au mai fost nici asa zilnice ametelile si daca au fost nu le-am resimtit cu atata intensitate ca acum, de vreo luna... Sunt disperata, pt ca nu stiu pe ca sa dau vina, pe ganduri, pe alte afectiuni.
? Ma mai iau caldurile, trebuie sa ma asez in pat, chiar si culcata simt acea ametela ieri n-am mai rezistat si am luat o jumatate de xanax, si parca spre seara am avut o stare putin mai buna. Imi spun zilnic ca sunt bine, dar...nu-mi pot explica aceste ameteli uneori si cu o usoara durere in ceafa.Voi, ce ati face sau ce ati gandi in locul meu?Am mai spus ca nu am in oras specialisti nici psihologi, nici psihiatri nici neurologi...nici...multe altele.Ma lupt singura, incercand sa supravietuiesc acestor stari, problema e ca ma tot gandesc ca as putea avea alte si alte afectiuni si de aici sa fie mai intensa ameteala? Va doresc o zi buna !
? Ma mai iau caldurile, trebuie sa ma asez in pat, chiar si culcata simt acea ametela ieri n-am mai rezistat si am luat o jumatate de xanax, si parca spre seara am avut o stare putin mai buna. Imi spun zilnic ca sunt bine, dar...nu-mi pot explica aceste ameteli uneori si cu o usoara durere in ceafa.Voi, ce ati face sau ce ati gandi in locul meu?Am mai spus ca nu am in oras specialisti nici psihologi, nici psihiatri nici neurologi...nici...multe altele.Ma lupt singura, incercand sa supravietuiesc acestor stari, problema e ca ma tot gandesc ca as putea avea alte si alte afectiuni si de aici sa fie mai intensa ameteala? Va doresc o zi buna !

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3am probleme psihice?
- 2sunt studenta in ultimul an si nu mai pot sa invat
- 24anxietate si dependenta de fumat
- 8panica, anxietate, agorafobie - ajutor
- 41atac de panica in urma unei interventii chirugicale
- 5ma imaginez facand chestii rele gen ranirea taierea unor persoane din jur, lovirea si distrugere
- 32Am primit diagnosticul de tulburare anxioasa generalizata
- 21Sa fie schizofrenie? va rog ajutati-ma!
- 34Nu vreau sa sufar din cauza anxietatii si sa imi fie frica si sa ies din casa
- 8Stare de anxietate, frica, panica
- 4anxietate in corelare cu anotimpurile
- 53Sa incercam impreuna sa ne VINDECAM de anxietate si atacuri de panica
- 4Anxietate sau ?
- 1Grup de suport pentru anxietate si fobii 'Serile de alergat frici'
- 8Problema cardiaca, pulmonara, digestiva, psihica sau altceva ?
- 2Interpretare analize electroliti
- 1In legatura cu distonia neurovegetativa si fasciculul posterior stang.
- 9Stare generala de rau.
- 4Anxietatea a revenit
- 6Internare cu diagnostic de anxietate.
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: