ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Mi-e frica sa mă vaccinez.

31-10-2021
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Cine răspunde daca oamenii pățesc ceva rău de la vaccin?
Au fost destui în străinătate care au murit de la vaccin sau mai ales au rămas cu sechele grave, au intentat procese apoi și acuzau producătorii și statul... vreau sa știu doar atât daca fac vaccinul și fac tromboza, infarct sau AVC de la vaccin(cum a făcut o doctorita din Romania)cine răspunde și cine plătește pentru asta? Și nu mă refer numai la mine ci și la toți oamenii care pățesc ceva rău de la vaccin.Răspunde Iohannis, răspunde guvernul? Pe naiba, sunt destule reacții adverse de la vaccin iar oamenii nu știu asta.Iti fac vrei analiza ceva înainte de vaccin să vadă dacă ești sănătos tun și poți să îl faci? Sunt oameni care au contraindicații sa facă acest vaccin, sunt oameni care au boli, cine răspunde dacă pățim ceva de la vaccin? Și sa va mai zic ceva, românii nu fac vaccinul cei mai mulți din cauza că le este frica de reacțiile adverse grave ce pot să apară și nu că le zice Sosoaca sau Teodosie.In concluzie mi-e frica sa mă vaccinez..daca pățesc ceva rău de la el?
Cum pot să înving frica va parcă l-aș face dsr mi-e teama mult.
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
19 comentarii
2
31-10-2021, ora 05:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Trebuie sa înțelegi..
Ca un vaccin nimerește în corp, stimulează anumite procese. Pune sistemul imunitar sa muncească. Asta implica unele schimbări dar nu vaccin produce complicati. Acei care au înclinația sa facă tromboze, infarct, și avc.. Oarecum au un sânge gros. Vâscos. Alimentație incorecta. Hidratare insuficienta și mar devreme sau mai târziu făceau acea complicație.
Sfatul meu... Cu câteva zile înainte de a face vaccin sa ai 3 mese mici Corecte pe zi. Sa consumi Apa și ceaiuri calde.
Să nu consumi Alimente care i groasa sângele. Sa nu consumi acidulate, energizante
După vaccin încă 3 zile stai cuminte în casa. Nu obosi organismul. Ai acelas stil Alimentar Corect. Și hidratare.
În acest caz o sa ai un sânge Fluid, care circula corect. Fără nici un risc de tromboza.
2
31-10-2021, ora 08:11
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Discută cu medicul de famile pentru că el te cunoaște si știe dacă ai contraindicații la vaccin. Dacă el spune că nu ai probleme, nu ai de ce să te temi.
2
31-10-2021, ora 10:16
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Va trebui să te hotărăști de ce anume îți este mai frică: de posibilele reacții adverse ( care în 99 % din cazuri sunt minore) ale vaccinului sau de îmbolnăvire și reacțiile adverse și secundare ale acesteia ( care sunt de la probleme respiratorii marcate până la deces). Nu îți garantează nimeni nici că te nici că nu te îmbolnăvești, nici că vei avea nici că NU vei avea reacții secundare după vaccinare, nu poate răspunde nimeni pentru ceva ce TU iți asumi în momentul acceptării vaccinării pentru că reacțiile adverse/secundare depind de corpul TĂU și de reacțiile sale la vaccin. Trebuie să ști doar că reacțiile adverse sunt în mare majoritate minore și că TOATE sunt tratabile medical infinit mai ușor decât COVIDUL.
Probabil, până la acum, ai făcut destul de multe vaccinuri... Dacă la niciunul de până acum NU ai avut reacții secundare serioase NU ai niciun motiv serios să te temi de vaccinul antiCovid...
Părerea mea!
2
31-10-2021, ora 11:03
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Frica e normala. Esti viu, ai emotii. Frica ta vine din lipsa de informații realiste si din cauza faptului ca probabil, ai nevoie de certitudini. Singurele certitudini sunt viata si moartea, restul sunt relative. De aia se sperie multi si de tot ce începe cu "psi", ca psihicul nu iese la analize, nu e ceva material sa poti pune mana si sa spui, "da, domnule, e aia, sau cealalta". Adica nu ofera certitutidini. Asa e si cu vaccinul - oamenii ar vrea ca dupa un vaccin, sa fie 100 % siguri ca nu mai contacteaza boala, adica 0 risc. Ori asa ceva nu s-a inventat inca. Putem fi recunoscatori pt ce avem, pentru progresele medicinei, dar din frica, nu suntem. Niciun vaccin nu ofera protectie 100% si prezinta si efecte adverse, ca orice medicament, de la cel mai banal, pana la cel mai complex. Nu mi-am propus sa te conving sa faci vaccinul, ci doar sa intelegi ca efectele adverse de care te temi, nu sunt atat de periculoase si nici nu e sigur ca apar, in comparatie cu riscurile la care ne expune coronavirusul. Decizia vaccinarii îți apartine, nimeni nu poate hotari in locul tau si nici sa spuna, "da, du-te, ca e ok, ca asa zic eu!". Nu stiu daca te ajuta ce iti spun acum, dar eu sunt diabetica, hipertensiva, cu noduli si chisturi pe tiroida, cu steatoza hepatica nonalcoolica si mi-am facut toate cele 3 doze de la Pfizer. La prima am glumit cu sotul ca "astia au facut misto de mine, nu m-au vaccinat, ca nu simt nimic, nu am nicio urma!", la a doua au fost aproximativ 4 h dupa vaccin in care am simtit ameteala si o somnolenta puternica, dar m-am culcat la 17 si m-am trezit la 21, fresh! La a treia doza, facuta acum 2 saptamani, doar durere de brat, la locul intepaturii, timp de aprox 3 zile, intensitatea fiind tot mai slaba in ultima zi. In plus, lucrez diminetile la un camin de batrani, unde avem 108 pacienti si toti au fost vaccinati, toti avand o gama larga de patologii asociate (cancere diverse, schizofrenie, demențe de mai multe feluri, boli de inima si de rinichi, accidente vasculare cerebrale majoritatea, diabet, etc) si niciunul nu a dezvoltat reactii severe la dozele de vaccin. Acum o asteapta pe a 3-a doza, ca ei mai au de asteptat un pic. Totusi, vorbim de un esantion de 108 oameni, pe care ii observ si cu care interactionez 3 zile/saptamana, 4h/zi. Asadar, frica e normala, dar informeaza-te de unde trebuie - mergi la medicul de familie, discuta cu el, pt ca iti stie situatia medicala. Si daca el nu iti ofera informatiile necesare, il poti citi pe dr Gabriel Diaconu, pe facebook, pt ca explica foarte bine cum functioneaza vaccinul anticovid. Sanatate si curaj!
2
31-10-2021, ora 11:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tot grupul de bipolari de la Asociatia Equilibrium s-a vaccinat si nu are nimeni nimic.
Sanatate!
2
31-10-2021, ora 15:05
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Citi s.au vaccinat pana acum și ai auzit ca a murit ? Dar citi nu s.au vaccinat și vedeți ca mor, spitalele sunt pline de nevaccinati, ce mai vreți , cite exemple mai vreți ? Tare mai funcționează curentul antivaccinistilor, de asta am ajuns cu atâtea morți, aveți grija ca nu iartă pe nimeni nevaccinat iar cel vaccinat o face dar scăpa mai ușor.
1
01-11-2021, ora 23:15
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mulțumesc tuturor pentru sfaturi și informații!Dar mie tot mi-e frica:))
1
04-11-2021, ora 19:07
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Eu am tanatofobie adică frica patologica de moarte și vorbesc sincer, am avut-o toată viața și o am in continuare și asta mă oprește să fac vaccinul
Am auzit într-un reportaj că un om s-a culcat și a doua zi nu s-a mai trezit de la vaccin, a murit

Deci chiar nu pot face așa ceva, sper să mă înțelegeți.Nu e un vaccin sigur
2
04-11-2021, ora 20:27
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Ok. Unul s-a culcat vaccinat și s-a "trezit" mort... Dar câți s-au culcat bolnavi de Covid și nu s-au mai trezit vi?
1
04-11-2021, ora 20:55
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Lăsați.o în pace doamna doctor, vrea sa nu moara, atunci sa stea treaza pana trce covidul și sa murim noi cei care ne.m vaccinat.
Atunci de ce mai pui întrebări aici, când ști ca ai luat o hotărâre, sa ne înebunești pe noi cu contrle tale ?
2
04-11-2021, ora 21:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ tassevasi

Nu fi rautacios! El are niste boli grave. Nu ii e usor.
1
04-11-2021, ora 22:51
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Aduceți Molnupiravir mai repede in spitale și farmacii în doze de milioane că asta vindeca covidul 100% a zis la TV in urma unui studiu științific și lăsați deoparte propaganda pentru vaccin.A zis acum la Antena 3 că ar fi un medicament minune de la care în studiu nu a murit nimeni de covid de la el, toți s-au vindecat și au fost și cu morbiditati printre ei destui.De ce nu se aduce medicamentul și se da bolnavilor de covid și tot se face reclama la vaccin.
1
05-11-2021, ora 09:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am o mare curiozitate.. in sensul a depista cauza fricii
Varsta SEXUL... inaltimea si cate KG are persoana ???
2
05-11-2021, ora 12:20
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Cauza fricii de moarte si vaccin este faptul ca nu a citit deajuns în timpul scolii. Lipsa studiului și discernământului în situații dificile.
1
20-01-2022, ora 01:15
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Tocmai azi ce vorbeam cu un prieten triplu vaccinat a facut covid, simptome grave, dureri de spate, frisoane, febra, pierdut miros gust. Tuse progresiva, eu am inteles ca vaccinul ajuta corpul sa nu dezvolte o forma grava a bolii, dar daca nici asta nu e grav, dupa 3 doze atunci nu stiu ce mai e. Abia se poate ridica din pat, si.a luat liber de la munca. Eu zic ca o sa mai dureze 3 zile de chin in cazul lui.
1
20-01-2022, ora 01:19
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
A, si apropo exista reactii adverse o groaza numai ca in spatiul public nu se discuta, mass media directioneaza atentia voit catre vaccinare invocand ca este singura noastra salvare. In Anglia s.a oprit vaccinare e declarat, sunt 60% vaccinati. Hai sa fim realisti si sa mai scadem si 10% persoanele cu certificate falsificate(doctorii stiu mai bine ;) deci asta inseamna ca ei au oprit vaccinarea la 50% vaccinati. Noi de ce sa o mai continuam. Haideti sa ne oprim totusi ca viata trebuie sa continue gata, ajunge, 2 ani suficient.
1
02-02-2022, ora 15:14
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
Un aspect neplacut referitor la vaccinuri este ca producatorii nu-si asuma responsabilitatea daca se intimpla ceva rau, din pacate si la antivirale e la fel.

Statele care fac campanii de vaccinare si tratamente trebuie sa infiinteze fonduri pentru despagubiri, la vaccinuri sunt facultative, dar la unele antivirale sunt obligatorii.

Vaccinul m-RNA este teoretic cel mai sigur, dar este si cel mai asociat cu teoria conspiratiei deorece acel m-RNA este ediat direct si poti scrie ce vrei in el, teoretic poate contine si alte informatii.

In cazul unui virus RNA cu rata mare de mutatii vaccinarea are eficienta limitata, daca nu poate opri transmisia in maxim 6 luni, e cam degeaba.
Asta s-a dorit, asta s-a propovaduit, dar nu s-a reusit, vaccinarea anticovid e ca vaccinarea antigripala.

Pentru cei care n-au trecut prin bola poate fi utila, cei care au trecut chiar de mai multe ori si stiu ca fac asimptomatic sau forme usoare nu mai are utilitate.
1
03-02-2022, ora 09:32
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Exact, asta le spun si eu tuturor, in America au si schimbat definitia vaccinului. Inainte vaccinul era descris ca un tratament care imunizeaza corpul impotriva bolii asa cum a fost cu vaccinul anti-polio, faci vaccinul in prima copilarie, iar apoi, esti imunizat total, polio nu mai reprezinta un risc. Bine el are eficienta de 98%, nu exista vaccin perfect. Pentru ca era definit asa, in perioada de pandemie, fix dupa ce a iesit vaccinul, testat doar 3 luni de zile pe ce esantioane de oameni nici nu stim si cu ce efecte pe termen mediu si lung, s-a schimbat definitia vaccinului :). Acum nu mai IMUNIZEAZA ci doar ofera PROTECTIE. Producatorii de vaccin pot spune acum: "Noi nu am zis ca te imunizeaza total, am spus doar ca iti da o anumita protectie. Plus de asta ai semnat ca tu iti asumi vaccinarea, nu NOI ca medici, asistente, producatori" -> Si asa s-au spalat pe maini, nimeni nu e raspunzator daca in 3-4 ani efectele adverse ale vaccinului iti distrug sanatatatea. Si cand vine vorba de protectie, oricum este limitata, ca si vaccinatii se pot infecta intre ei.

A si un lucru foarte important o intrebare la care nu s-a raspuns.
Daca am boala in corp pot sa fac vaccinul? Nu, raspunde medicul. Si daca ma prezint la un centru de vaccinare mi se face test inainte sa ma vaccinez? Nu, raspunde medicul. Pai si atunci daca nu este recomandat sa ma vaccinez, eu fiind bolnav asimptomatic, de ce nu se face un test inainte de vaccin? AAAAA, pai nu trebuie. De ce? Daca am boala si sunt asimptomatic n-ai de unde sa stii si ma vaccinezi desi nu e recomandat, cine raspunde daca se intampla ceva? Nici un raspuns.

De ce nu s-au vaccinat toti doctorii? Nici acum dupa doi ani de pandemie? Ei care ar trebui sa fie primii care se PROTEJEAZA, nu IMUNIZEAZA cum era inainte. Gata, tot circu' asta trebuie sa se opreasca.
0
29-07-2024, ora 01:49
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Bine că nu m-am vaccinat.Ma felicit.Acum au început deja să apară morțile subite de la vaccinele covid.Totul a fost o manipulare media+politic+șleahta medicala coruptă(doar unii, nu toți bineînțeles)
Și ce să vezi, chiar media acum critica vaccinarea:))
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.