Păreri PRO Vaccinare - să mă vaccinez anti covid?

17-10-2021
Traker
Nu este medic/terapeut
Traker
Bună ziua!

Am 23 de ani și sunt curios dacă vaccinarea îmi este recomandată.
Am citit păreri pro și contra, dar toată informația de pe internet prezintă fracturi de logică la un momentdat. Așa că am decis să vă întreb direct pe dumneavoastră, experții.

Câteva întrebări:

1. Îmi este recomandată vaccinarea? La 23 de ani, chiar dacă iau virusul, din ce am citit, nu mi se poate întâmpla nimic întrucât sunt tânăr.
2. Este vaccinul anti-covid bun contra variantei Delta? Dar contra altor variante ce pot apărea?
3. Unde și cu ce pot trata efectele adverse? (am citit prospectul Comirnaty și m-am îngrozit)
4. Pot solicita să văd flaconul din care mă vaccinează pentru a mă asigura că nu este expirat?
5. Ce alt vaccin îmi puteți recomanda în afară de Pfizer și de ce?
6. Este adevărat că producătorul nu își asumă eventualele daune asupra sănătății subiectului? Dacă da, de ce? Îmi puteți oferi o explicație logică?

Orice altă informație PRO mă poate ajuta în luarea acestei decizii privind vaccinarea.

Vă mulțumesc pentru bună-voință și timpul acordat întrebărilor mele!
2 comentarii
0
17-10-2021, ora 12:39
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Nu știu de ce ai avea încredere în răspunsurile primite aici, dacă cele de pe internet nu te-au convins...
1.da, este recomandată vaccinarea. Te protejează pe tine ca individ, iar prin vaccinarea unui procent important din populație se oprește pandemia. Practic scade foarte mult viteza de răspândire în populație și se reduce numărul de "receptori" (cei nevaccinați). Este adevărat că cei tineri sunt mai rezistenți și că în rândul acestora s-au înregistrat mai puține cazuri grave, dar AU FOST înregistrate și decese la grupa de vârstă din care faci parte. Și nu numai decesul contează... Dacă faci boala și rămâi cu sechele respiratorii pe viață...s-ar putea să-ți dorești să fi murit în timpul bolii...
2. Vaccinul produce anticorpi împotriva unei proteine aflate la suprafața virusului... Toți virușii /variantele care au această proteină pe suprafața lor vor determina activarea anticorpilor și o reacție de apărare din partea organismului vaccinat...
3. Nu este obligatoriu ca să apară reacții secundare, însă acestea pot fi tratate în orice spital DACĂ SUNT recunoscute la timp...
4. Da.
5. E o loterie.
6. Reacția corpului tău la vaccin este una individuală. Nimeni nu îți poate spune dacă tu vei avea sau nu reacții adverse. Producătorul îți spune ce reacții pot să apară, însă "lucrează" pe "materialul clientului (pacientului)" și nu poate oferi garanții. Odată ce accepți vaccinarea se presupune ca accepți "termenii contractuali", adică îți asumi posibilitatea dezvoltării efectelor secundare...
Cele scrise mai sus corespund logicii mele... Nu știu dacă ție ți se par logice, dar din moment ce întrebi specialiștii se presupune că dai crezare răspunsul lor.
0
17-10-2021, ora 20:44
360
Nu este medic/terapeut
360
citez ce ati scris si adresez intrebari apoi pe seama a ceea ce ati scris
"însă acestea pot fi tratate în orice spital DACĂ SUNT recunoscute la timp"

primeste cineva in spital astfel de pacienti, considerand aglomeratia actuala din spitale ? nu cumva e mai riscant sa faci vaccinul din acest considerent, in aceasta perioada, decat evitarea vaccinurlui pana la momentul propice ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.