Parodontita?

07-01-2010
Endless
Nu este medic/terapeut
Endless
Buna ziua,

Am 20 de ani si nu pot sa spun ca am avut grija de dantura mea pana acum. Am avut o masea extrasa si cateva carii dar in rest nu pot sa ma plang. Acum nu mai am carii dar, in schimb, am o problema care ma macina. Mereu am avut dintii sensibili. Schimbarile bruste de temperatura imi provocau dureri, precum si alimentele foarte dulci. In urma cu o saptamana (maximum) mi s-au imflamat gladele de sub madibula (limfatice se numesc daca nu ma insel). Cam in acelasi timp mi-am simtit si gingia "retragandu-se" in sensul ca incisivii de jos mi-i simt mai "dezgoliti". Nu am dat atentie ca un intreg ci numai individual. Ieri am cautat afectiuni ce ar avea legatura cu imflamarea glandelor si am dat peste parodentita si mononucleoza. Nu stiu ce sa cred acum. Nu mi se misca dintii sub nicio forma dar sunt de-a dreptul pietrificat de posibilitatea parodentitei. Mai am si o ulceratie in coltul gurii deci, in total, 3 simptome. Luate cate 2 am ori mononucleoza, ori parodentita.
Precizez ca am incercat sa fac o vizita la cabinetul medica insa am ajuns prea tarziu iar teama a inceput sa puna stapanire pe mine si am nevoie de o opinie specializata.
6 comentarii
0
11-01-2010, ora 00:09
Ursanu
Identitate neconfirmată
Ursanu
Nu e nimic prea complicat la Dvs-ra, doar atat va sfatuesc sa mergeti la un cabinet particular stomatologic, unde cred ca mai la început o sa va faca o radiografie la inflamatia, de care vorbiti Dvs-ra. Numai dupa o analiza substantiala, se poate da verdictul, daca aveti paradontita sau altceva. Si cel mai bine ar fi daca, o sa va faceti o ortopantonograma, pentruca medicul la care veti apela, sa va spuna exact diagnozul specializat.
0
14-01-2010, ora 02:49
DYBIM
Identitate neconfirmată
DYBIM
URSAN-ule. tu faci stomatologie in Romania? sau in Republica Moldova? ce radiografii se fac la inflamatii? ca eu una stiam ca pe ele se vad oase :))
0
14-01-2010, ora 09:02
Ursanu
Identitate neconfirmată
Ursanu
Eu fac stomatologie în Ucraina, tara vecina cu a Dvs-ra. Facultatea am facut-o în Moscova, înca pe timpul fostei URSS. Daca doriti sa stiti, de ce este nevoe de o radiografie, deorece medicul care o sa prea accest caz clinic, de pe film se poate da mai cu exactitate diagnozul proriu zis.
0
22-01-2010, ora 11:39
ramonai
Nu este medic/terapeut
ramonai
buna, prietenul meu are o problema.
de cate ori se spala pe dinti ii curge sange...am incercat de toate...pasta de dinti speciala, detartrajul dintilor, spalare cu sare mare, apa de gura(corsodyl).mentionez ca nu are nici o carie
ce e de facut?
va multumesc
0
22-01-2010, ora 12:13
DYBIM
Identitate neconfirmată
DYBIM
Buna,
parerea mea e sa mergeti la un cabinet stomatologic in vederea diagnosticarii acestor sangerari... fara sa il vada un specialist, e cam aiurea sa dai sfaturi...imi pare rau ca nu merge stomatologie si tratament facut pe net...ca nici eu nu as mai iesi din casa pe frigul asta :)
Multa sanatate si o zi buna!
0
22-01-2010, ora 16:43
Ursanu
Identitate neconfirmată
Ursanu
In afara de detrajul propriu zis, v-asi recomanda si un tratament special, care se face numai la un stomatolog. Tratamentul se administreaza direct în gingie, putin e cam dureros la început, dar merita. Deci se administreaza : 1 ) Sol. Ascorbinici acidi N 10, si 2 ) Sol. Aloë extractum N 10 în timp de 10 zile. Efectul acestui tratament este suta la suta garantat si dupa 30 zile, o sa vedeti chear Dvs-ra, caci nu o sa va mai sangereze din gingie, dar mai mult ca atat si dintii o sa vi se întareasca. Va doresc sa va gasiti medicul, care va duce la bun sfarsit accest tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •