Igiena dupa extractie
Bună! Sunt cam confuza.. Ieri pe la ora 14-15 am fost la dentist si mi-a extras o masea (penultima din partea dreapta sus) in urma unor proble destul de grave. Doctorita repectiva a spus sa nu clatesc deloc gura timp de cateva zile, dar astazi am citit pe internet despre faptul ca dupa putin timp e indicat sa te speli pe dinti (dar nu in zona respectiva). Dar nu stiu ce sa fac... Cum as putea sa imi curat gura fara sa clatesc? Ce se intampla daca nu ma spal? Pot aparea infectii? Ma puteti ajuta, va rog? nu prea inteleg...
P.s. Nu stiu daca e esential sau nu... dar resimt niste dureri in zona respectiva.. Nu mari, dar exista.
P.s. Nu stiu daca e esential sau nu... dar resimt niste dureri in zona respectiva.. Nu mari, dar exista.
2 comentarii
Buna ziua,
Periajul dentar se reia a doua zi dupa extractie. Se periaza usor si locul extractiei. Nu se clateste energic pentru a nu disloca cheagul de sange format.
Periajul dentar se reia a doua zi dupa extractie. Se periaza usor si locul extractiei. Nu se clateste energic pentru a nu disloca cheagul de sange format.
In urma extracției se formează un cheag de sânge. Dacă dumneavoastră clatiti cu putere acel cheag de sânge se poate disloca și sa înceapă sângerarea. Este indicat sa clatiti dar foarte ușor, și sa periați și dinții de lângă extracție pentru a menține igiena.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5dupa extractie dentara, in locul dintelui scos a inceput sa apara o pata alba
- 1scoaterea maselelor de minte !!
- 3extractie infectie
- 3dureri dupa extractie nerv
- 4maseaua de minte cariata
- 5dupa o extractie dentara, am facut febra si ma doare capul
- 4masea rupta pe jumatate.reconstructie sau extractie?
- 1Dupa extractie
- 4Urgent, extractie premolar se vindeca foarte greu !
- 0complicatii dupa extractie
- 3umflatura
- 2Extractie masea
- 2Stomatologie extracție măsea de minte
- 3Extracție Masea
- 1Infecție nedureroasa
- 3Extracție măsea de minte cariata în timp ce iau antibiotic
- 0Probleme postextractionale ale unui rest radicular ce comunica cu sinusul!
- 1Exctractie dentara
- 2Extracție dentara
- 3Sangerare nazala după tratament pe canalul molarului
Mai multe informații despre: Extractia dentara durerea dupa extractie
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: