Operatie hipertrofie de cornete nazale

03-02-2019
Vanessa1982
Nu este medic/terapeut
Vanessa1982
Rezultat CT:
FINDINGS: Diagnostic Quality: Degraded by beam hardening artifact from the teeth amalgam. Nasal Cavity: Nasal septum is slightly bowed from left to right and there is a tiny nasal septal spur that projects in the right nasal passage. There are bilateral concha bullosa. No nasal masses are present. The ethmoid roofs and cribriform plates are intact and reasonably symmetric. Maxillary Sinuses: The ostia and infundibula are patent. The maxillary sinuses are clear. Ethmoid Air Cells: The ethmoid air cells are clear. Frontal Sinuses: Underpneumatized right frontal sinus. The frontal sinuses are clear. The frontal recesses are patent. There are bilateral agger nasi cells and probable left type I frontal cell. Sphenoid Sinuses: Very minimal secretions in the lateral recess of the right sphenoid sinus. The left sphenoid sinus is essentially clear. The sphenoethmoidal recesses are patent. The intersphenoid septum inserts on the wall of the left carotid canal and/or carotid siphon. Mastoid Air Cells and Middle Ears: Clear. Bone: No destructive lesions or fractures are present. Soft Tissues: No orbital masses or other soft tissue masses or inflammatory changes are present. IMPRESSION: Minimal secretions in the right sphenoid sinus. Otherwise no evidence of acute inflammatory sinonasal disease. CRITICAL RESULT: No.

Mi s-a recomandat operatie de reducere a turbinetilor+/- excizia turbinet inferior impreuna cu operatie de deviatie de sept.

Mi se pare cam mult si sunt pe cale sa refuz. Ce parere aveti?

Multumesc.

Alte date: dependenta de picaturi gen bixtonim. Nas infundat. Raceli dese.
3 comentarii
0
04-02-2019, ora 11:41
Dr. Ioana Voda
ORL - Otorinolaringologie, Bucuresti
Dr. Ioana Voda
Buna ziua, sunteti din neamul nu mi trebuie 15-20 ani de medicina, ca merge internetul... nu muriti din picaturi in nas, cu automedicatia pe care ati hotarat- o singur... La ce ati mai facut CT si consult??? Cred ca asteptati parerea celor operati cu succes- de la birouri, aprozar, piata... succes
0
04-02-2019, ora 17:08
Vanessa1982
Nu este medic/terapeut
Vanessa1982
Ma gandeam ca ar fi si alte proceduri mai putin invazive decat ce vor ei sa faca.
0
04-02-2019, ora 18:39
Vanessa1982
Nu este medic/terapeut
Vanessa1982
Ma intereseaza opinia domnului Dr. Flueraru.
Exista chiar atat de rau rapotul radiologic incat trebuie sa fac operatia asta complicata?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.