oprirea lactatiei
Am o fetita de aproape o luna si nu am reusit s-o alaptez la san de la inceput astfel ca ma mulgeam si ii dadeam cu biberonul(pt ca am sfarcurile ombilicate).acum am facut mastita acuta la sanul drept si fac tratament cu oxacilina la recomandarea medicului ginecolog;medicul de familie mi-a recomandat sa o trec pe lapte praf nan 1 dar nu prea il accepta, il vomita si se constipa tot timpul;daca ii dau lapte de vaca fiert are ceva?Si exista o injectie pentru oprirea lactatiei?Cum se numestesi unde o gasesc?Va rog sa-mi raspundeti cat mai repede sa stiu ce sa fac.Va multumesc.
10 comentarii
laptele de vaca nu este recomandat de medici copiilor sub un an. Este prea gras. Exista persoane care au dat copiilor lapte de vaca, dar au riscat sa faca o alergie. Bromcriptina opreste lactatia, se elibereaza doar cu reteta. Ia legatura cu medicul de familie. Iti va da un sfat bun si o reteta.
Daca, intr-adevar ati procedat la "oprirea" lactatiei, dupa parerea mea v-ati grabit.
medicul a recomandat. Mai ales in hiperprolactinemie!
da. tratamentul recomandat este cel indicat. ma refeream la "graba" de a opri lactatia si la complicatiile ulterioare (mastita etc), apoi "complicatiile alimentatiei artificiale". oricum, in nici un caz nu trebuie adminstrat lapte de vaca decat, numai in cel mai rau caz (de necesitate), dupa varsta de 6 luni a sugarului.
se poate da si lapte de vaca, daca nu accepta sa zicem milumil, care e acceptat de multi copii, dar cel de vaca trebuie dat diluat cu apa fiarta si racita in proportie de 1/4
sa nu faci prostia sa-i dai stomacelul lui e prea mic pt asa ceva laptele se recomanda sub un an e prea gras baietelul meu la fel are o luna si eu cred ca imi pierd laptele.i-am luat nan 1 nu prea ii place dar te sa ii dau de nevoie daca nu mai am san.
buna, eu cand am intarcat, nu am luat brocriptina pt ca mi-a fost frica, am auzit ca da reactii adverse aiurea si am incercat pastilele DOSTINEX, am dat 60 lei pe 2 pastile, una am luat-o intr-o zi si cealalta exact peste o saptamana, dar intre timp am mai pus si gheata pe sani, iar in sutien frunze proaspete de varza zdrobite. Stiu ca ti-am raspuns cam tarziu, acum probabil ai terminat cu lactatia si sper ca totul s-a terminat cu bine. multa sanatate
Eu am ramas fara lapte dupa prima saptamana si bebele mananca nan 1 acum.Am luat si eu 5 zile Bromcriptina pt ca imi aparuse un nodul la un san, in prima zi mi-a fost foarte rau dar dupa nu am mai avut nici o problema.
Buna ziua ! Am un baietel de 8 zile si de fiecare data cand se trezeste plange foarte tare si sta numai cu manutele in gura. Initial am crezut ca este prea mic si ca asa sta el, dar am observat si ca are somnul foarte agitat si in permanenta isi molfaie manutele. Are momente pe parcursul zielei cand nu doarme deloc si sta numai la san semn ca nu se satura. Singurele momente cand doarme bine este pe parcursul noptii, dar si atunci este putin agitat. Am crezut ca poate fi de la colici si i-am administrat inainte de fiecare masa 0.5 ml de Infacol si... nimic. Daca as vrea sa-i introduc si lapte formula, este ok daca incerc sa-i dau o masa completa numai san si urmatoarea masa intai san si apoi lapte formula si din nou la a treia iar numai san? Nu as vrea sa renunt deloc la san chiar daca micutul nu se satura! Astept raspuns urgent. E ok laptele formula Bebelac?
e ok si bebelac dar ti-as recomanda mai degraba ceva de la milumil sau humana, sau chiar nestle, vezi la pediatru sau med de familie ce formula se potriveste exact varstei micutului tau. multa multa sanatate va doresc, mai ales celui mic!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2cadere par & alaptarea
- 4scaune rare la bebelus
- 4greutate sugar
- 7alaptez! menstruatie neregulata!
- 3a nascut o fetita de 3700 g si are foarte mult lapte
- 9mulsul dupa mese
- 0Schimbare masura lapte praf
- 5scaun bebelus de 2 luni
- 15lapte mai putin in sani
- 6bebelus 3 luni - alaptat + formule de lapte.
- 4schimbarea laptelui
- 2Omega 3 si alaptarea
- 1Trecerea de la lapte praf la lapte de vaca
- 2alaptare la san dureroasa
- 1Bebelusul meu are 4 luni si am intimpinat dificultati in timpul alaptarii la sin
- 0Crema antirid si alaptarea
- 0Lactatie redusa brusc - bebe 3 luni jumate
Mai multe informații despre: Mastita formulele de lapte Alaptarea Constipatia bebelusului lactatia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Deficitul de prolactină (hipoprolactinemia)
- Mastita fibrochistica
- Galactoree - Scurgeri mamelonare
- Mastita
- Constipatia la copil
- Mastoza fibrochistică
- Sindromul de ectazie ductală (mastita periductală sau obliterantă)
- Alimentatia nou-nascutului
- Laptele matern versus formule de lapte
- Dieta in timpul alaptarii la san
- Alimente interzise în perioada de alăptare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: