Igiena dupa extractie

Bună! Sunt cam confuza.. Ieri pe la ora 14-15 am fost la dentist si mi-a extras o masea (penultima din partea dreapta sus) in urma unor proble destul de grave. Doctorita repectiva a spus sa nu clatesc deloc gura timp de cateva zile, dar astazi am citit pe internet despre faptul ca dupa putin timp e indicat sa te speli pe dinti (dar nu in zona respectiva). Dar nu stiu ce sa fac... Cum as putea sa imi curat gura fara sa clatesc? Ce se intampla daca nu ma spal? Pot aparea infectii? Ma puteti ajuta, va rog? nu prea inteleg...
P.s. Nu stiu daca e esential sau nu... dar resimt niste dureri in zona respectiva.. Nu mari, dar exista.
P.s. Nu stiu daca e esential sau nu... dar resimt niste dureri in zona respectiva.. Nu mari, dar exista.
2 comentarii

Buna ziua,
Periajul dentar se reia a doua zi dupa extractie. Se periaza usor si locul extractiei. Nu se clateste energic pentru a nu disloca cheagul de sange format.
Periajul dentar se reia a doua zi dupa extractie. Se periaza usor si locul extractiei. Nu se clateste energic pentru a nu disloca cheagul de sange format.

In urma extracției se formează un cheag de sânge. Dacă dumneavoastră clatiti cu putere acel cheag de sânge se poate disloca și sa înceapă sângerarea. Este indicat sa clatiti dar foarte ușor, și sa periați și dinții de lângă extracție pentru a menține igiena.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Extractia maselelor
- 5durere in locul extractiei
- 1dupa extractie inca mai am obrazul umflat
- 8granulom si abces...pot scapa de extractie?
- 9ajutor - halena si dureri la o luna dupa extractie
- 5AVC in 2oo8 pe fond de fibrilatie artiala... extractie dentara?
- 2Masea cu infectie extrasa
- 0Durere dupa scoaterea maselei!
- 0Extractie masea de minte
- 1Scoatere masea
- 0Dupa extractia maselii de minte si umflarea fetei
- 3Rest mic masea dupa extractie
- 1Alveolita sau vindecarea zonei?
- 0Extractie masea de minte
- 1Probleme extragere molar.
- 2Extractie rest molar - tesut alb
- 1E ok sa se faca 2 implanturi si o extractie de masea de minte in aceiasi sedinta?
- 2Extracție dentara
- 2Extracție molar de minte
Mai multe informații despre: Extractia dentara durerea dupa extractie
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: