Internare cu diagnostic de anxietate.
Buna ziua,
Va cer parerea in legatura cu fiica mea in varsta de 27 de ani, care se confrunta cu atacuri de panica, diagnosticata cu anxietate generalizata.In urma cu un an i sa prescris cipralex cu un rezultat destul de bun aproximativ vreo 8, 9 luni dupa care au inceput din nou atacurile, mai intense si practic din nimic.A schimbat de doua saptamani cu prozac, 2 pe zi, xanax tot doua si spitomin seara.Ia de doua saptamani dar nu i merge bine si medicul a zis sa avem in vedere o internare sa vada mai exact de ce nu dau randament medicamentele.Aici apare ingrijorarea...Nu stim ce implica o internare, ce consecinte, etc.A facut si psihoterapie cam fara rezultat dar o sa mai faca.Mentionez ca este sociabila, lucreaza dar o termina starile de anxietate.Daca ati fost internata/t va rog sa mi ziceti experienta si daca a avut efect.
Va multumesc si va urez un an nou cu sanatate.
Va cer parerea in legatura cu fiica mea in varsta de 27 de ani, care se confrunta cu atacuri de panica, diagnosticata cu anxietate generalizata.In urma cu un an i sa prescris cipralex cu un rezultat destul de bun aproximativ vreo 8, 9 luni dupa care au inceput din nou atacurile, mai intense si practic din nimic.A schimbat de doua saptamani cu prozac, 2 pe zi, xanax tot doua si spitomin seara.Ia de doua saptamani dar nu i merge bine si medicul a zis sa avem in vedere o internare sa vada mai exact de ce nu dau randament medicamentele.Aici apare ingrijorarea...Nu stim ce implica o internare, ce consecinte, etc.A facut si psihoterapie cam fara rezultat dar o sa mai faca.Mentionez ca este sociabila, lucreaza dar o termina starile de anxietate.Daca ati fost internata/t va rog sa mi ziceti experienta si daca a avut efect.
Va multumesc si va urez un an nou cu sanatate.
5 comentarii
Poate sa ia tratamentul si acasa. In general se vad rezultatele complete dupa 2-4, chiar 5 saptamani. Sa mai aibe putin rabdare.
clara_p multumesc, chiar nu inteleg de ce a adus medicul in discutie o posibila internare.S o fi gandit ca dupa cipralex si prozac (i am reamintit ca ia de doar doua saptamani si atunci a zis ca intradevar e prematur), nu prea mai are ce sa i dea.Nu stiu.
Are ce sa ii dea. Cel mai bun e Seroxatul. Apoi Venlafaxina. Are ce sa ii dea. Probabil ca voia sa ii introduca un neuroleptic in doza mica dar nu mi se pare justificata internarea. Putea sa ii dea si acasa. Sugestia mea e sa incerce cu tratamentul cu antidepresiv intai. Neurolepticele au si ele efectele lor secundare.
Sugestia mea e sa stea minim 5 saptamani (35 de zile) pe Prozac si sa vada care e situatia. Sunt persoane care si-au revenit dupa 35 de zile.
Sugestia mea e sa stea minim 5 saptamani (35 de zile) pe Prozac si sa vada care e situatia. Sunt persoane care si-au revenit dupa 35 de zile.
Psihoterapia făcută odată cu medicația ar trebui să dea rezultate. Nu spuneți câte ședințe a făcut, pentru că trebuie urmat un program complet ca să dea rezultate. Rezultate mai rapide se obțin prin psihoterapia cognitiv-comportamentală, dar e nevoie mai întâi de evaluare psihologică pentru a depista exact factorii care declanșează sau mențin tulburarea.
Dacă ar fi fost depistați de la început acești factori, atunci nu s-ar mai fi ajuns în situația ca medicamentele să nu dea randament.
Dacă ar fi fost depistați de la început acești factori, atunci nu s-ar mai fi ajuns în situația ca medicamentele să nu dea randament.
Mulțumesc pentru răspuns. Nu a făcut de la început și complet programul de psihoterapie. O sa avem în vedere acest aspect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26cunoasteti psihiatru bun in ploiesti pentru atacurile de panica pe care le am?
- 4tpsv 22... crizele de tahicardie s-au indesit odata cu varsta
- 5ameteli in urma unui atac de panica
- 6Sa fie atac de panica?
- 3Atacuri de panica inainte sa adorm!
- 4sufar de atac de panica
- 13tulburarea anxioasa generalizata ajutor!
- 17Se poate muri din aceasta boala? depresie, anexietate, atacuri de panica..
- 2durere de stomac cu atac de panica
- 5sufar de autofobie?
- 11efect secundar cauzat de antidepresive.
- 10Tentaculele depresiei...
- 1atacde panica?????
- 4Fobie sociala
- 10Am nevoie de un sfat ce sa fac sa nu ma mai gandesc cum ca as avea o tumoara sau cancer
- 5Ameteli si atacuri de panica
- 8Anxietate sociala/atacuri de panica
- 1Atacuri de panica și alăptarea
- 2Bună ziua, am o strângere mai sus de buric, simt cum se oprește inima pentru puțin
- 5Atacuri de panica foarte puternice
Mai multe informații despre: Tulburarea anxioasa generalizata Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: