Deviatie de sept cornete
Buna ziua, am o intrebare pentru domnul doctor Flueraru daca se poate, am facut un control la ORL in Bucuresti cu camera in nas si mi-a vazut deviatia de sept foarte severa care blocheaza ambele nari si cornete nazale mari, doctorul respectiv mi-a zis ca operatia ma poate ajuta foarte mult dar trebuie micsorate si cornetele nazale odata cu septul pentru ca sunt marite, domnul dr. mi-a zis ca daca se opereaza cornetele sunt niste riscuri (mici) dar exista, si daca nu micsoreaza cornetele e posibil sa nu se reduca singure in marime si tot voi simtii ca nu pot respira bine, mi-a zis ca exista un risc 1 la 1000 ca sa nu mai pot simtii aerul dupa operatie de cornete, vreau sa va cer si dumneavoastra parerea in legatura cu acest risc, cum adica nu se poate simtii aerul ? Are legatura cu nervii sau ce ca nu prea am inteles ce a zis doctorul. Va multumesc
5 comentarii
1. acesta abordare de a opara din prima si septul si cornetele.. personal mi se pare Abuziva... nici un medic NU poate sa spuna cum o sa reactioneze organismul dupa interventia pe septul nazal. mai cu seama daca omul intelege ca cornetele nazale se hipertrofiaza doar din 2 motive.. pe fon alergic..sau pe reflux gastro eosfagian in somn. in acest caz.. tratamentul corect a cauzelor.. duce la micosrarea corneteleor fara interventie
2 Sfatul este initial sa operati doar septul. sa tratati cauza care a dus la hipertrofia de coret si daca in 2-3 luni.. nu o sa fie rezulatatul satisfacator.. se poate face micsorarea cornetelor..sau a unui cornet.. cu radiofrecventa.
2 Sfatul este initial sa operati doar septul. sa tratati cauza care a dus la hipertrofia de coret si daca in 2-3 luni.. nu o sa fie rezulatatul satisfacator.. se poate face micsorarea cornetelor..sau a unui cornet.. cu radiofrecventa.
Va multumesc pentru sinceritate, vreau sa mentionez ca am si reflux gastric, dar am primit diagnosticul de apnee(hipoapnee) din cauza respiratie nazale proaste, am facut un studiu de somn, doctorul respectiv a spus ca a intalnit multe cazuri de apnee cu reflux in acelasi pacient si ca s-ar mentine una pe alta tocmai de aceea mi-a recomandat sa fac operatia asta, am incercat foarte mult timp sa tin dieta foarte stricta pentru reflux si degeaba ca simt ca nu ma odihnesc cum trebuie si din cauza asta nu se poate reface organismul …. Sincer nu stiu ce sa fac ce sfat mi-ati da in privinta asta?
1. Vârstă. Înălțimea. Sexul. Câte kg ai???
2. Ai citut despre Diafragma?
Știi ca Omul respira cu Diafragma. Și anumite probleme din abdomen. Balonări. Ficat gras. Dureri sub diafragma. Nu permit mișcare completa și asta e motivul de ce omul nu poate trage aer adânc. Și anume din cauza ca diafragma în somn. Nu poate parcurge tot traseul complet în jos. Se oprește și asta da oprirea respirației în somn. Nici decum nasul.
Mucoasa gat. Nas suferă doar din cauza ca acidul gastric le Iruta și le inflameaza
2. Ai citut despre Diafragma?
Știi ca Omul respira cu Diafragma. Și anumite probleme din abdomen. Balonări. Ficat gras. Dureri sub diafragma. Nu permit mișcare completa și asta e motivul de ce omul nu poate trage aer adânc. Și anume din cauza ca diafragma în somn. Nu poate parcurge tot traseul complet în jos. Se oprește și asta da oprirea respirației în somn. Nici decum nasul.
Mucoasa gat. Nas suferă doar din cauza ca acidul gastric le Iruta și le inflameaza
Va multumesc pentru raspuns, am 28 ani, 1.68, Feminin, 56 kg, nu am citit despre diafragma dar nu am probleme cu respiratia si pot trage aer in piept complet fara probleme, problemele astea cu somnul si oboseala au aparut exact de cand am nasul blocat in urma cu un an, am facut ecografie la toate organele si sunt normale singurul lucru care nu este normal este sfincterul dintre stomac si esofag se relaxeaza de foarte multe orii si lasa acidul sa urce un sus, asta s-a descoperit in urma unei endoscopii la stomac, am luat foaia cu diagntosticul de la apnee in care scrie. Apnee in somn( Hipoapnee) oprirea partiala a respiratiei care duce la deficienta de oxigen a organelor, medicul mi-a zis ca nu ma trezesc din somn deoarece nu este blocata complet respiratia ci este foarte redusa facand ca somnul sa fie neodihnitor din cauza oxigenarii deficitare..
aici este Adevarul
sfincterul dintre stomac si esofag se relaxeaza de foarte multe orii si lasa acidul sa urce un sus
DA...chear daca va alimentati corect seara.. acidul poate sa urce.. dar daca mai consumati fructe si dulciuriseara.. daca la cina se consuma cu otet, lamai, usturoi, aluat cald, lactate.. SIGUR faceti acel reflux in somn.
anume de la acidul gastric care urca a inceput sa se infalmeze faringele si nasul.. anume de la asta sfoaraiti
asa ca degeaba operati ceva SUS.. daca o sa continue sa urce acidul... o sa revina infundarea nasului si gatul uscat...
CORECT.. sau regim drastic alimentar seara si Un antiacid de supt in fiecare seara la culcare( rennie, gaviscon, diacrbocalm)
sau operatie endoscopica pentru acea hernie hiatala
dupa asta.. o sa vedeti ce mai e de facut pe ORL
sfincterul dintre stomac si esofag se relaxeaza de foarte multe orii si lasa acidul sa urce un sus
DA...chear daca va alimentati corect seara.. acidul poate sa urce.. dar daca mai consumati fructe si dulciuriseara.. daca la cina se consuma cu otet, lamai, usturoi, aluat cald, lactate.. SIGUR faceti acel reflux in somn.
anume de la acidul gastric care urca a inceput sa se infalmeze faringele si nasul.. anume de la asta sfoaraiti
asa ca degeaba operati ceva SUS.. daca o sa continue sa urce acidul... o sa revina infundarea nasului si gatul uscat...
CORECT.. sau regim drastic alimentar seara si Un antiacid de supt in fiecare seara la culcare( rennie, gaviscon, diacrbocalm)
sau operatie endoscopica pentru acea hernie hiatala
dupa asta.. o sa vedeti ce mai e de facut pe ORL
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 29deviatia de sept
- 92rinoplastie - analize
- 3hipertrofie cornete nazal
- 15rinita hipertrofica
- 16Probleme ORL
- 8Am fost diagnosticat acum 4 ani de zile cu sinuzita maxilara - bilaterala si etmoidala + deviatie de
- 4deviatie de sept... dureri de tample, nas, ochi
- 10Rinita cronica hipertrofica si deviatie de sept
- 5Deviatie sept-probleme ureche
- 7deviatie sept partea dreapta si sinuzita cu indicatie de operatie...
- 8Deviatie sept nazal
- 3Nara infundata dupa operatie
- 4Rezultate CT "SPF-SAF"
- 4Rinita hipertrofica - variante
- 4recuperarea dupa operatie de sept
- 0Ciudatenie dupa operatie deviatie sept
- 2Deviație de sept
- 2Deviatie de sept nazal
- 2Nas înfundat operat deviație de sept
- 1Septum deviat
Mai multe informații despre: Deviatia de sept nazal hipertrofia cornetelor nazale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: