ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Extractie dentara

29-01-2011
Melusine
Nu este medic/terapeut
Melusine
Buna seara!
Am o problema.Ieri la ora 14 mi-a fost extrasa o masea, penultima, daca am fi sa luam faptul ca nu am masele de minte si nu m-a durut deloc momentul extractiei, insa sangerarea s-a oprit doar spre dimineata.Dupa ce s-a oprit sangerare, am observat ca am cioturi ramase sau cel putin asa se simte si ca rana desi e neagra, ceea ce am auzit ca e bine, are puncte albe.Ma doare, ce sa zic, a fost o radacina mare, dar ma doare si locul unde am fost anesteziata si zona gingiei unde a avut loc extractia e alba.E ceva neinregula?Nu ma doare in locul extractiei, ma dor maselele de langa.
Va rog frumos sa raspundeti cat mai repede!E posibil sa se infecteze de la cioturile ramase?
6 comentarii
0
30-01-2011, ora 00:51
Melusine
Nu este medic/terapeut
Melusine
Va rog frumos, da-ti-mi un raspuns.
0
31-01-2011, ora 17:37
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Este posibil ca acele cioturi sa fie de la osul alveolar(osul in care a fost maseaua).Daca aveti indoieli in privinta ramanerii unor resturi de radacina, puteti face o radiografie. Aspectul locului extractiei, din ce descrieti, pare sa fie al unui cheag normal dupa extractie (nu trebuie sa umblati cu nimic acolo). Durerea, la fel este normala dupa extractie, dar trebuie sa se diminueza si sa cedeze in urmatoarele zile. Va doresc sanatate multa!
0
31-01-2011, ora 23:09
Melusine
Nu este medic/terapeut
Melusine
Multumesc mult!In sfarsit a raspuns cineva.
Acum am alta problema, ultimul premolar, cel de langa molarul extras se misca destul de tare si am fost la medic si mi-a zis ca din cauza ca purtam aparatul dentar cand a facut extractia si ca oricum, inainte, acolo se depunea o forta care il misca din loc.Insa deja au trecut 5 zile de la extractie si ma doare acel premolar.Cand aveam premolarul de lapte, mi s-a facut o pungulita de puroi pe partea exterioara a gingiei si dupa ce a cazut si a crescut cel definitiv nu am mai avut probleme.E posibil ca inca sa fi ramas acolo puroiul?Si sa fi pusca punga dupa extractie?
0
31-01-2011, ora 23:42
Melusine
Nu este medic/terapeut
Melusine
Eu sincer, m-am saturat sa iau Ketorol de doua ori pe zi doar ca ma trezesc noaptea in somn cu dureri imense.Eu am inteles ca radacina a fost imensa si ca am un os sticlos si ca a trebuit sa fie despicata maseaua in 3 ca sa poata sa fie scoasa, dar nu-mi convine sa-mi stric stomacul cu medicamente care isi fac efectul timp de cateva ore doar..
0
12-12-2019, ora 21:38
Madalina12C
Nu este medic/terapeut
Madalina12C
Bună seara, am și eu o problemă acum o lună de zile am extras o măsea care a avut și infecție, am luat antibiotic augumentin din 8 în 8 ore după cele 5 zile de antibiotic mi-a trecut nu am mai avut nimic până azi când m-a luat o durere îngrozitoare din locul extracției ce aș putea face ?
0
24-12-2019, ora 18:22
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, Daca maseaua a fost scoasa in totalitate si s-a curatat zona, probabil este de la un alt dinte alaturat si durerea iradiaza. Aveti cumva o radiografie dinainte de extractie? O puteti atasa aici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E normal să sângereze gingia?
  • Sângerarea gingiei - cauze și tratament
  • Sângerarea gingivală poate fi semn al unui deficit de vitamina C
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •