Evaluare eficienta vaccin covid

20-02-2021
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
Test TgG cantitativ pe subiecti testati si inainte de vaccinare.

Testat 30 subiecti pana acum, toti subiectii testati au dezvoltat titru protector dupa vaccinare completa Pfizer, valoarea a fost intre 1000 si 9000 U/ml +/- 3SD.
Media in jur de 2000U/ml.

Nu am gasit relatii intre titrul final si faptul ca subiectii trecusera prin boala avind titru pozitiv inainte de vaccinare, dar am gasit rellatii intre titrul final si varsta subiectilor, titrul final scade cu varsta, la peste 60 ani este sub 2000 U/ml

Exista posibilitatea sa existe o legatura intre titrul final si existenta unor patologii imune la subiectii vaccinati, doar cu titlu informativ am gasit la un singur subiect, cu patologie autoimuna neurologica cunoscuta un titru de aproape 9000 U/ml.

In cazul respectiv exista manifestari clinice si modificari imagistice, sugestive pentru leuconevraxita, dar diagnosticul nu este confirmat, benzile monoclonale sunt absente.

Dupa vaccinare nu au aprut modificari clinice sau imagistice, cel mai probabil vaccinarea nu interactioneaza cu patologia respectiva, titrul crescut pare a fi o proba diagnostica a anomaliilor sistemului imun in cazul respectiv, pentru cei care dezvolta titruri anormale, recomandarea ar fi investigatii suplimentare pentru sistemul imunitar.

Mai am cunostinta de o persoana suspect afi defctiv de IgG, nu produce lanturi de tip G, doar cu titlu informativ La testari cu caseta IgM s-au pozitivat, dar IgG au ramas negativ la testari repetate, Exista si astfel de situatii cele mai comune sunt defectivii de IgA, nu produc IgA.
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
1 comentarii
0
15-05-2021, ora 20:06
bdi
Nu este medic/terapeut
bdi
Bună seara !
Test anticorpi făcut la 7 zile de la rapel cu AZ!
Cum e ? MS!
Serologie SARS-COV-2 IgG Anticorpi anti-Spike cantitativ (cu echivalare de titru neutralizant) ser, metoda CMIA, REZULTAT : Pozitiv 1262.4 AU/mL
Interval de referință:
Negativ: <50 AU/mL Pozitiv: >=50 AU/ml Valori >= 3950 AU/ml au fost echivalate cu o probabilitate de 95 % cu titruri de neutralizare >= 1:250 (PRNT ID50) Rezultate obtinute pe alte platform
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.