ma imaginez facand chestii rele gen ranirea taierea unor persoane din jur, lovirea si distrugere
buna ziua ma framanta si pe mine ceva foarte puternic.am momente cand ma imaginez facand chestii rele gen ranirea taierea unor persoane din jur.lovirea si distrugerea unor lucruri.aceste lucruri le simt atunci cand sunt nervos sau nu neaparat.apar ca un fel de proiectii (ma imaginez, parca ma vad facand acele lucruri sau mai degraba de cele mai multe ori mi-e teama sa nu ajung cumva sa fac aceastea).in ultimul an frecventa lor a scazut foarte tare si sunt rare momente cand imi mai vin in cap astfel de treburi in general cand imi amintesc de ele.vara trecuta am facut cateva luni de consiliere psihologica dar nu am fost lamuirt exact ce ar putea fi aceasta problema.la vremea respectiva doctorita psiho. mi-a spus ca nu am nici o forma de schizofrenie sau vreo urma de boala mentala.ma intreb oare sa fie vorba despre vreo psihoza ceva ????sau e doar imaginatia mea care de foarte multe ori o ia razna si care inca din copilarie este ffff dezvoltata ???credinta ma ajutat extraordinar de mult dupa parerea mea si am spus chiar si la spovedanie din multe dintre aceste probleme si despre aceste ganduri maniacale/deasemenea am abordat un stil de viata mult mai sanatos.repet ca frecventa lor a scazut foarte tare.astept lamuriri sau sfaturi.multumesc
5 comentarii
Sincer, nu cred ca trebuie sa fi asa ingrijorat. Nu esti singurul care are astfel de ganduri, dar crede-ma, sunt cat se poate de normale-mai ales cand esti stresat sau introvertit. Probabil la majoritatea sunt mai putin violente dar si numai faptul ca ai scris aici dovedeste ca nu ai fi in stare efectiv sa intreprinzi una din aceste violente.
Probabil este o modalitatea a subconstientului de a te destresa pe moment.
Probabil este o modalitatea a subconstientului de a te destresa pe moment.
Buna ziua,
Pare a fi o tulburare obsesiv- compusiva; nu e schizofrenie, nu e nici o psihoza.De multe ori necesita tratament medicamentos care sa diminueze anxietatea, si o forma foarte eficienta de tratament este psihoterapia (care se pare ca merge in cazul dv), iar ideea cu spovedania este foarte buna de asemenea. Se pare ca lucrurile sint pe drumul ce bun; daca aveti nevoie de ajutor medicamentos care sa va controleze anxietatea sau sa va ajute cu somnul, puteti apela la un psihiatru. Nu va faceti probleme, nu v-ar da nimeni nici un tratament pentru "nebuni" fiindca nu sinteti asa ceva. Se recomanda doar antidepresive si anxiolitice.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatrie
Pare a fi o tulburare obsesiv- compusiva; nu e schizofrenie, nu e nici o psihoza.De multe ori necesita tratament medicamentos care sa diminueze anxietatea, si o forma foarte eficienta de tratament este psihoterapia (care se pare ca merge in cazul dv), iar ideea cu spovedania este foarte buna de asemenea. Se pare ca lucrurile sint pe drumul ce bun; daca aveti nevoie de ajutor medicamentos care sa va controleze anxietatea sau sa va ajute cu somnul, puteti apela la un psihiatru. Nu va faceti probleme, nu v-ar da nimeni nici un tratament pentru "nebuni" fiindca nu sinteti asa ceva. Se recomanda doar antidepresive si anxiolitice.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatrie
Draga Kratos, s-ar putea sa ai nervii putin mai slabi, dar eu cred ca nu ai nici o boala psihica, vorbeste totusi cu cineva avizat.
Nu intra in panica, aceste ganduri sunt ca nicte bruiaje cand nervii sunt mai slabi sau mai obositi, trebuie sa le respingi sau cel mai bine sa le ignori, astfel vor disparea. daca te sperii, aceste ganduri se "umfla " in mintea ta, se exacrebeaza, daca nu le dai atentie dispar.
Numai bine!
Nu intra in panica, aceste ganduri sunt ca nicte bruiaje cand nervii sunt mai slabi sau mai obositi, trebuie sa le respingi sau cel mai bine sa le ignori, astfel vor disparea. daca te sperii, aceste ganduri se "umfla " in mintea ta, se exacrebeaza, daca nu le dai atentie dispar.
Numai bine!
asa mi-a dat si mie de inteles doc psiholoaga la vremea respectiva cum ca ar fi ceva din sfera nevrozelor.mai precis o tulburare obsesiva.intr-adevar sunt foarte multumit ca rezultatele sunt bune si aceste stari s-au ameliorat foarte mult.am citit de curand despre tulburarea bipolara si despre acele momente maniacale ceea ce ma dusese cu gandul ca as putea avea ceva de genul!!va multumuesc pt raspunsuri.dar oare se poate ajunge de la astfel de tulburare (obsesiv-compulsiva) la una bipolara ????
0
28-09-2008, ora 00:00
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Cum a spus si D-na Ileana tu suferi de Tulburare Obsesiv-Compusiva (TOC)- OCD, cand suferi de psihoza ai urmatoarele simptome:
* auzul unor voci cand nu este nimeni in jur
* auzul gadurilor in cap cu voce tare
* a avut ganduri sau pareri care au parut neobisnuite sau stranii altora
* a simtit ca oamenii ar fi impotriva sa
* a simtit ca primeste mesaje prin radio sau TV
* a simtit ca cineva il spioneaza sau comploteaza impotriva sa cu scopul de a-i face rau
* tendinta la izolare sociala
* comportament bizar.
Numai BINE!!!
* auzul unor voci cand nu este nimeni in jur
* auzul gadurilor in cap cu voce tare
* a avut ganduri sau pareri care au parut neobisnuite sau stranii altora
* a simtit ca oamenii ar fi impotriva sa
* a simtit ca primeste mesaje prin radio sau TV
* a simtit ca cineva il spioneaza sau comploteaza impotriva sa cu scopul de a-i face rau
* tendinta la izolare sociala
* comportament bizar.
Numai BINE!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4tulburare psihica?
- 4Cumnatul meu a innebunit? rog urgent sfat psihiatru
- 4Mi-e frica pentru cel mic..
- 6Tumoare cerebrala sau afectiune psihica?
- 8Crize de nervi
- 3mama bolnava psihic
- 7e o tulburare psihica sau emotionala?
- 6bolnav de neclintit.. cum sa-l conving sa-si ia medicamentele?
- 5Are probleme psihice sau nu?
- 14ganduri negative
- 5Ma simt captiv in trecut!
- 17mintea mea repeta anumite dialoguri, care au avut loc chiar cu o luna in urma
- 18probleme psihice
- 5Am aflat cauza starilor mele psihice!
- 5Dereglare psihica
- 2Exista speranta/sansa sa se vindece vreo boala psihica in viitor?
- 4Credeți că se vor vindeca vreodată bolile psihice?
Mai multe informații despre: Sindroamele psihovizuale tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: